گرانی اخیر جهیزیه، مصیبت دختر دارها
حمایت , 13 مهر 1391 ساعت 10:37
این گزارش حکایت از نابسامانی قیمتها در بازار لوازم خانگی و نبود نظارت و کنترل قیمتها از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت دارد
وقتی قیمت ارز وطلا در بازار بصورت سرسام آوری افزایش پیدا می کند قیمت بسیاری از محصولات دیگر در کشور هم تحت تاثیر این افزایش بالا می رود که در این میان قیمت لوازم خانگی به دلیل وابستگی شدید این بخش به ارز خارجی، نوسانات زیادی را هم شاهد است.
البته در این میان کم نیستند فروشندگانی که از آشفته بازار ارز نهایت سوء استفاده را کرده و مردم را به سلاخی گرانفروشی های خود می برند. مردمی که امروز برای تهیه جهیزیه دختر دم بختشان باید هر چه دارند بدهند و چند وام هم بگیرند تا بتوانند حداقل جهیزیه ای آبرومند تهیه کنند.
گزارشی میدانی از سه راه امینحضور تهران حکایت از افزایش روزانه قیمت لوازم خانگی به بهانه افزایش نرخ دلار دارد. در حالی برخی برندهای داخلی امسال 8 الی 10 بار افزایش قیمت دادهاند که دولت هیچ نظارتی بر آنها ندارد. به طور عمده از جمله دلایلی که برای نابسامانی بازار لوازم خانگی اعلام میشود افزایش قیمت دلار، کسری بار در بازار، تغییرات تقاضایی، کاهش در یک برند خاص، نبودکنترل توزیع و تولید برخی برندها، نبود نظارت و مدیریت نامناسب تشکلهای صنفی اعلام میشود. به گزارش فارس، یخچال ساید بای ساید شرکت «س» مدل فرنچ 3 به قیمت 4 میلیون و 350 هزار تومان عرضه میشود که نسبت به مدت مشابه سال گذشته با افزایش قیمت بیش از صد در صد مواجه بوده است غذاساز تولیدی شرکت «م» 410 هزار تومان، آبمیوه گیری «ک» 285 هزار تومان، قهوهجوش «ب» 95 هزار تومان، پلوپز «ف» 210 هزار تومان و اتو «ت» بین 125 تا 500 هزار تومان قیمت دارد. وقتی از فروشنده درباره تغییرات قیمت نسبت به سال گذشته پرسش میشود او اعلام میکند که نسبت به روز گذشته قیمتها 150 هزار تومان گران شده است شما حرف سال گذشته را نزنید! برخی فروشندگان هم اعلام میکنند که تولیدکنندگان ایرانی بیش از تولیدکنندگان خارجی محصولات خود را گران کردهاند و دلیل آن هم قیمتگذاریهای غیرکارشناسی شده و همچنین حفظ قدرت رقابت از سوی تولیدکنندگان ایرانی اعلام میشود. قیمت ساید بای ساید «ج» 5 میلیون و 450 هزار تومان است و فروشنده این یخچال اعلام میکند که اگر افزایش قیمتها به همین صورت ادامه داشته باشد میزان فروش در بازار به حداقل ممکن میرسد. وقتی از او در خصوص استقبال مردم میپرسم میگوید با افزایش قیمتها در دو ماه گذشته میزان قیمت خرید و فروش کالاهای لوازم خانگی به حداقل ممکن رسیده است. به سراغ خانوادهای میرویم که برای خرید جهیزیه عروس به سه راه امین حضور تهران آمدهاند وقتی از آنها در خصوص قیمتها سؤال میکنم ابراز ناراحتی میکنند و میگویند اگر پنجشنبه یخچال سامسونگ را خریده بودیم نسبت به یک شنبه 200 هزار تومان ارزانتر بود.
