تيترآنلاين - سازمان ميراث فرهنگي خانه جلال آل احمد را خريد - نسخه قابل چاپ

سازمان ميراث فرهنگي خانه جلال آل احمد را خريد

1 دی 1389 ساعت 22:23

مهمترين موضوع در خريد اين خانه ثبت ملي بودن آن، توافق با مالک و قرار گرفتن آن در محدوده بافت تاريخي تهران بوده است


تيترآنلاين- جلال آل‎احمد 350 متر زمين با 700 متر بنا دارد که داراي 2 طبقه با يک زيرزمين است. اين خانه تاريخي در خيابان خيام در ورودي بازار پاچنار قرار دارد.

به گزارش تيترآنلاين ، محمد ابراهيم لاريجاني در گفت‌وگو با فارس، در خصوص تملک خانه جلال آل‎احمد توسط سازمان ميراث فرهنگي گفت: خانه جلال آل‎احمد که در تاريخ 25 مهر سال 1383 با شماره 11206به ثبت ملي رسيده است طي روزهاي اخير توسط سازمان ميراث فرهنگي از مالک خريداري شد. 

وي در ادامه افزود: بنابر اسناد موجود، اين خانه، خانه پدري جلال آل‎احمد بوده است که پس از فوت پدر به جلال و خواهرش مي‌رسد، جلال آل‌احمد از سن 14 سالگي تا آخرين سال عمرش در اين خانه سکونت داشته است. 

مدير کل ميراث فرهنگي و گردشگري استان تهران در خصوص مشخصات اين خانه گفت: خانه جلال آل‎احمد 350 متر زمين با 700 متر بنا دارد که داراي 2 طبقه با يک زيرزمين است. اين خانه تاريخي در خيابان خيام در ورودي بازار پاچنار قرار دارد. 

لاريجاني درباره بهايي که به مالک براي خريد اين خانه تاريخي توسط سازمان ميراث فرهنگي پرداخت شده است، گفت: بهاي پرداخت شده در واقع بهاي کارشناسي شده است که رقم آن اعلام نمي‌شود. 

وي در خصوص منبع پرداخت خريد اين خانه گفت: هرسال سازمان ميراث فرهنگي براي خريد ابنيه واجد شرايط بودجه‌اي را از بودجه ملي در اختيار اداره کل‌هاي ميراث فرهنگي استان‌ها قرار مي‌دهد که مبلغ خريد اين خانه تاريخي نيز از همين منبع تأمين شده است. 

وي درباره اينکه چه ويژگي‌هايي باعث شده است که خريد خانه جلال آل‎احمد در اولويت ميراث فرهنگي قرار گيرد، اظهار داشت: مهمترين موضوع در خريد اين خانه ثبت ملي بودن آن، توافق با مالک و قرار گرفتن آن در محدوده بافت تاريخي تهران بوده است. 

مدير کل ميراث فرهنگي و گردشگري استان تهران در پاسخ به اينکه سازمان ميراث فرهنگي چه بهره‌برداري از اين خانه تاريخي خواهد داشت، گفت: بر اساس دستور رئيس سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري کشور بايد کاربري‌هاي فرهنگي از اين بناهاي تاريخي داشته باشيم که در همين راستا احتمالاً اين خانه محل مرکز باستان‌شناسي و کتابخانه تخصصي خواهد شد. 

به گزارش مهر ، البته این موضوع نکته تازه‌ای نیست و گویا از سالها پیش سازمان میراث فرهنگی به دنبال ثبت این بنا که شخصیتهایی مانند آیت‌الله طالقانی و جلال آل‌احمد را در خود پرورش داده بوده است.

این بنای تاریخی متعلق به دوران احمد شاهی است و شالوده آن در دوران قاجار و حکومت احمد شاه بنیان گذاشته شده است. این بنا به خاندان آل احمد تعلق داشته و مالک نخستین آن سیداحمد آل‌احمد بوده و پس از وی این خانه تاریخی به پدر جلال آل‌احمد تعلق گرفته است. این منزل مسکونی یک بار در سال 1310 به طور کامل تجدید بنا و مطابق معماری دوران خود شکل گرفت.

آنچه این بنا را به لحاظ ارزشهای تاریخی و معماری حائز اهمیت کرده شکل متفاوت ساخت حیاط اندرونی و بیرونی آن است. بناهای دیگری که دارای حیاط هستند غالبا به گونه‌ای طراحی شده‌اند که حیاط بیرونی و اندرونی دارند اما در این خانه با توجه به ورودی مناسب از جهت تقسیم فضاها و محفوظ بودن اندرون خانه، هر دو حیاط عملکردی همانند حیاط اندرونی دارند و به همین دلیل است که به نظر می رسد این 2 حیاط به منظور استفاده دو خانواده طراحی شده است. 

جلال آل‎احمد در 2 آذر 1302 در تهران به دنيا آمد. اين نويسنده مشهور به‎جز نوشتن داستان به نگارش مقالات اجتماعي، پژوهش‌هاي مردم‎شناسي، سفرنامه‌ها و ترجمه‌هاي متعددي نيز پرداخته است. شايد مهمترين ويژگي ادبي آل‎احمد نثر وي بوده است. نثري فشرده و موجز و در عين حال پرخاشگر، که نمونه‌هاي خوب آن را در سفرنامه‌هاي او مثل «خسي در ميقات» و يا داستان- زندگي‎نامه «سنگي بر گوري» مي‌توان ديد. وي در 18 شهريور 1348 در اسالم گيلان درگذشت. 

از آثار جلال آل‌احمد؛ از رنجي که مي بريم، اورازان، پنج داستان، تات‎نشين‎هاي بلوک زهرا، جزيره خارک درّ يتيم خليج فارس، چهل طوطي، خسي در ميقات، در خدمت و خيانت روشنفکران، دست هاي آلوده، ديد و بازديد، زن زيادي، سرگذشت کندوها، سفر آمريکا، سفر به ولايت عزرائيل، سفر روس، سه‎تار، غرب‎زدگي، مدير مدرسه، مکالمات، نفرين زمين، نون والقلم و يک چاه و دو چاله را مي‌توان نام برد.


کد مطلب: 1553

آدرس مطلب: http://titronline.ir/vdcf.tdyiw6dtmgiaw.html?1553

تيترآنلاين
  http://titronline.ir