بي بي سي:برخي کشورها مبادلات تجاري با چين را به حقوق بشر ترجيح مي دهند
19 آذر 1389 ساعت 12:01
چین پیشتر اعلام کرد کشورهایی که در این مراسم حضور یابند با پیامدهایی مواجه خواهند شدشبکه تلویزیونی بی بی سی به تبیین دلایل برخی از کشورهای مخالف و موافق حضور در این مراسم پرداخت
تيترآنلاين - انتظار می رود دوسوم کشورهایی که به حضور در مراسم اعطا جایزه صلح نوبل به فعال چینی دعوت شده اند در این مراسم شرکت کنند. شبکه تلویزیونی بی بی سی به تبیین دلایل برخی از کشورهای مخالف و موافق حضور در این مراسم پرداخت.
استیو روزنبرگ ، خبرنگار بی بی سی در گزارشی از مسکو اظهار داشت مقامات روس اعلام کردند در مراسم اعطای جایزه صلح نوبل اسلو شرکت نمی کنند زیرا سفیر روسیه در نروژ در زمان اعطای جایزه در این کشور حضور ندارد.
این در حالی است که گروههای حقوق بشر مستقر در نروژ دولت روسیه را به داشتن دیدگاهی ضعیف درباره حقوق بشر در جهان متهم می کنند.
گرچه روسیه اعلام کرد حضور نیافتن نماینده این کشور در مراسم اعطای صلح نوبل بدور از انگیزه سیاسی است ، اما واضح است که مسکو قصد ندارد با حضور در این مراسم ، روابط خود با پکن خدشه دار کند.
روسیه دارای روابط مستحکم اقتصادی با چین است و پکن از بازارهای مهم آتی فروش نفت و گاز روسیه به شمار می آید.
مقامات قزاقستان نیز اعلام کردند سفیر آنها در نروژ به خاطر مشغله بیش از حد قادر نیست در مراسم اعطای صلح جایزه نوبل حضور یابد.
با این حال ناظران سیاسی معتقدند قزاقستان مایل نیست با حضور در این مراسم موجب ناراحتی مقامات چین که از شرکای بزرگ تجاری این کشور محسوب می شود شود.
چین یکی از بزرگترین کشورهای سرمایه گذار در بخش نفت قزاقستان به شمار می آید.
چین و قزاقستان از طریق یک خط لوله بزرگ نفتی به یکدیگر متصل می شوند و بر خلاف کشورهای غربی ، این کشور هرگز از قزاقستان به خاطر نبود اصلاحات دموکراتیک انتقاد نکرده است.
دو کشور همچنین درباره مخالفان سیاسی نیز دیدگاههای مشترکی دارند.
مقامات فیلیپین هم تاکید کردند نماینده ای را برای حضور در مراسم اعطای جایزه صلح نوبل اعزام نخواهند کرد.
سفیر فیلیپین در نروژ اعلام کرد به خاطر مشغله قادر نیست در این مراسم حضور یابد.
عدم حضور مقامات فیلیپین موجب خشم فعالان طرفدار حقوق بشر شده است.
آنها می گویند این تصمیم دولت فیلیپین به خاطر جلوگیری از ناراحتی مقامات چین صورت گرفت.
البته باید این نکته را نیز اضافه کرد که اکنون زمان مناسبی برای حضور نماینده فیلیپین در این مراسم نیست زیرا فرمانده نیروهای مسلح فیلیپین در حال حاضر برای امضا یک توافق مهم نظامی در چین به سر می برد.
با وجودیکه فیلیپین یکی از آزاد ترین کشورهای شرق آسیا محسوب می شود، این کشور به شدت به چین وابسته است.
با این وجود هند و کره جنوبی از کشورهایی هستند که در این مراسم حضور می یابند.
حضور مقامات هند در مراسم اعطای جایزه خود موجب شگفتی است زیرا هند به ندرت کاری انجام می دهد که موجبات نگرانی مقامات چین شود.
نکته ای که بیش از سایر مسائل باعث شگفتی شده است این است که ون جیا بائو ، نخست وزیر چین قرار است هفته آینده از هند دیدار کند.
بسیاری معتقدند هند با حضور در این مراسم پیام جدی را به مقامات چین مخابره می کند.
مقامات هند از برخی اقدامات دولت چین به شدت ناخرسند بنظر می رسند.
بطور مثال اخیرا گزارشهایی درباره حمله نظامیان چین به منطقه مرزی مورد منازعه با هند منتشرشد.
از سوی دیگر مقامات چین نیز به گردشگران کشمیری برای بازدید از این کشور به جای اعطای روادید در گذرنامه های اتباع هند ، برگه ای را به عنوان روادید به آنها اعطا کرد که این خود نشانگر آن است که چین حاکمیت هند بر کشمیر را به رسمیت نمی شناسد. مقامات کره جنوبی نیز اعلام کردند سفیر این کشور در نروژ در مراسم اعطا جایزه صلح نوبل در اسلو شرکت می کند اما این اقدام تنها به خاطر آن است که همواره سفرای این کشور در این مراسم حضور یافته اند.
این اقدام موجب نارضایتی مقامات چین خواهد بود و در حال حاضر ، کمی عجیب و غریب بنظر می رسد زیرا متحدان کره جنوبی از چین انتظار دارند در ماجرای حمله کره شمالی مداخله کند.
به گزارش واحد مركزي خبر، چین پیشتر اعلام کرد کشورهایی که در این مراسم حضور یابند با پیامدهایی مواجه خواهند شد.
کد مطلب: 1463
آدرس مطلب: http://titronline.ir/vdcf.vdyiw6djmgiaw.html?1463