تيترآنلاين - 6 حقيقت در مورد درگيري آدم‌ها با تصوير بدني‌شان - نسخه قابل چاپ

6 حقيقت در مورد درگيري آدم‌ها با تصوير بدني‌شان

12 مهر 1389 ساعت 13:17

مي‌گويند بيشتر خانم‌ها از تصوير بدني خود نفرت دارند. تحقيقات زيادي هم در اين مورد انجام شده. مثلا يک تحقيق مي‌گويد تنها يک نفر از 50 خانم انگليسي از ظاهر خود رضايت دارد!


تيترآنلاين - نا رضايتي از تصوير بدني سن و سال نمي شناسد. از نو‌جوانان 13، 14 ساله تا بزرگسالان را مي‌توان در رده ناراضي‌ها گنجاند.تحقيقات زيادي درباره درگيري آدم‌ها با تصوير بدني‌شان انجام شده که نشان مي دهد همه اين مشکلات ريشه هاي رواني دارد. به گزارش تيترآنلاين، مجله همشهری در شماره 12 خود در مقاله اي با عنوان شش حقيقت درباره تصوير بدني آدم‌ها به موضوع عدم رضایت آدم‌ها از تصویر بدنی‌شان می‌پردازد

نوجوانان بيشتر ناراضي‌اند

90 درصد نوجوانان از تصوير بدني خود خوششان نمي‌آيد. مثلا يک تحقيق نشان داده نه نفر از هر 10 دختر نوجوان انگليسي از تصوير بدني خود ناراحت هستند که ظاهرا مسؤول اين ناامني رواني دختران، مادرانشان هستند. وقتي از 2 هزار دختر شرکت‌کننده در اين تحقيق پرسيده شد که از ظاهر خود راضي هستند يا خير، فقط پاسخ هشت درصد آنها مثبت بود و 87 درصدشان از ظاهرشان ناراضي بودند که 90 درصد از ناراضي‌ها، اعتقاد داشتند که مادرشان نيز از تصوير بدني خود راضي نيست!

اين در حالي است که تنها 19 درصد از دختراني که در اين پروژه شرکت داشتند، واقعا دچار اضافه وزن بودند اما 67 درصد اين دختران ناراضي فکر مي‌کردند به کاهش وزن احتياج دارند و 64 درصد از آنهايي که زير 13 سال داشتند، رژيم غذايي سفت و سختي را آغاز کرده بودند.

در اين تحقيق، در مورد اينکه دختران تا چه حد حاضرند به خاطر داشتن اندامي زيبا خطر کنند، حقايق نگران‌کننده‌اي فاش شد. بيش از يک چهارم 14 ساله‌ها (26 درصد) گفتند که به جراحي پلاستيک يا مصرف قرص‌هاي لاغري فکر کرده‌اند که اين تعداد ميان دختران داراي اضافه وزن به 42 درصد رسيد.

همچنين يک پنجم آنها ( 19 درصد) اعلام کردند که «دچار يکي از انواع مشکلات گوارشي– مثل آنورکسيا (بي‌اشتهايي عصبي) يا بوليميا (پرخوري عصبي) که به دنبال برگرداندن خودخواسته غذا و عموما در خانم‌ها ايجاد مي‌شود- هستند.»

براساس اين مطالعه مشخص شد که تفکر وسواسي خانم‌ها در مورد تصوير بدني‌شان از دهه 60، سال به سال بيشتر شده و حالا به يک اپيدمي تبديل شده است که دختران جوان را نيز گرفتار خود کرده؛ در حقيقت دختران نوجوان از مادرهايشان الگو مي‌گيرند؛ مادراني که دائما نگران اندازه و شکل اندامشان هستند و همين باعث مي‌شود که امروز شاهد دختران 14-13ساله‌اي باشيم که با وجود بلوغ و تکامل بدنشان، با رژيم‌هاي سخت غذايي سروکله مي‌زنند.

