5 نابغه دنياي فناوري اطلاعات
فناوران , 26 تير 1389 ساعت 16:07
در این فهرست باهوشترینهای دنیای فناوری در زمينههاي مختلف نظیر باهوشترین مدیر اجرایی، بنیانگذار، مهندس، طراح، دانشمند و سرمایهگذار معرفی شدهاند که در ادامه با چند تن از این افراد آشنا ميشويد
تيترآنلاين - در این فهرست باهوشترینهای دنیای فناوری در زمينههاي مختلف نظیر باهوشترین مدیر اجرایی، بنیانگذار، مهندس، طراح، دانشمند و سرمایهگذار معرفی شدهاند که در ادامه با چند تن از این افراد آشنا ميشويد:
استيو جابز : زیرکترین مدیر اجرایی
به عقیده خیلیها استیو جابز، مدیر اجرایی اپل، مدیر کارآمد و شومن لایقی است که با مهارت و غرور خاصی محصولات جدید شرکتش را در مقابل دیدگان دوستداران فناوری معرفی میکند.
زمانی که جابز در سال 1997، بعد از 12 سال تبعید، به اپل بازگشت، این شرکت در شرف ورشکستگی بود، اما در عرض 13 سال درآمد آن به 250 میلیارد دلار رسید و به ارزشمندترین شرکت فناوری جهان مبدل شد. این شرکت هر بار با عرضه یک محصول تازه، مسیر صنعت فناوری اطلاعات و ارتباطات را تغییر میدهد. با راهاندازی iTunes دنیای موسیقی را دگرگون کرد و با معرفی پیکسار، بخش جدیدی از دیزنی، شادی مضاعفی را به فیلمهای انیمیشن آورد. با معرفی آیفون ارتباطات را دستخوش تحول کرد و با آیپد جدیدش نیز دست سازندگان کامپیوتر را در پوست گردو گذاشت. این نهایت زیرکی یک شرکت و در راس آن مدیر اجراییاش را میرساند.
چند سال پیش در قسمتی از انیمیشن سیمپسونها، یکی از شخصیتها استعارهای از استیو جابز بود و استیو مابز نام داشت. در این قسمت در مورد مابز گفته شد: او یک مرد رویاگراست، یک مدیر باریکبین و شومنی است که محصولات جدیدی را که قرار است در تعطیلات آینده عرضه شود پیشبینی میکند.
البته ناگفته نماند که این مدیر اجرایی 55 ساله با روحیه دیکتاتوری خود، شرکایش را یکی یکی از میدان به در میکند. مثلا یک دفعه تصمیم میگیرد که دیگر در محصولات جدیدش از فلش ادوبی، کدی که حیات بیشتر وبسایتهای مبتنی بر تصاویر ویدیویی سنگین به آن بستگی دارد، پشتیبانی نشود.
ايو : زیرکترین طراح
استیو جابز یکی از موفقیتهای عظیم خود یعنی آیفون را مدیون جاناتان ایو است. جاناتان ایو 43 ساله، نایب رییس طراحی صنعتی اپل این گوشی را برای اپل طراحی کرده است. ایو هم مانند رییساش فناور موفقی است که البته تیم کوچکتری را نسبت به جابز رهبری میکند. بیشتر کارمندان اپل حق ورود به کارگاه ایو را که در آن محصولاتی چون آیپاد و آیفون را طراحی کرده، ندارند.
وی اولین بار در سال 1992 از یک شرکت طراحی کوچک پا به اپل گذاشت، ولی تا پنج سال بعد یعنی بازگشت جابز به اپل کارش را به طور حرفهای شروع نکرد. جابز مدتها در پی یافتن یک طراح بینالمللی برای محصولاتش بود و زمانی که با ایو با روحیه لطیفش آشنا شد، وقت را تلف نکرد و او را به استخدام درآورد. ایو با طراحی اولین محصولش، iMac G3، نور چشمی جابز شد.
جاناتان ایو یکم ژانویه 2006 به خاطر طراحی آیپاد موفق به دریافت مقام افتخار امپراتوری بریتانیا از دست ملکه الیزابت دوم شد.
