یک روزنامه آلمانی: بستن تنگه هرمز می تواند به مفهوم یک اعلام جنگ باشد
9 دی 1390 ساعت 13:03
یک روزنامه آلمانی در مطلبی به بررسی عواقب وخیم بسته شدن تنگه مهم و استراتژیک هرمز توسط ایران به عنوان پاسخی به اقدامات خصمانه غرب علیه کشورمان پرداخته و در این زمینه به کشورهای غربی هشدار داد
یک روزنامه آلمانی در مطلبی به بررسی عواقب وخیم بسته شدن تنگه مهم و استراتژیک هرمز توسط ایران به عنوان پاسخی به اقدامات خصمانه غرب علیه کشورمان پرداخته و در این زمینه به کشورهای غربی هشدار داد.
به گزارش خبرگزاری مهر، روزنامه "زوددویچه سایتونگ" در تحلیلی به قلم "رودولف چیملی" به بررسی تاثیرات عملی شدن تهدید ایران مبنی بر مسدود کردن تنگه هرمز به عنوان پاسخی در برابر اقدامات خصمانه غرب و تصویب قطعنامه علیه برنامه هسته ای این کشور پرداخته و نوشت : مسدود شدن تنگه هرمز توسط تهران ارتباط مستقیمی با تامین منابع نفتی غرب خواهد داشت و این مسئله را با چالش جدی روبرو خواهد کرد. بستن این راه دریایی مهم می تواند به مفهوم یک اعلام جنگ باشد که تمام منطقه را به آتش خواهد کشید.
نویسنده در بخش دیگری از این مطلب نوشت : تنگه مهم و استراتژیک هرمز یک راه آبی باریکی است که حدود یک پنجم نفت مورد نیاز کره زمین از طریق این کانال تامین می شود. در صورت مسدود شدن این راه آبی کمبود نفت مورد نیاز در کشورهای مختلف دنیا امری غیر قابل اجتناب بوده و بالا رفتن قیمت این ماده حیاتی به خصوص اقتصاد کشورهای بحران زده غربی را تحت تاثیر قرار خواهد داد.
نویسنده در ادامه این گونه ارزیابی کرد که واکنش آمریکا به این اقدام تهران به مفهوم بر پا شدن جنگی دیگر در منطقه خواهد بود. اما دیگر، وقوع یک جنگ کوچک هم در این منطقه قابل تصور نیست.
نویسنده دربخش دیگری از این مطلب با تاکید بر اینکه ایران در رزمایشهای مفصل خود پتانسلهای دفاعی خود را نشان داده است، نوشت : چنین شرایطی می تواند به تضادهای منطقه ای منجر شده که تمام مناطق نفت خیز عربی را هم در بر گیرد.
نویسنده با بیان اینکه آمریکا و اسرائیل در چنین شرایطی دیگر از تصمیم خود برای حمله به تاسیسات اتمی ایران انصراف نخواهند داد، نوشت : بعضی اوقات مفید است که ما برخی از جزئیات فراموش شده تاریخ را مرور کنیم. آمریکا برای اینکه ژاپن را تحت فشار قرار دهد در جولای 1941 یک تحریم نفتی علیه این کشور تصویب کرد. این اقدام آمریکا منجر به وقوع جنگ جهانی دوم شد.
کد مطلب: 3830
آدرس مطلب: http://titronline.ir/vdcf.mdmiw6dcxgiaw.html?3830