تيترآنلاين - معیار برخوردها در بدحجابی چیست؟ - نسخه قابل چاپ

معیار برخوردها در بدحجابی چیست؟

حمیدرضا شکوهی

مردم سالاری , 24 خرداد 1391 ساعت 12:40

کسی مخالف برخورد با بدحجابی نیست، اما اولا معیار برخوردها چیست و ثانیا اولویت‌ها کجاست؟


نیروی انتظامی طی هفته‌های اخیر در حوزه اجتماعی فعال تر شده اما به نظر می رسد که در عملکرد این نیرو نوعی شتاب‌ زدگی دیده می‌شود که می‌تواند ذهنیت افکار عمومی را نسبت به پلیس که باید ذهنیتی مثبت، اطمینان بخش و امیدبخش باشد خدشه‌دار کند. ذکر چند مورد، موضوع را روشن‌تر می‌سازد. 1- برخورد نیروی انتظامی با بدحجابی در قالب گشت ارشاد و موارد مشابه وارد حوزه جدیدی شده است. اگر زمانی گشت ارشاد- که البته در نوع نامگذاری آن ابهامات و پرسش‌های جدی وجود دارد- به برخورد با بدحجابی در خیابان‌ها و پاساژها می‌پرداخت، اکنون به سینما و کنسرت موسیقی هم رسیده است. به طوری که دوشنبه شب- 22 خرداد- در کنسرتی در برج میلاد تهران، تعداد زیادی از زنان و دختران، به دلیل عدم رعایت حجاب کامل توسط ماموران نیروی انتظامی دستگیر شدند.

2- پیش از آن موضوع تماشای مسابقات فوتبال در سینماها به صورت مختلط مورد انتقاد و مخالفت پلیس مواجه شد، اما معلوم نیست این مخالفت به چه دلیل است؟ چگونه است که اگر زنان و مردان در سینما به صورت مختلط، فیلم سینمایی ببینند اشکالی ندارد، اما فوتبال تماشا کنند اشکال دارد؟ علاوه بر آن چگونه تماشای مسابقات والیبال و بستکبال و ورزش‌های مشابه برای زنان و مردان به صورت مختلط بی‌اشکال است اما تماشای فوتبال به صورت مختلط در سینما مشکل دارد؟ 3- مدتی پیش هم موضوع برخورد با کراوات مطرح شد، آن هم در شرایطی که بیش‌از 33 سال از پیروزی انقلاب اسلامی سپری می‌شود و به نظر می‌رسید موضوع کراوات پس از این همه سال حل شده باشد. به ویژه با توجه به این که در ایام انتخابات اخیر مجلس، چه مرحله اول و چه مرحله دوم، صدا وسیما به منظور تشویق مردم برای شرکت در انتخابات، حتی با مردان کراوات زده هم گفت‌وگو می‌کرد. 4- یکی از مسوولان نیروی انتظامی به تازگی از بی‌حجابی و دست دادن یک هنر پیشه زن ایرانی با نامحرم در جشنواره کن به شدت انتقاد کرد در حالی که همه می دانند که هنرپیشه ایرانی در جشنواره کن نه تنها بی‌حجاب نبوده، بلکه با هیچ فرد نامحرمی هم دست نداده است و گویا آن مسوول محترم به دلیل اطلاعات اشتباه، جشنواره دیگری را با جشنواره کن اشتباه گرفته است. این مثال‌ها را ذکر کردم تا به اینجا برسم که بدون تردید ما حامی بد حجابی و بی‌حجابی و ناهنجاری‌های اجتماعی نیستیم و اعتقاد داریم کشوری که داعیه ام‌القرایی اسلام را دارد باید شرایطی متفاوت داشته باشد. اما چگونه؟ راه‌اندازی گشت‌های ارشاد و برخورد با افرادی که معیار تشخیص بدحجابی آنها ناگزیر، بیشتر سلیقه‌ای است، تا چه حد در ارتقای سطح فرهنگ حجاب در جامعه ما تاثیر داشته است؟ ظواهر نشان می‌دهد برخلاف آنچه مسوولان پلیس می‌گویند،این برخوردها تاثیر مثبتی نداشته چرا که اگر داشت، لازم نبود تا این حد حساسیت‌های نیروی انتظامی نسبت به این موضوع افزایش یابد. پس وقتی این برخوردها تاثیر مثبتی در نهادینه کردن فرهنگ حجاب نداشته، چرا برای تداوم این برخوردها که تنها حاصل آن، تغییر ذهنیت مردم نسبت به پلیس و تبلیغات منفی رسانه‌های خارجی علیه کشور ماست، این همه اصرار دارند؟

از سوی دیگر ملاک برای بدحجابی هنوز روشن نیست. به عنوان مثال اگر فردی بلوز و دامن سنتی بپوشد و حجاب کامل داشته باشد یا فردی لباس رنگی به تن داشته باشد، علی‌رغم کامل بودن حجاب، به دلیل رنگ و نوع آن می‌توان با فرد برخورد کرد؟ نکته دیگر اینکه چگونه می‌توان پذیرفت ماموران مرد هم در موضوع برخورد با زنان بدحجاب نقش داشته باشند و با مشاهد چهره و لباس زنان، تشخیص دهند که چه فردی، تا چه حد حجاب دارد و با دقت، متوجه شود مصداق بدحجابی هست یا خیر؟ استفاده از عکاسان خبرگزاری‌های رسمی به منظور عکسبرداری از زنان و دخترانی که توسط نیروی انتظامی بازداشت می‌شوند چه حکمی دارد؟ آیا صلاح است با آبروی این افراد بازی شود؟ از کجا معلوم در برخی رسانه‌ها در مدتی بعد، این عکس‌ها بدون محو چهره افراد پخش نشود؟ تلاش‌های جدید نیروی انتظامی برای برخورد با بدحجابی که در کنسرت برج میلاد از حیث تعداد نیروی حاضر در محل به اوج خود رسید، مقابله با تماشای مختلط مسابقات فوتبال در سینماها یا برخی اظهار نظرهای نادرست در حالی صورت می گیرد که هنوز چند روزی از حمله اراذل و اوباش در پارک طالقانی تهران نمی‌گذرد و هرروز موارد مشابهی در صفحات حوادث روزنامه‌ها نقش می‌بندد. اشتباه نکنید؛ کسی مخالف برخورد با بدحجابی نیست، اما اولا معیار برخوردها چیست و ثانیا اولویت‌ها کجاست؟ ای کاش مسوولان محترم این موضوع را با کارشناسی بیشتری مورد بررسی قرار دهند و از کنار این موضوعات به راحتی و با بی‌تفاوتی عبور نکنند.


کد مطلب: 4811

آدرس مطلب: http://titronline.ir/vdcf.ydjiw6dcygiaw.html?4811

تيترآنلاين
  http://titronline.ir