واکنش دانشگاه تهران به توصیهنامه فامیل احمدینژاد براي بورسيه دكتري
21 مهر 1390 ساعت 9:54
معاون آموزشی دانشگاه تهران : هر کسی ممکن است به عنوان بورس به ما معرفی شود و برای دانشگاه اهمیتی ندارد که این فرد پسرخاله رئیسجمهور یا دختر خاله فلان وزیر!
معاون آموزشی دانشگاه تهران درباره خبر منتشر شده در برخی منابع درباره نامه وزارت علوم درخصوص پذیرش یکی از بستگان محمود احمدینژاد در بورسیه دکتری این دانشگاه توضیحاتی را ارائه کرد و گفت: از نظر ما نامه وزارت علوم ملاک است.
سید مهدی قمصری در گفتوگو با خبرنگار مهر با اشاره به انتشار برخی اخبار درباره نامه وزارت علوم به دانشگاه تهران برای پذیرش یکی از بستگان احمدینژاد در بورسیه دکتری این دانشگاه ضمن ارائه توضیحاتی درباره نحوه ورود به مقطع دکتری در چارچوبهای وزارت علوم تاکید کرد: هر کسی ممکن است به عنوان بورس به ما معرفی شود و برای دانشگاه اهمیتی ندارد که این فرد پسرخاله رئیسجمهور یا دختر خاله فلان وزیر است و اصلاً دانشگاه از این موضوع بیاطلاع است.
قمصری گفت: دانشجویان دکتری و بورسیه از طریق مسیر کاملاً قانونی وزارت علوم به دانشگاه معرفی می شوند. این افرادی هم که معرفی میشوند اصولاً از همان ابتدا دانشجو نخواهند شد چون ما آنها را به گروهها میفرستیم و این گروهها آنها را بر اساس سوابق علمی و پژوهشی بررسی میکنند. حتی دانشگاهها به تعداد زیادی از آنها ممکن است پذیرش ندهد.
وی درباره نامهای که بر اساس اخبار، وزارت علوم به دانشگاه تهران برای پذیرش یکی از بستگان احمدینژاد نوشته است تاکید کرد: این یک نامه فرم است که وزارتخانه برای معرفی افراد به دانشگاهها میفرستد و به عنوان مثال میگوید که صد نفر از داوطلبان معرفی میشوند و ما تعدادی از این داوطلبان را بر اساس نظر گروهها پذیرش میکنیم و این یک قاعده کلی است. اینکه مبنای وزارت علوم برای معرفی افراد به دانشگاهها چیست خبر نداریم.
معاون آموزشی دانشگاه تهران با اشاره به مبلغ 30 میلیون تومانی که در این نامه به آن اشاره شده است تاکید کرد: شهریه رشتههای علوم انسانی 30 میلیون تومان و شهریه رشتههای علوم تجربی در مقطع دکتری 40 میلیون تومان است.
قمصری در پاسخ به سوال مهر که آیا بر اساس اخبار برخی منابع مبلغ 30 میلیون تومان شهریه تحصیلی این فرد بوده یا پولی بوده است که دانشگاه میگیرد تا وی را پذیرش کند، گفت: دانشجویی هم که رایگان به دانشگاه میآید دولت بودجهاش را به ما میدهد، فرقی نمیکند. بنابراین این دانشجو چون مازاد بر ظرفیت روزانه که در اعتبار سالانه دانشگاه میآید و در راستای افزایش ظرفیت دانشگاهها از سوی وزارت علوم معرفی میشود پس باید جدا از بودجه رسمی، پول جداگانه بدهد. این امر یک قاعده کلی است و وزارتخانه این پول را بعداً به دانشگاه بابت هزینههای تحصیل این فرد خواهد داد. البته این پول یک جا داده نمیشود بلکه در طول ترم تحصیلی پرداخت میشود.
معاون دانشگاه تهران تاکید کرد: بسیاری از این افرادی که معرفی میشوند ممکن است بستگان برخی مسئولان باشند اما از نظر ما تمام معرفیشدگان یکسان هستند.
قمصری در پاسخ به پرسش دیگر خبرنگار مهر درباره اینکه آیا سفارشی و توصیهای درباره فرد مذکور که برخی منابع از آن به عنوان یکی از بستگان احمدینژاد نام میبرند صورت گرفته یا خیر؟ گفت: از نظر ما نامه وزارت علوم ملاک است و قبل از آن، چه گذشته است ما اطلاعی نداریم.
کد مطلب: 3326
آدرس مطلب: http://titronline.ir/vdcf.0dmiw6dmvgiaw.html?3326