ژاپنیها شخصیت افراد را از روی گروه خونیشان تشخیص میدهند
سینا به نقل از بیبی سی , 4 آذر 1391 ساعت 16:00
عده زیادی در ژاپن معتقدند که گروه خونی یک فرد تعیین کننده خلق و خو و شخصیت اوست. در اغلب مکالمات چه به خواستگاری و آغاز یک رابطه عاشقانه مربوط باشد و چه مصاحبه شغلی، حتما با این سوال مواجه میشوید: چه گروه خونی دارید؟
خون از موارد اشتراک تمام انسانهاست. اما اغلب ما چندان اهمیتی به گروه خونیمان نمیدهیم، البته به جز زمانی که بحث انتقال خون میشود.
در ژاپن، گروه خونی افراد نقش مهمی در زندگی، شغل و زندگی عاشقانهشان ایفا میکند.
عده زیادی در ژاپن معتقدند که گروه خونی یک فرد تعیین کننده خلق و خو و شخصیت اوست. در اغلب مکالمات چه به خواستگاری و آغاز یک رابطه عاشقانه مربوط باشد و چه مصاحبه شغلی، حتما با این سوال مواجه میشوید: چه گروه خونی دارید؟
افراد در سیستم ABO به چهار دسته A، B، AB یا O تقسیم میشوند. در سیستم رزوس (RH) خون شما یا مثبت است یا منفی. در مجموع ۳۲ سیستم برای گروه بندی خون افراد تعریف شده است که براساس معیارهایی متفاوت به تقسیم بندی گروههای خونی میپردازند. آخرین گروههای خونی که کشف شده اند، لانگریز و جونیور بودند که اوایل سال ۲۰۱۲ میلادی معرفی شدند.
براساس یک باور عمومی در ژاپن، کسانی که گروه خونی A دارند، کمال گرایانی حساس هستند، ولی بیش از حد دچار اضطرابند. افرادی با گروه خونی O کنجکاو و بخشنده، ولی سمج و خیره سر هستند.
بخش زیادی از ژاپنیها معتقدند که افرادی با گروه خونی AB متکلف و تظاهرنما، اما در عین حال مرموز و غیرقابل پیشبینی هستند و کسانی که گروه خونی B دارند، بشاش، اما با رفتارهایی نامتعارف هستند که به فردگرایی و خودخواهی تمایل دارند.
چهار کتاب که درباره تفاوتهای شخصیتی افراد با گروههای خونی متفاوت نوشته شدهاند، رکوردهای جدیدی در فروش کتاب در ژاپن ثبت کردهاند و بیش از ۵ میلیون نسخه از آنها تاکنون به فروش رفته است.
نوع گروه خونی هر فرد بر مبنای پروتئینهای خونی تعیین میشود و با وجود تمام تلاش پژوهشگران و پزشکان برای جدال با این باورها، همچنان بخش زیادی از مردم ژاپن به تاثیر گروه خونی در شخصیت افراد اعتقاد دارند.
دلیلی که اغلب برای چنین رویکردی ارائه می شود، این است که در جامعه نسبتا یکدست و همگونی که ژاپن دارد، با چنین تفکری، چارچوبی راحت و ساده تر برای تقسیمبندی افراد در گروههایی مشخص فراهم می شود.
«چی کوبایاشی» که مترجم است، می گوید: «شبیه دیگران بودن در جامعه ژاپن، پسندیده و مطلوب محسوب میشود، ولی دوست داریم تفاوتهای اندکی بین خودمان پیدا کنیم؛ تفاوتهایی که آدمها را از هم متمایز کند.»
سازکار تقسیم افراد بر مبنای گروههای خونی با شناسههای A/B/O در سال ۱۹۰۱ میلادی تعریف شد.
کارل لاند اشتاینر، پژوهشگر اتریشی، با کشف تفاوتهای خونی افراد، برنده جایزه نوبل شد. با این دستاورد او بود که گروههای مختلف خونی قابل شناسایی شدند و انتقال خون به عملی ایمن و بیخطر تبدیل شد.