وسوسه لاغري در ميانسالي هم بروز مي‌کند

قبلا همه فکر مي‌کردند که آنورکسيا از آن بيماري‌هايي‌ است که فقط دختران نوجوان را درگير مي‌کند اما اخيرا مشخص شده که آنورکسيا، بوليميا و ساير بيماري‌هاي وسواسي گوارشي مي‌توانند در هر دوره‌اي از زندگي افراد رخ دهند و هيچ ربطي به سن و سال ندارند.تحقيقات جديدي که در ماه‌هاي اخير انجام شده، نشان داده است که خانم‌ها در سنين 20، 30، 40 و حتي بيشتر به همان اندازه دختران جوان و نوجوان، خود را براي لاغر شدن و لاغر ماندن تحت فشار قرار مي‌دهند.

بدتر از همه اين است که خانم‌هاي بزرگسالي که دچار اين نوع بيماري‌هاي گوارشي مي‌شوند، کمتر به بيماري خود اقرار کرده يا به پزشک مراجعه مي‌کنند؛ چراکه اين بيماري‌ها معمولا دختران نوجوان را درگير مي‌کنند!تحقيقات نشان داده که ميانسالي در خانم‌ها به علت همراه بودن با طلاق احتمالي، ترک منزل فرزندان، ازدواج مجدد، بحث و جدل‌هاي معمول که باعث ايجاد حس ناامني مي‌شود، سن حساسي در ايشان محسوب شده که با احساس‌هايي مانند تنفر از خويش، بي‌ارزش بودن يا اعتماد به نفس پايين و تلاش براي لاغر شدن و زيبا ماندن فشار زيادي به آنها وارد مي‌کند. ورزش کردن، تصوير بدني را بهتر مي‌کند

ورزش کردن، تصوير بدني را بهتر مي‌کند

محققان مي‌گويند ورزش کردن باعث بهبود تصوير بدني مي‌شود؛ حتي اگر يک گرم هم از وزن بدن کم نشود! انجام دادن ساده‌ترين ورزش‌ها باعث مي‌شود آدم‌ها احساس بهتري در مورد ظاهر خودشان داشته باشند؛حتي اگر هيچ تغييري نکرده باشند.

محققان کشف کرده‌اند که ما بعد از ورزش کردن احساس سلامت بيشتري داريم که در واقع ممکن است اين احساس زماني به سراغمان بيايد که نسبت به قبل هيکلمان هيچ تغييري نکرده نباشد. البته عکس اين قضيه هم صادق است؛ روانکاوان مي‌گويند اين امر مبني بر آن نيست که فرد وقتي بيشتر ورزش مي‌کند و اندامش متناسب‌تر مي‌شود، احساس بهتري نسبت به خود پيدا مي‌کند. از آنجايي که انجام مقدار کمي ورزش هم مي‌تواند براي سلامت روان مفيد باشد، عمل ورزش کردن صرفا مي‌تواند بدون تغيير شکل فيزيکي بدن باعث تغيير و بهبودي تصوير بدني شود.

در کنار چاق‌ها، چاق به نظر مي‌رسيد!

تحقيقات نشان داده وقتي فردي کنار يک آدم چاق بايستد، به نظر مي‌آيد که او فردي ضعيف، ناموفق و حتي چاق است اما وقتي همان فرد در کنار يک آدم خوش اندام بايستد، فردي مصمم، خوش‌تيپ، شاد، قوي و آرام به نظر مي‌آيد!

محققان از طريق انجام يک آزمايش متوجه تمام اين ماجراها شدند: آنها عکس آقايي را که در کنار يک خانم چاق ايستاده به حدود 150 داوطلب نشان دادند و از آنها خواستند با يک نگاه، آقاي مورد نظر را با 50 صفت مشخص شده توصيف کنند و بعد، عکس همان آقا را در کنار خانمي لاغر، به همان شرکت‌کننده‌ها نشان دادند و باز از آنها خواستند تا بعد از يک نگاه کوتاه، او را با همان 50 صفت مشخص شده، توصيف کنند؛ نتيجه همان شد که در ابتداي خبر گفتيم!

به عقيده محققان، انجام اين پروژه نشان دهنده سياه بودن، برچسبي است که بر پيشاني افراد چاق خورده که حتي افرادي که دور و بر آنها ديده مي‌شوند نيز از عواقب آن در امان نيستند. در واقع، تمام قضاوت‌هايي که در مورد شخصيت اين مرد شد، تحت تاثير شمايل ظاهري خانمي است که کنارش ايستاده بود و اين موضوع نشان دهنده يک نکته است: در جوامعي که لاغري مدنظر مردم است، افراد چاق و اطرافيانشان کمتر ديده مي‌شوند!

