آسيبهاي ارتباطات ناسالم را بيشتر زنان متحمل مي شوند
29 مهر 1389 ساعت 21:38
اكثر افراد بيان ميكنند كه عشق آنها مقدس است در حالي كه بخش اعظمي از آن نيازهاي جنسي است البته اين حكمت خداوند است كه در سن خاصي نيازهاي جنسي فعال ميشوند
تيترآنلاين- يك استاد دانشگاه تربيت معلم در نشست «آسيب شناسي روابط دختر و پسر» كه به همت مركز مشاوره دانشگاه تربيت معلم برگزار شد، به بررسي آسيبهاي روابط دختر و پسر پرداخت و گفت: يكي از عواملي كه در سلامت روان اهميت دارد ارتباط با ديگران است، اين ارتباط دوسويه است كه يك سر آن سلامت روان و ديگري آسيب رواني است. انسان عاقل كسي است كه از عواملي كه باعث آسيب روان شود دوري كند.
دكتر علي محمد نظري افزود: ارتباط با جنس مخالف بايد در مسير رشد يافتگي باشد و به هر دو طرف آسيب نرساند.
نظري با تاكيد بر اينكه همه ارتباطات انسان بر اساس نيازمنديهاي او شكل ميگيرد گفت: اين نيازها در دوران جواني دامنه وسيعي دارد و نياز افراد بزرگتر بخشي نيازهاي سالم و بخشي ناسالم و بخشي واقعي و غيرواقعي است.
وي خاطر نشان كرد: نيازهاي ما بعضي اوقات تحت تاثير مد و شرايط بيروني قرار مي گيرد و ما را در مسيرهاي ناسالم قرار ميدهد و حتي ممكن است تحت تاثير تبليغات مهم نيازهاي ما تغيير كند اين پژوهشگر با اشاره به اينكه شرط سالم بودن ارتباطات اين است كه بر مبناي نيازهاي سالم باشد گفت: مثلا نياز به جلب توجه يك نياز كاذب است و بايد در روابط دو جنس مخالف از آن پرهيز كرد چراكه شناخت نيازهاي سالم و ناسالم امري ضروري است و معيار شخصيت سالم در روان شناسي كسي است كه خود و رفتار خود را شناخته و ميداند رفتار او در چه جهتي حركت ميكند.
وي تصريح كرد: گاهي مبناي رفتار در دوران دانشجويي يكي از چالشهاي اين دوران است.
نظري با تاكيد بر اينكه در ارتباط دو جنس مخالف دنبال فردي براي جبران تنهايي گشتن، دنبال تكيه گاه بودن اشتباه است گفت: هيچ كس نميتواند ما را از تنهايي در بياورد و اگر كسي به اين دليل ارتباط برقرار ميكند كه از تنهايي در بيايد سرخود را كلاه گذاشته است و كسي هم كه به دنبال تكيه گاه است عزت نفس ندارد و اشتباه ميكند به طوري كه ارتباط سالم آسيبزا نيست ولي ارتباط بچه گانه هست.
وي تصريح كرد: اگر در ازدواج هم دنبال تكيه گاه باشيم شخصيت ما رشد نكرده و اگر با اين ديدگاه ازدواج كنيم خيلي زود خسته شده و دچار ناراحتي و اضطراب مي شويم.
اين استاد دانشگاه نياز افراطي به دوست داشته شدن را نيز از ديگر آفتهاي ارتباط دانست و گفت: نياز افراطي به اين كه شخص من را خيلي دوست داشته باشد باعث ميشود به هر كاري تن بدهيم تا اين نياز برآورده شود و اين نياز اگر بعد از ازدواج هم ادامه يابد مشكلات زيادي براي فرد ايجاد ميكند و براي برقراري ارتباطات سالم هر فرد بايد مشكلات خود را بشناسد و با در نظر گرفتن اين مشكلات ارتباط برقرار كند.
اين مدرس دانشگاه با تاكيد بر اينكه معمولاً مبناي ارتباطات بين دو جنس مخالف نيازهاي جنسي است گفت: ولي اكثر افراد بيان ميكنند كه عشق آنها مقدس است در حالي كه بخش اعظمي از آن نيازهاي جنسي است البته اين حكمت خداوند است كه در سن خاصي نيازهاي جنسي فعال ميشوند و اگر در مسير درست باشد از ويژگيهاي انسان سالم است.
وي اظهار داشت: مرد و زن بايد موقعي كه ارتباط آنها از مسير سالم خارج ميشود بايد آنرا فراموش كنند چراكه ديگر اين ارتباط در مسير رشد يافتگي نيست و موجب آسيب به هر دو طرف ميشود. ولي عموما آسيبهاي ارتباطات ناسالم را خانمها متحمل ميشوند.
نظري گفت: اگر خانمها قبل از ازدواج ارتباط ناسالم داشته باشند اين مساله بعد از ازدواج آنها را دچار اضطراب ميكند چرا كه هميشه نگران هستند كه روزي همسر آنها اين مساله را متوجه شود.
وي مبناي ديگر ارتباط سالم را ارتباطي دانست كه مبتني بر فرهنگ باشد و گفت: ارتباطات بايد مبتني بر فرهنگ هر فرد باشد تا آسيب جدي ايجاد نكند.
به گزارش ايسنا، اين پژوهشگر يادآور شد: اگر در ارتباط مراقب احساسات خود نباشيم و آنها را نظم ندهيم اين ارتباط كم كم به يك درگيري عاطفي تبديل ميشود و اين درگيري عاطفي كم كم باعث عشق ظاهري و بي توجهي به ارزشها ميشود به طوري كه يك فرد اين با اين ويژگي ممكن است به همه گذشته خود پشت پا بزند.
نظري ادامه داد: مسووليت پذيري در ارتباط بسيار اهميت دارد و در اسلام نيز به آن تاكيد شده است به طوري كه نگاه اسلام در اين خصوص مسووليت پذيرانه است چراكه ارتباط دو جنس مخالف اگر با دوري از آسيبها و با مسووليت باشد رشد دهنده است.
کد مطلب: 1175
آدرس مطلب: http://titronline.ir/vdcf.edyiw6dytgiaw.html?1175