مراسم عيد فطر در ترکیه
18 شهريور 1389 ساعت 6:08
دولت ترکیه نیز برای رفاه حال شهروندان خود در این ایام تسهیلاتی در اختیار آنان قرار می دهد. استفاده از وسایل نقلیه عمومی برای عموم رایگان است.
تيترآنلاين - به گزارش واحد مرکزی خبر از آنکارا، مسلمانان کشورهای اسلامی در ماه مبارک رمضان آداب و رسوم خاصی دارند که از کشوری به کشور دیگر حتی از شهری به شهر دیگر تفاوت دارد.
در آستانه این اعیاد حال و هوایی سرشار از هیجان و سرور فضای سراسر ترکیه را در بر می گیرد و زنان خانه دار از یک هفته مانده به عید فطر شروع به خانه تکانی و مرتب کردن منازل خود برای استقبال از این عید سعید می کنند. کودکان نیز به مانند کودکان دیگر کشورها با هیجان به انتظار پوشیدن لباسهای نو و گرفتن عیدی از بزرگترها می نشینند.بازار خرید پوشاک نیز در این ایام مملو از مردمی می شود که می خواهند برای خود و فرزندان خود لباس های نو بخرند. مسلمانان ترکیه بعد از یک ماه روزه داری، ایام عید سعید فطر را با برگزاری نماز عید در مساجد آغاز می کنند. آنان پس از اقامه نماز، با یکدیگر روبوسی کرده و عید را تبریک می گویند و سپس با خرید گل و شیرینی راهی منازل خود می شوند تا آداب عید را به جا آورند.
در نخستین روز عید کوچکترها به دست بوس بزرگترها می روند و کودکان نیز از بزرگترها طلب عیدی می کنند. روزهای دوم و سوم نیز غالبا به دید و بازید اقوام و فامیل از یکدیگر و رفت و آمد میان همسایگان اختصاص پیدا می کند. برخی از مردم نیز که در شهرهایی جدا از خانواده خود بسر می برند سعی می کنند در این ایام به شهرهای زادگاه و به نزد نزدیکان خود بروند.
دولت ترکیه نیز برای رفاه حال شهروندان خود در این ایام تسهیلاتی در اختیار آنان قرار می دهد. استفاده از وسایل نقلیه عمومی برای عموم رایگان است و دیگر اینکه حقوق کارکنان دولت پیش از آغاز تعطیلات پرداخت می شود. بنا به تقویم اعلام شده از سوی سازمان امور دیانت ترکیه، پنجشنبه روز عید فطر در این کشور خواهد بود و روز چهارشنبه نیز به عنوان روز \'عرفه\' نزد مردم این کشور تکریم می شود و آنها با شور و شعف خاصی به استقبال عید فطر خواهند رفت. از بعد از ظهر چهارشنبه سازمانها و ادارات دولتی و بخش خصوصی تعطیل می شود و تعطیلات تا روز دوشنبه آینده ادامه دارد. آمادگی در منازل برای استقبال از عید فطر در ترکیه از روزها قبل آغاز شده و کوچه و بازارهای این کشور نیز شاهد این وضع است.
به علت مصرف زیاد شیرینی و آب نبات در این روز و هدیه دادن شیرینی و آب نبات به کودکان در عید فطر، این عید در ترکیه به \' شکر بایرامی\' عید شکر معروف است. چند روز مانده به عید فطر پخت شیرینی های مخصوص عید در منازل نیز شروع میشود.
نماز عید فطر همانند نماز عید قربان از باشکوه ترین آیین های عبادی در ترکیه بشمار می رود، در صبح روز عید مردان این کشور با حضور در مساجد نماز عید فطر را برپا داشته و بعد از آن به منزل باز می گردند و بعد از صرف صبحانه مراسم عید دیدنی در منزل را انجام می دهند. طبق رسم دیرینه بوسیدن دست بزرگترها در ترکیه عادت است و در منازل نیز رییس خانواده در کناری ایستاده و افراد خانواده بعد از بوسیدن دست وی به صف می ایستند و کوچکترها به ترتیب دست بزرگترها را می بوسند. بعد از صرف صبحانه اگر فردی در خانواده در ماههای نزدیک فوت کرده باشد، در اول وقت به سر قبر وی رفته و بعد از خواندن فاتحه و ادای احترام به متوفی بازدید از منازل بزرگترها و بیماران آغاز می شود. پذیرایی در منازل نیز شامل شکلات، باقلوای ترکی، قهوه ترکی یا چای است. بانوان از روزها قبل تدارک غذاهای مختلفی را نیز می بینند و میهمانانی که به هنگام ظهر یا شب برای عید دیدنی به منزلی می روند با انواع غذاهای سرد و گرم که در بین آنها دلمه برگ جای ویژه ای دارد مورد استقبال قرار می گیرند.
کد مطلب: 903
آدرس مطلب: http://titronline.ir/vdcfimd1aw6dx.giw.html?903