حوادث كوي دانشگاه در سال 88 شبيه فاجعه سال 78 است
3 بهمن 1388 ساعت 18:11
در ايران نظام اكثريتي با حوزههاي متفرق و نامتناسب وجود دارد؛ به گونهاي كه نمايندهاي با ده هزار راي وارد مجلس و نمايندهاي ديگر با پانصد هزار راي ممكن است وارد مجلس نشود؛
محمد دهقان عضو هيات رييسه مجلس شوراي اسلامي با خبرنگاران ايسنا به گفتگو پرداخت بخشي از اين گفتگو به شرح ذيل مي باشد:
بخشي از اصلاحات انجام شده در قوه قضاييه ناشي از تحقيق و تفحص مجلس هفتم از اين قوه است
به گزارش ايسنا، دهقان در واكنش به پاسخ مرتضوي به گزارش كميته ويژه مجلس گفت: ما با آقاي مرتضوي از زمان مجلس هفتم و موضوع تحقيق و تفحص در رابطه با پرونده فروش سوالات كنكور آشنايي داريم؛ در آن زمان تخلفات ايشان در مجلس به صورت علني قرائت شد كه بر اساس آن گزارش در خصوص پروندههاي فروش سوالات كنكور آقاي مرتضوي تخلفاتي را مرتكب شده بود .آقاي مرتضوي از دادستاني تهران رفت و سرانجام اين پروندهها مشخص نشد.
وي افزود: زماني كه تحقيق و تفحص از قوه قضاييه آغاز شد، برخي علاقه داشتند تحقيق و تفحص از قوه قضائيه را سياسي جلوه دهند در حالي كه همه ميدانستند كه هيچ اختلاف و چالشي بين مجلس و تيم حاكم بر قوه قضائيه وجود نداشت.
دهقان تصريح كرد: تحقيق و تفحص از قوه قضاييه كه در مجلس هفتم انجام شد از افتخارات ماست، چرا كه اين امر در اصلاح امور قوه قضاييه و حتي كشور موثر بود.
وي يكي از عوامل اصلاحات انجام شده در قوه قضاييه را تحقيق و تفحص مجلس هفتم از اين قوه دانست و اظهار كرد: شايد در صورت عدم انجام تحقيق و تفحص، تغييري در قوه قضاييه انجام نميشد كه تداوم وضعيت سابق در قوه قضاييه براي كشور و اين قوه زيانبار بود.
عوامل مقصر و متخلف در حادثه كوي دانشگاه تحت تعقيب قرار گرفتهاند
عضو هيات رييسه مجلس شوراي اسلامي در ادامه گفتوگو با خبرنگار ايسنا با اشاره به گزارش كميته ويژه مجلس براي بررسي حوادث پس از انتخابات، با تاكيد بر اينكه اين گزارش به هيچ وجه جنبه سياسي ندارد، گفت: علاوه بر كميته مجلس، به دستور مقام معظم رهبري هياتي در شوراي عالي امنيت ملي براي پيگيري حوادث كهريزك تشكيل شد كه بنده و آقاي سروري از مجلس در آن هيأت حضور داشتيم.
دهقان با اشاره به تشكيل چند هيأت در خصوص مسائل پس از انتخابات اظهار داشت: نسبت به مسائل مربوط به كهريزك و كوي دانشگاه از چند طريق بررسيهاي لازم انجام شد و همه گزارشات هيأت شوراي عالي امنيت ملي و گزارشات كميته مجلس همديگر را تأييد ميكنند و به نظر من اين گزارشات مورد تآييد هيأت سه نفره منتخب رييس قوه قضائيه هم ميباشد.
حوادث كوي دانشگاه در سال 88 شبيه فاجعه سال 78 است
وي تأكيد كرد: مسائلي كه در سال 88 در كوي دانشگاه اتفاق افتاد شبيه فاجعهاي است كه ده سال پيش يعني سال 78 در كوي دانشگاه اتفاق افتاد؛ و اگر آن زمان با عوامل مربوط چه در دولت وقت و چه در نيروي انتظامي يا عناصر موسوم به لباس شخصي برخورد قانوني ميشد، امروز اين مسائل در كوي دانشگاه دوباره اتفاق نميافتاد.
نماينده طرقبه و چناران در مجلس با اشاره به دستور اكيد مقام معظم رهبري و پيگيريهاي قاطع سازمان قضايي نيروهاي مسلح و تعقيب عوامل ذي مدخل در قضيه كوي دانشگاه اظهار اميدواري كرد ريشه اينگونه اقدامات خودسرانه كه آبروي نظام را مخدوش ميكند، خشكانده شود.
دهقان با اشاره به رسيدگي به حوادث كوي دانشگاه گفت: در حال حاضر عوامل مقصر و متخلف در حادثه كوي دانشگاه تحت تعقيب قرار گرفتهاند و مطمئنا گزارش مجلس در اين زمينه براي نمايندگان و مردم شريف ايران قرائت خواهد شد.
وي به مقاومت برخي افراد براي جلوگيري از برخورد با متخلفان حوادث كهريزك و كوي دانشگاه اشاره كرد و اظهار داشت: برخورد با عناصر متخلف به معناي ناديده گرفتن خدمات نيروي انتظامي نيست، و البته اجراي قانون نسبت به متخلفان ناشي از غفلت نسبت به اصل فتنه بزرگ پس از انتخابات و ظلم بزرگي كه نسبت به نظام صورت گرفت، نميباشد. همانگونه كه بايد با عوامل اغتشاشات مطابق قانون برخورد شود، همانگونه با متخلفاني كه با خلق فاجعه كهريزك و كوي دانشگاه با آبروي نظام بازي كردند و آتش فتنه را به نحو ديگري شعلهور كردند نيز بايد برخورد شود، و من از فرمايشات و دستورات مقام معظم رهبري نيز دقيقا همين سياست را متوجه ميشوم چون ايشان بنا به نقل فرمودند" هيچ كس نبايد در اين مسائل حاشيه امني داشته باشد و قانون بايد نسبت به همه اعمال شود".