اما بعدها تئوریسینهای یوژنیک (اصلاحنژاد انسان) از این دستاورد به نفع خود بهره بردند و نازیها در جریان جنگ جهانی از این تفاوت خونی، در جهت اهداف نژادپرستانه تحت عنوان خون برتر استفاده کردند.
مطالعات مربوط به گروههای خونی پس از آن در ژاپن بیشتر شد که فردی به نام «ماساهیکو نومی» بدون هیچ پیشینه پزشکی در دهه ۱۹۷۰ میلادی کتابی را در این باره منتشر کرد.
باورهای افراد درباره گروه خونی، در مواردی غیرعادی مورد استفاده قرار گرفته است.
در ژوئیه ۲۰۱۱ میلادی «ریو ماتسوماتو»، وزیر زیرساختها در کابینه ژاپن استعفا داد. شدت گرفتن انتقادها از نحوه برخورد و اظهارات تند او دلیل این استعفا بود اما او گروه خونیاش را مسبب این شرایط خواند.
او گفت: «گروه خونی من B است و این به معنای آن است که ممکن است تندمزاج و کمطاقت باشم.»
گفته میشود که تیم سافتبال زنان ژاپن که مدال طلای المپیک پکن را از آن خود کرد، برای آموزش هر یک از بازیکنان، متناسب با گروه خونی آنها، تمرینهای خاصی را در نظر گرفته بود.
برخی کودکستانها هم روشهای آموزشی خاصی را متناسب با گروه خونی کودکان در پیش می گیرند و حتی گزارش شده است که در برخی شرکتهای بزرگ، وظایف و مسئولیتهای افراد براساس گروه خونیشان تعریف میشود.
این باورها حتی در عرصه سیاسی ژاپن هم وارد شده اند. یکی از نخست وزیران سابق ژاپن به حدی گروه خونی افراد را مهم می دانست که در پروفایل شخصی خود نوشته بود گروه خونی A دارد در حالی که رقیبش در حزب مقابل از گروه خونی B است.
سال گذشته هم بعد از آنکه «ریو ماتسوموتو»، از وزیران هیات دولت ژاپن، تنها یک هفته بعد از انتصاب ناچار به استعفا شد، موضوع گروه خونیاش را پیش کشید.
پخش تلویزیونی نحوه برخورد و تندخویی او با مقامات محلی دلیل این استعفا بود و این وزیر کابینه در سخنرانی استعفایش گفت که چون گروه خونی B دارد، دچار این وضعیت شده است.
در عین حال، این رویکرد زمینه ساز تعصب و تبعیض هم شده است؛ این روند به گونهای بوده که هم اکنون اصطلاح بورا-هارا در زبان ژاپنی به آزارهای مرتبط با گروه خونی اطلاق میشود.
گفته میشود به دلیل دیدگاهی که نسبت به گروههای خونی وجود دارد، برخی کودکان مورد آزار قرار میگیرند، روابط عاطفی به هم می خورد و حتی برخی افراد فرصتهای شغلیشان را از دست میدهند.
پروفسور «ترومیتسو مائهکاوا»، استاد روانشناسی دانشگاه توکیو میگوید که با وجود هشدارهای دائمی، همچنان بسیاری از کارفرمایان در مصاحبههای شغلی درباره گروه خونی افراد سوال می کنند.
آقای «مائه کاوا» چندین کتاب در نقد باور عمومی درباره گروههای خونی نوشته است.
با این حال، او اضافه می کند که در کشورهای غربی نزدیک به ۸۵ درصد افراد گروههای خونی O و A دارند، ولی در هند و کشورهای آسیایی، غالب جمعیت گروه خونی B دارند.
گروه خونی خود پروفسور «مائه کاوا» B است و میگوید که افرادی با این گروه خونی در ژاپن اغلب به فردگرایی و خودخواه بودن متهم میشوند.
او اضافه می کند: «این طرز برخورد خیلی خوب نیست، ولی برایم آزاردهنده هم نیست، چون اساس علمی ندارد.»
کد مطلب: 5306
آدرس مطلب: http://titronline.ir/vdcf.xdtiw6dmvgiaw.html?5306