تيترآنلاين - فرق گردشگري در كشور ما و در كشور آنها - نسخه قابل چاپ

فرق گردشگري در كشور ما و در كشور آنها

18 مهر 1389 ساعت 8:59

نويسنده : خسرو معتضد

حال ما موسيقي را حذف مي كنيم. حتي درشبهاي جشن و اعياد مذهبي سرود و موسيقي در وصف رسول بزرگوارمان(ص)، ائمه اطهارمان(ع) را دوست نمي داريم و به جاي آن نوحه مي خوانيم


تيترآنلاين - در روزنامه قدس گزارشي چاپ شده بود (روز 13 مهر 1389) كه طي چهار ماه اول سال 2010 يعني در ماه هاي سرد زمستان سال گذشته و فروردين امسال حدود يك ميليون گردشگر ايراني به تركيه سفر كردند و اين در حالي است كه تركيه در چنين ماه هايي كمترين گردشگر خارجي را در كشورش دارد. بايد يادآور شوم، تركيه با مشكلات سوخت در زمستان روبه روست و گاز صادراتي از ايران و چند كشور ديگر را به مصرف سوخت مي رساند. از اين رو گردشگري بيشتر در فصول بهار و تابستان در تركيه رونق مي گيرد.
خوشبختانه در پرتو مساعي و تلاشهاي صادقانه مسؤولان برنامه ريزي هاي ايرانگردي ما همين چند ميليون گردشگر ايراني هم چند سالي است به جاي رفتن به كيش و قشم و سواحل درياي خزر يا كاسپين يا مازندران كه ملك سعود، پادشاه عربستان سعودي وقتي در سال 1334 به ايران آمد، درباره رامسر گفت: «هذا جنت» دولت همسايه تركيه از نظر گردشگر ايراني در فصل سرد نيزديگر مشكلي ندارد و آن قدر مسافران ايراني را به تركيه كيش كيش داده ايم يا كيش كيش كرده ايم كه در زمستان و فصل اول بهار يك ميليون گردشگر ايراني از آن كشور ديدن كرده اند.
نويسنده گزارش دقت نكرده يا به گزارشهاي جديد گردشگري تركيه دسترسي نيافته كه برود بخواند در ماه هاي ارديبهشت و خرداد و تير و مرداد و شهريور امسال چه غلغله بازاري از تور گردشگران ايراني و هزاران خانواده ايراني در گردشگاه هاي تركيه بوده و رقمي حدود دو تا سه ميليون را مي توان تخمين زد.
خود تركها اميدوار بودند اين رقم به 5 ميليون تن برسد. مي فرماييد چرا؟ عرض مي كنم علل و عوامل را: 

1- در ايران صنعت گردشگري؛ اين صنعت مزاحم، بي آبرو، فسق و فجور، ولگردي و بي بند و باري است و باور كنيد برداشت اغلب افراد تصميم گيرنده در وزارتخانه ها و سازمانها چنين است.
در ايران اگر ميراث فرهنگي و صنايع دستي و گردشگري خود را مدافع توريسم قلمداد كند، ده ها اداره ونهاد و سازمان و حتي افراد حقيقي و حقوقي خود را سردمدار انگاشته و در هر محل وناحيه و شهر هم كساني سردمداري مي كنند و از اين رو نه تنها گردشگر خارجي جرأت سفر به ايران نمي كند، بلكه گردشگر داخلي هم به شمايل آبا و اجدادش مي خندد تا به فكر ايرانگردي بيفتد و ترجيح مي دهد به جاي كم دردسري برود. 

