تيترآنلاين - قیمت ارز تاکجابالا میرود؟ - نسخه قابل چاپ

قیمت ارز تاکجابالا میرود؟

قاانی

قدس انلاین , 12 مهر 1391 ساعت 9:33

به اعتقاد صاحبنظران اقتصادی گران شدن ارز و طلا هر چند کل اقتصاد کشور را تحت تاثیر قرار می دهد ولی این دهک های پایین درآمدی هستند که باید همانند گذشته بار سنگین تبعات منفی افزایش قیمت ارز را به دوش بکشند


در شرایطی که بازار رفته رفته خود را برای اعلام ارز چهار هزارآماده می کند آن قشر از مردم که شاید مستقیما با این بازار داغ دلالی سروکار ندارند وتنها ترکشهای تاثیر بالا رفتن ان را دریافت می کند این است که قیمت ارز تا کجا بالا می رود؟

در شرایطی که صبح امروز دلار در بازار ارز چهارراه استانبول 3400 تا 3500 تومان، یورو 4540 تومان، پوند 5580 تومان و درهم 950 تومان بود اما بنظر می رسد دور خیزی برای افزایش قیمت در حال شکل گیری است بطوریکه در برخی تابلو ها قیمت 3 هزار و900 تومان نیز ثبت گردید.

به اعتقاد صاحبنظران اقتصادی گران شدن ارز و طلا هر چند کل اقتصاد کشور را تحت تاثیر قرار می دهد ولی این دهک های پایین درآمدی هستند که باید همانند گذشته بار سنگین تبعات منفی افزایش قیمت ارز را به دوش بکشند. از سوی دیگر نابسامانی بازار و افزایش لحظه ای قیمت ها باعث شده است تا در کنار دلالان حرفه ای مردم عادی نیز با جمع آوری نقدینگی و حتی با فروش وسایل منزل و برخی مواقع خانه های خود وارد بازار شده اند تا نصیبی از سود های باد آورده ارز و سکه داشته باشند. 

عده ای خانه خود را فروختند تا ارز بخرند
در همین ارتباط عضو کمیسیون اقتصادی مجلس سوء مدیریت مسئولین اقتصادی کشور را ریشه نوسانات بازار ارز وآشفتگی این بازاردانست و گفت:نابسامانی بازار ارز سبب شد عده ای برای کسب سود بیشترخانه خود را بفروشند ودربازار سکه و ارز سرمایه گذاری کنند.
سید ناصرموسوی لارگانی اظهار داشت: با توجه به حرکت ثانیه ای و روبه بالای قیمت ارز وسکه ، تقاضای کاذب ارز ایجاد شد. 

نماینده مردم فلاورجان درمجلس شورای اسلامی در ادامه افزود: دولت برای ساماندهی بازار ارز مصمم است و عملا حرکت مثبتی برای ساماندهی بازار ارز از سوی دولت دیده نمی شود.
وی گفت: با تغییرات لحظه ای ارز سرمایه گذار جرات سرمایه گذاری در بخش تولید و صنعت را ندارد از این رو باید به سرمایه گذار اطمینان خاطر داده شود که اگر در بخش های مختلف اقتصادی سرمایه گذاری کند نتیجه بخش خواهد بود. 

این عضو کمیسیون اقتصادی مجلس اظهار داشت: هزینه تولید با افزایش قیمت ارزافزایش پیدا کرده و قدرت خرید مردم کاهش پیداکرده است.
موسوی لارگانی با بیان اینکه بورس ارز زمانی کارایی دارد که ارز مورد نیاز بازار بورس تزریق شودادامه داد:برخی مسئولان افزایش قیمت ارز را به تحریم ربط می دهند در صورتی که اگر بحث تحریم‌ها به عنوان علت این افزایش قیمت مطرح باشد، باید گفت تحریم‌ها از چند ماه پیش شدت یافته است و در حال حاضر تغییری در آن ایجاد نشده است. 