تاثير مثبت مجلات مد جوانان!

مي‌گويند مطالعه خوب است و روح آدم را مي‌سازد و دوست خوبي براي همه آدم‌هاست و ... اما يک پروژه علمي نشان داده مرداني که مرتب مجله‌هاي مد جوانان را مطالعه مي‌کنند، در مورد تصوير بدني‌شان به طرز فزاينده‌اي دچار وسواس مي‌شوند.

در اين تحقيق که 166 مرد 18 تا 36 ساله را مورد مطالعه قرار داده، مشخص شده که اين دسته از خوانندگان مجلات مد، به صورتي افراطي به ورزش روي مي‌آورند تا صاحب هيکلي عضلاني شوند و به گفته پژوهشگران به نوعي دچار بيماري «ورزشکاري عصبي» (در مقابل بيماري گوارشي بي‌اشتهايي عصبي!) مي‌شوند.

در واقع بيشتر مجلات مد بر روش‌هاي جذاب‌تر شدن تکيه دارند و همين امر باعث مي‌شود که بعضي از آقايان محترم بيشتر به فکر بيفتند و براي بازگرداندن جذابيت خود به هر دري بزنند. قسمت فاجعه بار اين ماجرا آن است که خوانندگاني که بيشتر از ديگران مشتري مجلات مد هستند، بيش از ديگران هم به فکر استفاده از استروئيدهاي آنابوليک (مواد شيميايي قابل حل در چربي)، پروتئين يا مکمل‌هاي انرژي‌زا به عنوان بخشي از رژيم غذايي‌شان مي‌افتند و بيشتر براي ورزش وقت مي‌گذارند تا به اندام دلخواهشان دست يابند. البته اين تمايلات بين آقايان مجرد بيش از آقايان متاهل است و اين نشان مي‌دهد که متاهل‌ها، کمتر در مورد شکل ظاهري بدنشان دچار اضطراب و نگراني هستند! 

تصوير بدني؛ يک مشکل زنانه !

مي‌گويند بيشتر خانم‌ها از تصوير بدني خود نفرت دارند. تحقيقات زيادي هم در اين مورد انجام شده. مثلا يک تحقيق مي‌گويد تنها يک نفر از 50 خانم انگليسي از ظاهر خود رضايت دارد! يا مثلا يک تحقيق شگفت‌آور نشان داده که خانم‌ها هر 15 دقيقه يک بار نگران تناسب‌اندام و شکل ظاهري بدنشان مي‌شوند!

وقتي از 5 هزار خانم در مورد تصوير بدني‌شان سوال شد، مشخص شد که اين خانم‌هاي محترم تقريبا هر 15 دقيقه يک بار به ياد شکل بدنشان مي‌افتند و تصميم مي‌گيرند چيزي حدود هشت کيلو از وزن بدنشان را کاهش دهند! نه نفر از هر 10 خانم هم ذکر کرده‌اند که رژيم غذايي دارند و 41 درصدشان اقرار کرده‌اند که دائما در حال تلاش براي کاهش وزن هستند. بر اساس اين تحقيق، اين خانم‌ها از اندازه بدنشان به قدري خجالت مي‌کشيدند که نيمي از آنها در مورد وزنشان دروغ مي‌گفتند و بيشترشان هم سايز لباس‌هايشان را از آن جدا کرده بودند!

بر اساس اين تحقيق، ران پا با 87 درصد آرا نفرت‌انگيزترين عضو بدن به حساب آمده و دور کمر با 79 درصد در رتبه بعدي قرار دارد! در اين ميان، قوزک پايي که لاغر به نظر مي‌آيد، با کسب نيمي از آرا به عنوان تنها عضو دوست داشتني بدن بين اين شرکت‌کنندگان مشخص شده!


کد مطلب: 1003

آدرس مطلب: http://titronline.ir/vdcf.xdyiw6dxmgiaw.html?1003

تيترآنلاين
  http://titronline.ir