زوكربرگ: زیرکترین بنیانگذار
مارک زوکربرگ را معمولا بیل گیتس دوم مینامند. زوکربرگ در سال 2006، زمانی که یک دانشجوی 22 ساله بود پیشنهاد کار یک میلیارد دلاری از سوی یاهو را رد کرد و باعث تعجب همگان شد، اما همین دانشجوی عصیانگر بعدها فیسبوک را راهاندازی کرد که محبوبترین شبکه اجتماعی جهان به شمار میرود. او فقط 30 درصد سهام اين سايت را در اختيار دارد، اما از آنجا که از امکان پيشرفت اين سايت آگاه است هیچگاه حاضر به فروش سهمش حتي به قيمتهاي بالا هم نشده است. زوکربرگ در کل آدم عجيبي است، مثلا يک بار قرار ملاقاتش را با مقامات مايکروسافت در ساعت 8 صبح به دليل اینکه شايد نتواند از خواب بیدار شود، لغو کرد.
از نظر برخی، زوکربرگ و گيتس شباهتهاي بسياري با هم دارند. هر دو در 19سالگي شرکتهاي خود را تاسیس کردهاند و هر دو ذهن درخشانی دارند. زوکربرگ فرزند پدري دندانپزشک و مادري روانپزشک است. او در نيويورک بزرگ شده و از 10سالگي برنامهنويسي کامپيوتري را شروع کرده است. جيم برير، مدير فيسبوک ميگويد اولين باري که با زوکربرگ ملاقات کرد، از سن پايين شريکش بسيار تعجب کرد و براي همکاري با او دچار ترديد شد.
موريس: زیرکترین دانشمند
رابرت موریس را مرد اطلاعات مینامند. او که مدیریت بخش تحقیقات خدمات IBM را بر عهده دارد، تمام وقت خود را روی یافتن بهترین راهکارها برای مدیریت جریان اطلاعات شرکتی متمرکز کرده که شرکتها را به سوی بهرهوری بیشتر پیش میبرد. به عبارت دیگر موریس مغز متفکر کسبوکار 55 میلیارد دلاری این نوع خدمات است.
موریس در دهه 1990، زمانی که در لابراتوار IBM کار میکرد، دریافت که خدمات اطلاعات شرکتی بزرگترین فرصت شغلی محسوب میشود. او دریافت دپارتمانهای فناوری شرکتها زمان و پول خود را به جای اینکه صرف ارتقاي فناوریها برای بهبود کسبوکار اصلی کارفرماهایشان کنند، خرج مدیریت سیستمهای موجود میکنند.
موریس برخلاف محققان، روشی را در پیش گرفت تا از یافتههای خود برای کسبوکار اصلی IBM بهره ببرد. وی هماکنون گروهی را راهبری میکند که روی روشهای خودکار نظیر دیجیتالی کردن پروندههای سلامت تحقیق میکنند، زیرا معتقدند که تنها با این روش میتوان میزان ظهور نوآوریها و به طور مثال راهکارهای بهتر مراقبت از بیماران بیمارستانها را یافت. موریس در این باره میگوید: باید از اطلاعات به منظور رفع مشکلات بشری سود برد و هر کس که این روش را کشف کند برنده اصلی است.
بيسيگليا: زیرکترین مهندس
به نظر شما اگر همه به قدرت رایانشی که گوگل را به یک غول اینترنتی تبدیل کرده دسترسی داشتند ، آن وقت چه مسایلی را میتوانستیم حل کنیم؟ کریستف بیسیگلیا زمانی که دانشجو بود به عنوان مهندس نرمافزار وارد گوگل شد و خیلی زود دریافت که اگر حجم کاری دیجیتالش را از یک کامپیوتر واحد به شبکهای از سیستمها انتقال دهد، سریعتر میتواند به دادهها دسترسی داشته باشد و آنها را فشرده کند، اما مشکل همین جا بود و بیشتر دانشمندان به اطلاعات تحت وب دسترسی نداشتند. این همان ایدهای است که رایانش ابری لقب گرفت و قدرت مضاعفی را به گوگل داد.
بیسیگلیا 29 ساله، بعد از گذراندن درس گوگل 101 که به مهندسان نرمافزار میآموزد چگونه در مقیاس ابری برنامهنویسی کنند، پروژههای منبعباز به نام هادوپ را پدید آورد. هادوپ به مهندسان امکان میدهد که به جای استفاده از حجم و اطلاعات یک سیستم از ظرفیت و اطلاعات چندین کامپیوتر استفاده کنند. بیسیگلیا در سال 2008 گوگل را ترک کرد تا شرکت «کلودرا» را تاسیس کند.
کد مطلب: 597
آدرس مطلب: http://titronline.ir/vdcebf8nijh8o.9bj.html?597