نماینده مردم فلاورجان درمجلس نسبت به تغییرات لحظه ای ارزو عدم عرضه از سوی بانک مرکزی اظهارتاسف کردواظهارداشت: بانک مرکزی درمواقعی که ضروری است ازعرضه ارز به بازارخودداری می‌کند.
این عضو کمیسیون اقتصادی مجلس افزود: دربودجه سالجاری پیش بینی می شدقیمت ارز درنهایت به 1500 تا 1600 تومان برسد از این رو به نظر می رسد قیمت 3000تومان دلار دربازار ، مصنوعی است وحاصل سوء مدیریت و دلال بازی است.
*شائبه تبلیغاتی بازار دلار
البته در حاشیه این جریان افزایش قیمت ارز حرف و حدیث هایی با این مضمون که دولت برای کسب درآمد بیشتر و هزینه آن درتبلیغات انتخاباتی چنین شرایطی را ایجاد کرده بین برخی نمایندگان مجلس رد و بدل می شود.
رییس کمیسیون اصل نودم مجلس درباره این شائبه دلالی دولت برای کسب درآمد بیشتر و هزینه آن درتبلیغات انتخاباتی گفت: این شائبه بین نمایندگان و کارشناسان وجود دارد اما ما به عنوان عضو کمیسیون اصل نود نمی توانیم قضاوت کنیم. 

محمد علی پورمختارافزود: موضوع تخلفات ارزی و سیاستهای دولت دراین راستا با دعوت از کارشناسان اقتصادی و مسئولین بانکی بررسی شد ودرجریان رسیدگی اقداماتی صورت گرفت وتعدادی از اخلال گران دستگیر شدند.
وی درباره ریشه نوسانات بازار ارز گفت: از دو الی سه ماه پیش ارز مورد نیاز واردکنندگان و تولیدکنندگان و حتی تقاضاهای خرد ارز تامین نشدو همین منجر به انباشت نیازهای ارزی شد.
پورمختار ادامه داد: با توجه به تقاضای بالای ارز و انباشت تقاضا طی چند روز گذشته باعرضه ارز شاهد هجوم متقاضیان ارز به بازاربودیم که دراین میان از سوی عده ای بازار سفته بازی ارز ایجاد شد.
رییس کمیسیون اصل نودم مجلس تاکید کرد: مسئول مستقیم پاسخگویی به نوسانات بازار ارز شخص رییس جمهور است و درراستای سوال از رییس جمهور مجلس درجلسات هفته آینده خود به طور جدی ورود پیدا خواهد کرد.
نماینده مردم بهار و کبودرآهنگ درمجلس اظهارداشت: پرونده رسیدگی به تخلفات ارزی و دلایل کاهش ارزش پول ملی و نوسانات بازار ارز تا دوهفته دیگر درکمیسیون اصل نودم مجلس نهایی خواهد شد و تقریبا 70 درصد از کاربررسی انجام شده است. 

رئیس کمیسیون اصل نودم مجلس افزود: برخی افراد ارز را با نرخ مرجع دریافت می‌کنند ولی یا آن را هزینه نمی‌کنند و یا با اسناد سوری آن را تبدیل می‌کنند و ارز دریافتی را در جای دیگر به جریان می‌اندازند و یا به سفته بازی می‌پردازند که البته درمورد همه این موارد هم گزارش‌هایی به کمیسیون ارجاع شده است. 

بانک مرکزی کوتاهی های خود را بر گردن صرافی ها نیاندازد
عضو کمیسیون برنامه ،بودجه و محاسبات مجلس با تاکید بر این که صرافی ها نیز موسساتی هستند که باید تابع سیاست های بانک مرکزی باشند، تصریح کرد:اگر بانک مرکزی مدعی است که صرافی ها این وضعیت فعلی را دامن زده اند به نوعی مدعی است که من نمی توان مدیریت کنم و اختیار بازار به دست صرافی ها افتاده است که در این صورت نیز باز هم خود بانک مرکزی مقصر است نه صرافی‌ها.
قاسم عزیزی گفت: قیمت ارز در بازار هم‌چون دیگر فاکتورهای اقتصادی تابع سیستم عرضه و تقاضا است و بانک مرکزی وظیفه داشت سیستم مدیریت شناور را به درستی در بازار اعمال کند.
نماینده مردم شازند در مجلس شورای اسلامی در ادامه این مطلب افزود:اقدامات بانک مرکزی و سایر مسئولین روند حرکت صعودی قیمت ارز و بی ثباتی این بازار را تشدید کرد. 

