تيترآنلاين - علل عدم تمایل افراد به سینما - نسخه قابل چاپ

علل عدم تمایل افراد به سینما

مریم اخوان صالح

آفرینش , 7 اسفند 1390 ساعت 10:44

ساخت فیلمهای کم مایه از سوژه های بعضاً کهنه و تکراری رغبتی برای اکثر قریب به اتفاق مخاطبان نکته سنج و فهیم باقی نگذاشته


کاهش مخاطبان سینما در ایران موضوعی است که در چند سال اخیر همواره مورد بحث قرار گرفته است. طبق آمارهای منتشر شده مخاطبان سینما رو به کاهش گذاشته که این امر حتی بعضی از سینماها را به تعطیلی کشانده است. برای بسیاری از مردم، تماشای فیلم از طریق ویدئو یا دی وی دی در منزل، از رفتن به سینما که نیاز به صرف وقت و هزینه دارد، راحت تر به نظرمی رسد.

طبق آمارهای اعلام شده از سایت بازار کار، قبل از انقلاب حدود 550 مرکز نمایش سینمایی در 550 نقطه جغرافیایی کشور مشغول به فعالیت بودند، این تعداد در حال حاضر به حدود 250 مرکز رسیده که البته در 250 نقطه جغرافیایی هم نیستند و حدودا در 130 نقطه جغرافیایی مستقر هستند. قبل از انقلاب حدود 160 هزار صندلی در سالن‌های سینمای کشور وجود داشت، در حال حاضر این تعداد به 140 هزار صندلی رسیده است. این در حالی است که قبل از انقلاب جمعیت کشور حدود 30 میلیون نفر بود اما امروز به بیش از 75 میلیون نفر رسیده است. امروز از حدود 950 شهر کشور کمتر از 70 شهر دارای سالن سینما هستند.

در جای دیگر باید گفت: کمبود سالن سینما در کشورمان مشکلات جدی در پخش و مدت زمان اکران فیلمها بوجود آورده است. طبعاً فیلمسازان علاقه دارند آثار خود را در سالنهای متعدد و مدت زمان اکران بیشتری به نمایش گذاشته تا فیلمهایشان بازگشت سرمایه مناسبی داشته باشند و از سویی کمبود سالن سینما به نسبت آثار تولید شده در سال این امکان را از پخش کنندگان و سینما داران سلب می نماید. بدین ترتیب که نوبت اکران فیلمها فشرده و بازگشت مالی فیلمها نیز غالباً تحقق نمی یابد و فیلمها بعضاً علیرغم شایستگی باید بعد از مدت معینی جای خود را به فیلم بعدی در نوبت اکران بدهد و این ضربه سهمگینی بر پیکره سینمای فرهنگی ما وارد خواهد کرد. برای فروش بیشتر فیلمها اقداماتی صورت گرفته که یکی از آنها افزایش تدریجی قیمت بلیط سینماها بود که باعث شد تا بسیاری از خانواده های متوسط و متوسط به پایین این کالای فرهنگی را از سبد خانواده خود حذف نمایند و این همان اتفاق نامیمونی است که متاسفانه امروزه رخ داده است، استقبال از طرح بلیت نیم بهاء در روزهای شنبه هر هفته که از چند سال پیش اجراء می شود موید این نکته است که استفاده از سینما برای بسیاری از دانشجویان و اقشار متوسط جامعه ما تفریحی گران می باشد.

با ساخت سالنهای کوچک و ارزان قیمت و کاهش قیمت بلیط گیشه ها می توان بار دیگر آحاد مختلف مردم را با سینمای ملی آشتی داد.

یکی دیگر از معضلات کنونی سینمای کشورمان عدم استقبال تماشاگران از فیلمهای در حال اکران می‌باشند. ساخت فیلمهای کم مایه از سوژه های بعضاً کهنه و تکراری رغبتی برای اکثر قریب به اتفاق مخاطبان نکته سنج و فهیم باقی نگذاشته و رویکرد بعضی از تهیه کنندگان به فیلمهای به اصطلاح بفروش رسیده باعث شده تا عده ای از اینان بعد از چند صباحی در دام سطحی سازی و نوعی ساده انگاری مخاطب گرفتار شوند.


کد مطلب: 4217

آدرس مطلب: http://titronline.ir/vdcf.ydjiw6d0egiaw.html?4217

تيترآنلاين
  http://titronline.ir