وي خاطرنشان كرد: البته ما از خدمات خوب نيروهاي انتظامي و دستگاههاي امنيتي كه در چارچوب قانون انجام وظيفه ميكنند سپاسگزاريم، اما اين به معناي عدم برخورد با افراد و عناصر معدودي كه با تخلف و لطمه زدن به حقوق ديگران، آبروي نظام را مخدوش ميكنند، نيست. بايد به جرايم آنها رسيدگي شود.
با اصلاح مديريتي ايجاد شده در قوه قضاييه اميدوارم قطار منحرف شده از ريل، به مسير خود بازگردد
وي با بيان اين كه در حوادثي مثل كهريزك، قوه قضاييه بايد راسا و قبل از تشكيل كميته مجلس يا هيأت شوراي عالي امنيت ملي به طور قاطع به مسايل رسيدگي ميكرد، گفت: اين شرايط در صورتي امكانپذير بود كه قضات، ضابط نيروي انتظامي و امنيتي نباشند و يا اين كه بازداشتگاهها به طور واقعي تحت نظارت دادستان باشند؛ اگر دادستان وقت تهران كه بر اساس دستور رياست وقت قوه قضائيه تنها مقام صالح براي اعزام زنداني به كهريزك بود به وظيفه خود عمل ميكرد و نسبت به جان زندانيان احساس مسئوليت ميداشت و حداقل بر كهريزك نظارت مينمود اين فاجعه اتفاق نميافتاد. بنابراين اتفاقاتي مثل فاجعه كهريزك به دليل انحرافاتي است كه در گذشته در قوه قضائيه وجود داشته است.
وي ادامه داد: البته با تغيير رويكرد و اصلاح مديريتي ايجاد شده در قوه قضاييه اميدوارم كه قطار منحرف شده از ريل، به مسير خود بازگردد. مطمئنا در آن زمان نيروهاي انتظامي و امنيتي ضابطين قضايي ميشوند و ديگر شاهد چنين اتفاقاتي نخواهيم بود.
دهقان با تاكيد بر اين كه حفاظت اطلاعات و سازمان عقيدتي سياسي نيز بايد به وظايفشان عمل كنند، افزود: به نظر من غفلت طولاني نسبت به اين قضايا وجود داشته است، اما اتفاقات پس از انتخابات به خصوص حوادث كهريزك بستري براي زدوده شدن اين غفلتها شد تا برخي از مشكلات ايجاد شده در برخي از دستگاهها، برطرف شود و مسئولان ذيربط بيش از گذشته نسبت به وظايف خود احساس مسئولين كنند.
چرا قوه قضاييه با تخلفات كهريزك رسيدگي نميكند؟
عضو هيات رييسه مجلس شوراي اسلامي در ادامه ضمن ابراز خوشنودي از اراده رييس قوه قضاييه براي برخورد با برخي از نابسامانيها و مفاسد، از قوه قضاييه به دليل عدم رسيدگي به تخلفات قضات متخلف انتقاد كرد و گفت: گزارش قرائت شده در مجلس گوشهاي از اتفاقات رخ داده به خصوص در قضيه كهريزك بود؛ در حالي كه مسوولين قوه قضاييه از همه اتفاقات رخ داده به صورت كامل اطلاع دارند، هيچ دليلي ندارد كه پس از گذشت چند ماه، با قضات متخلف كه به نظر همه هياتهاي بررسي كننده، مسئوليت بخش مهمي از حوادث را بر عهده دارند برخورد قانوني صورت نگيرد.
انتصاب مرتضوي به عنوان رييس ستاد مبارزه با قاچاق كالا و ارز هيچ توجيهي ندارد
عضو كميسيون قضايي و حقوقي مجلس در واكنش به قسمتي از پاسخ مرتضوي به گزارش كهريزك مبني بر اين كه در زمان قضاياي كهريزك مرخصي بوده است، گفت: مرتضوي به خودبنده گفت كه با هماهنگي او زندانيان به كهريزك رفتهاند. اين موضوع را همه مقامات مسئول ميدانند و پنهاني نيست، پس در اين مورد قوه قضاييه بايد رسيدگي كامل كند و قضيه را به وضوح براي مردم روشن كند.
دهقان هم چنين با انتقاد از انتصاب مرتضوي به عنوان رييس ستاد مبارزه با قاچاق كالا و ارز گفت: اين كار رييس جمهور با توجه به اتهامات بسياري كه در مورد مرتضوي مطرح شده است هيچ توجيهي ندارد و معلوم است كه مورد تاييد مردم و طرفداران آقاي احمدينژاد هم نيست و مناسب شأن رييس جمهور هم نبود. بنده نميدانم كه چه اصراري است تا رييس جمهوري كه راي قاطع مردم را به همراه داشته است شخصيت خود را با افرادي كه اين همه اتهامات به آنها وارد است پيوند زند.
کد مطلب: 36
آدرس مطلب: http://titronline.ir/vdcei.8xjjh8pbb9.html?36