وی مدیریت بازار ارز را وظیفه غیر قابل انکار بانک مرکزی توصیف و تاکید کرد:آنچه امروز در بازار ارز موجب نگرانی کل مسئولان و مردم شده است و رشد حیرت انگیزی از روند رو به افزایش قیمت ارز و طلا را به دنبال داشته ، سیاست هایی است که بانک مرکزی اعمال کرده است .
عزیزی در خصوص اقدام بانک مرکزی برای ضابطه مند کردن فعالیت های صرافی ها در شرایط فعلی تاکید کرد: بانک مرکزی امروز باید به اولویت های جدی بازار توجه داشته باشد .
وی با انتقاد از فرافکنی بانک مرکزی در شرایط امروز بازار ارز تاکید کرد: امروز اولویت بازار رسیدگی به فعالیت صرافی ها نیست و بانک مرکزی اگر مدعی است که صرافی ها در ایجاد شرایط فعلی مقصر هستند، باز هم مقصر است چرا که خود بانک مرکزی این قدرت مانور بالا را به صرافی ها داده است و امروز مدعی می شود که صرافی ها سیستم ارز را نامتعادل کرده اند. 
عضو کمیسیون برنامه ، بودجه و محاسبات مجلس تاکید کرد:بانک مرکزی اگر تمام قصور و کوتاهی را نیز بر گردن صرافی ها بیاندازد باز هم نمی توتند قصور و کوتاهی خود را توجیه کند. 

بهمنی هربار مصاحبه کردبه قیمت دلار 300 تومان اضافه شد
عضو هیئت رئیسه کمیسیون اصل نودم مجلس گفت: بازار ارز وضعیت اقتصاد کشور را تحت‌الشعاع قرار داده و در این شرایط بهتر است که مسئولان از اظهار نظرهای ضد و نقیض پرهیز کنند چراکه با هر صحبت رئیس کل بانک مرکزی مبنی بر کاهش قیمت ارز، 200 تا 300 تومان بر قیمت دلار افزوده شده است.
حسین آذین با انتقاد از وضعیت آشفته بازار ارز، تصریح کرد: زمانی که سخنگوی تیم اقتصادی دولت از مسئولیت خود در صحن علنی مجلس شانه خالی می‌کند و می‌گوید از رئیس جمهور بپرسید، چه حرفی می‌توان زد؟
نماینده مردم انار و رفسنجان در مجلس شورای اسلامی افزود: برنامه‌های دولت برای مقابله با فضای ایجاد شده در بازار ارز که روی تمام محصولات دیگر تأثیر گذاشته است، مشخص نیست و نوعی سردرگمی در تیم اقتصادی دولت مشاهده می‌شود.
وی با مبهم خواندن اهداف سخنان مسئولان درباره وضعیت بازار ارز، ادامه داد: اگر آقای بهمنی هیچ گاه مصاحبه نمی‌کرد بهتر بود چرا که با هر صحبت وی مبنی بر کاهش قیمت ارز، 200 تا 300 تومان بر قیمت دلار افزوده شده است. 

آذین با تأکید بر اینکه تحریم‌ها نمی‌تواند چنین تأثیری در بازار ارز داشته باشد، گفت: نیاز بود پیش از اینکه دولت اقدامی انجام دهد با کارشناسان اقتصادی مشورت می‌شد و با افرادی که تجربه و اطلاعات دارند در این باره کار کارشناسی صورت می‌دادند.
وی یادآور شد: در ابتدا دولتی‌ها بحث بورس ارز که طرحی ناکارآمد بود را پیش کشیدند و سپس با راه‌اندازی مرکز مبادلات ارزی آشفته بازاری در چرخه اقتصاد به‌وجود آوردند که متقاضیان بیشتری را به سمت خریداری ارز کشاندند.
آذین با بیان اینکه سایر قیمت‌ها در بازار دچار افزایش قیمت شدیدی شده و روز گذشته بازار رکود شدیدی را تجربه کرده است، گفت: مجلس هفته آینده حتما باید برنامه‌ای برای بررسی اوضاع آشفته ارز داشته باشد.
عضو هیئت رئیسه کمیسیون اصل نودم مجلس تصریح کرد: در زمانی که مجلس برای بررسی موضوع ارز نشست برگزار می‌کند مسئولان از مسئولیت‌های خود شانه خالی می‌کنند و لزوم تصمیم‌گیری جدی برای ساماندهی بازار ارز احساس می‌شود


کد مطلب: 5161

آدرس مطلب: http://titronline.ir/vdce.p8nbjh8zz9bij.html?5161

تيترآنلاين
  http://titronline.ir