10 بار افزایش قیمت
یکی از فروشندگان بازار امین حضور اعلام میکند در یک ماه گذشته شرکت «س» محصولات خود را بین 8 تا 10 بار افزایش قیمت داده است و فری را که در ماه پیش میتوانستید با یک میلیون تومان خریداری کنید الان یک میلیون و 800 هزار تومان است. به سراغ فروشنده دیگری میروم و از او درباره این موضوع سؤال میکنم که چرا انبارهای شما پر از کالا است بر اساس قیمت روز محصولات خود را میفروشید و چرا قیمت خریدی را که در چند ماه گذشته داشتهاید ملاک عمل قرار نمیدهید؟ او { اگر چه ادعایش چندان منطقی نیست }میگوید اگر بخواهیم با آن قیمت بفروشیم حتی با 40 درصد گرانتر از آن هم نمیتوانیم آن کالا را در بازار خریداری کنیم بنا براین مجبوریم با قیمت روز بفروشیم تا سرمایه ما از بین نرود چرا که افزایش قیمت روزانه کالاهای لوازم خانگی باعث میشود تا به تدریج قدرت خرید ما کاهش پیدا کند و سرمایه از بین برود. او اعلام میکند من چطور کالایی را باید به قیمت دو میلیون تومان بفروشم در حالی که قیمت عمدهفروشی آن در حال حاضر 2 میلیون و 400 هزار تومان است. او اعلام میکند برخی از برندها به بهانه انبارگردانی کالاهای خود را در بازار عرضه نمیکنند چرا که افزایش روزانه قیمتها باعث میشود نتوانند کالای جدید خریداری کنند. به سمت یک مغازه دیگر میروم که عمدتا کالاهای خارجی عرضه میکند این واحد صنفی اجاق گاز «ل» ایتالیایی را 3 میلیون و 150 هزار تومان عرضه میکند در حالی که این اجاق گاز سال گذشته به قیمت یک میلیون و 200 هزار تومان عرضه می شد.
این گزارش حکایت از نابسامانی قیمتها در بازار لوازم خانگی و نبود نظارت و کنترل قیمتها از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت دارد و به نظر میرسد اگر این رویه به همین شکل ادامه داشته باشد همان طور که تاکنون فقط مصرفکنندگان و قشر ضعیف جامعه آسیب دیدهاند این آسیب به قشر های بالاتر می رسد و توزیعکنندگان خرد لوازم خانگی نیز اقدام به تغییر شغل می کنند و نظام توزیع این کالاها با آسیب جدی مواجه می شود.
سوءاستفاده برخی فروشندگان لوازم خانگی
رییس اتحادیه کشوری تولیدکنندگان و فروشندگان لوازمخانگی سوء استفاده برخی فروشندگان لوازم خانگی را تایید کرد و گفت: تا دلار تثبیت نشود بازار لوازم خانگی کنترل نمی شود. محمد طحانپور در خصوص نبود کنترل بازار لوازم خانگی و افزایش روزانه قیمتها اظهار داشت: برخی از همکاران ما از وضعیت به وجود آمده در خصوص نوسانات نرخ ارز سوء استفاده میکنند. وی در واکنش به این سؤال که برخی فروشندگان اعلام کردهاند که شرکتهای لوازمخانگی از عرضه برخی کالاها خودداری میکنند گفت: فروشندگان برای احتکار کالا و سوء استفاده از وضعیت به وجود آمده تقاضای خود را 10 برابر کردهاند، کاملا طبیعی است که برخی کارخانه ها نتوانند تقاضای خارج از عرف را پوشش دهند. رییس اتحادیه کشوری تولیدکنندگان و فروشندگان لوازمخانگی اظهار داشت: وقتی قیمت دلار به 2 هزار و 900 تومان میرسد بازار همه کالاهایی که تحت تأثیر دلار است به هم میریزد. بازار لوازم خانگی را نیز نرخ دلار به این شکل درآورده است. وی افزود: دولت نمیتواند نرخ ارز را کنترل کند لذا بازار به هم ریخته است. طحانپور گفت: وقتی فروشندهای کالایی را 2 میلیون تومان میفروشد ولی باید به قیمت 2 میلیون و 200 هزار تومان بخرد با چه انگیزهای باید به کار خود ادامه دهد. وی مدعی شد: بیشتر تخلف هایی که در واحدهای صنفی رخ میدهد مربوط به واحدهای بدون پروانه کسب است.
رییس اتحادیه کشوری تولیدکنندگان و فروشندگان لوازم خانگی در واکنش به این سؤال که مگر میشود همه فروشندگان امینحضور بدون پروانه کسب باشند در حالی که در مراجعه به این واحدهای صنفی همه آنها اعلام میکردند که اگر امروز بخرید بهتر از فرداست چون فردا گرانتر میشود، اظهار داشت: برخی از همکاران ما سوء استفاده میکنند و میخواهند کالای خود را بفروشند و یا از وضعیت آشفته بازار استفاده میکنند تا برخی کالاهایی که خدمات پس از فروش ندارند به فروش برسانند. وی افزود: هر وقت دولت نرخ ارز را توانست ثابت نگهدارد ما هم بازار را کنترل میکنیم. طحانپور گفت: تولیدکنندگان داخلی از ابتدای سال جاری محصولات خود را تا 45 درصد افزایش دادند و قیمت کالاهای وارداتی تا 25 درصد افزایش داشته است ضمن اینکه برخی از تولیدکنندگان داخلی و یا دولتی اقدام به عرضه کالا در بازار نمیکنند.
کد مطلب: 5163
آدرس مطلب: http://titronline.ir/vdcg.39nrak9qwpr4a.html?5163