2- برنامه اي براي تعميم جهانگردي وجود ندارد. در گذشته هاي دور سازمان جلب سياحان اين وظيفه را عهده دار بود. سپس آن را تبديل به سازمان ايرانگردي و جهانگردي كردند. بعدها سازمان را توسعه دادند و به دم موش كه توي سوراخ نمي رفت، جارو بستند و سازمان علمي و تحقيقي باستان شناسي را از وزارت فرهنگ و هنر گرفتند و يك گردشگري هم به دم اين دو تا سازمان بستند و سازمان عريض و طويل ميراث فرهنگي و گردشگري را متولد كردند كه بعداً صنايع دستي هم به آن اضافه شد كه جنين ناقص و نارسيده است و متأسفانه به هيچ يك از وظايف خود نمي رسد.
بنده هيچ مناسبات بدي با اولياي اين سازمان ندارم، ولي اين سه سازمان از روزي كه به اشتباه در هم ادغام شدند، كار بسيار پيچ پيدا كرده است، مگر سرپرست جوان اين سازمان كه آدم خوب و خوش فكري هم هست، چقدر در روز وقت دارد هم رئيس اين سه سازمان باشد، هم رئيس مناطق آزاد، هم نماينده و مشاور رئيس جمهور در امور قاره گسترده آسيا؟ آخر انصاف هم خوب چيزي است. بنابراين بايد اين سازمانها به حال اول باز گردد و سازمان ايرانگردي و جهانگردي اختصاصاً به امور گردشگري برسد. 

3- من جزو ايرانيان مسافر به تركيه بوده ام. حقيقت اين است كه تركها چون نفت ندارند، صنعت گردشگري در حقيقت معدن طلاي آنهاست. هزاران هتل در كشورشان بنا كرده اند.هتل سازي در تركيه از مهمترين كارهاست و بانكها و دولت مرتباً وام و اعتبار مي دهند. آنتاليا ناحيه گرمسير و بد آب و هوايي است در سواحل مديترانه درست مثل اين است كه انسان در مرداد به بندرعباس و بوشهر و بندر لنگه سفر كند. برويد ببينيد در اين ناحيه گرمسير و شرجي چند صد هتل ساخته اند. چقدر به سرمايه گذاران غيرترك فرصت داده اند. هتلي ساخته اند به نام «كاخ كرملين» آمده اند يك ششم مساحت ميدان سرخ مسكو و ساختمان كليساي «سن بازيل» و كاخ «كرملين» را در اين هتل درست كرده اند.
امسال هزاران هزار گردشگر روسي به آنجا سفر كردند تا در زمان حريق جنگلهاي اطراف مسكو دور از پايتخت كشورشان باشند. 

4- در ايران موسيقي تقريباً مهجور و قدغن شده است. كسي بخواهد سرودي حماسي در وصف رسول خدا(ص) يا علي(ع) يا ائمه به صورت كنسرت اجرا كند، به او به چشم بد نگاه مي كنيم. در حالي كه دولت تركيه از مراسم سماع و سرودخواني در مقبره مولانا جلال الدين محمد بلخي سالي دو- سه ميليارد دلار عايدات دارد و كنسرتش حتي از تلويزيون پخش مي شود.
موسيقي در ايران با صعوبت برگزار مي شود، موسيقي فقط غنا و پانك نيست. در تركيه بودم هر شب پدر و دختري مي آمدند، يكي پيانو مي زد و ديگري هارپ. تمام آثار بزرگان موسيقي جهان را مي نواختند. مردم پير و جوان معقول مي نشستند، گوش مي دادند و حال ما موسيقي را حذف مي كنيم. حتي درشبهاي جشن و اعياد مذهبي سرود و موسيقي در وصف رسول بزرگوارمان(ص)، ائمه اطهارمان(ع) را دوست نمي داريم و به جاي آن نوحه مي خوانيم. 

5- در تركيه، اصل بر عدم مزاحمت است. از فرودگاه كه عبور مي كني، كسي با شما كاري ندارد. اساساً هيچ كس با هيچ كس كاري ندارد. سطح غذاهايشان به مراتب پايين تر از ايران و به مراتب گرانتر است. در هتلها كه به عنوان تور مسافر دارند، غذا مجاني است، غذاي درست و درماني به شما نمي دهند و وقتي به ايران باز مي گرديد، قدر چلوخورشها و پلوها و چلوكباب عالي ايراني را تازه مي فهميد و مي شناسيد در مجموع تركها سعي كرده اند كشورشان را شاد و دوست داشتني جلوه دهند. امري كه ما هم بايد آن را ياد بگيريم.


کد مطلب: 1102

آدرس مطلب: http://titronline.ir/vdcf.xdyiw6dy0giaw.html?1102

تيترآنلاين
  http://titronline.ir