تيترآنلاين - شاید فیلترینگ چاره نباشد - نسخه قابل چاپ

شاید فیلترینگ چاره نباشد

شبنم کهن چی

23 تير 1390 ساعت 23:39

شاید راه حل نهادینه کردن برخی از ارزش‌ها در دنیای اینترنت، محدود کردن دسترسی به این شبکه‌ها نباشد.


دو روز پيش برای مدتی سایت‌های اینترنتی در کشور به صورت کامل آزاد شد. اینترنت دچار اختلال شد و سرعت کاهش یافت. اما این مدت زیاد طول نکشید و سامانه فیلترینگ دوباره کار خود را آغاز کرد. طی رفت و آمد فیلترینگ، بر تعداد سایت‌های فیلتر شده افزوده شد؛ گوگل پلاس هم به لیست سیاه فیلترينگ اضافه شد. 

به گزارش فناوران، طی یکی دو هفته اخیر صحبت‌های زیادی در مورد جرم بودن استفاده از سایت‌های فیلتر شده‌ای مانند فیس بوک یا رفع فیلتر شدن شبکه‌های اجتماعی به دلیل افزایش فرهنگ کاربران مطرح شد. البته طولی نکشید که برخی مسوولان از جمله دبیر کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه اعلام کردند که هیچ برنامه‌ای برای رفع فیلتر شبکه اجتماعی فیس بوک در دست نیست [تصمیمی برای رفع فیلتر فیس بوک گرفته نشده است- ایستنا 18 تیرماه]. 

نقش فرهنگ کاربران که در صحبت‌های معاون مبارزه با جرایم پلیس فتا به آن اشاره شده بود [ممكن است فيس بوك به زودي رفع فيلتر شود- ایتنا 13 تیرماه] نادیده گرفته و توضیح داده شد که مجرم بودن یا نبودن نیز بستگی به نحوه استفاده از فیس بوک دارد. حالا درست بعد از این حرف‌ها گوگل پلاس که هنوز سه هفته از آغاز به کارش نگذشته، فیلتر شده است. 

به این ترتیب ما هنوز هیچ سهمی از شبکه‌های اجتماعی نمی‌توانیم داشته باشیم. چون مسوولان ضروری می‌دانند با محدود کردن دسترسی کاربران امکان وقوع هر نوع جرمی – در اینجا منظور انتشار مطالب خلاف عرف و ارزش‌های جامعه اسلامی- را به صفر برسانند. اما بر کسی هم پوشیده نیست که کاربران چه در ایران چه در هر کجای دیگر با استفاده از فیلترشکن‌ها به سادگی وارد سایت‌هایی که فیلتر شده می‌شوند. 

سال‌هاست سایت‌ها فیلتر می‌شود و سال‌هاست بر تعداد کاربران ایرانی شبکه‌های اجتماعی و بازدید کنندگان ایرانی سایت‌ها افزوده می‌شود. پس شاید راه حل نهادینه کردن برخی از ارزش‌ها در دنیای اینترنت، محدود کردن دسترسی به این شبکه‌ها نباشد.


کد مطلب: 2768

آدرس مطلب: http://titronline.ir/vdce.p8wbjh8fv9bij.html?2768

تيترآنلاين
  http://titronline.ir