تيترآنلاين - قراردادهای سفید پیش روی کارگران - نسخه قابل چاپ

به بهانه روز کار و کارگر:

قراردادهای سفید پیش روی کارگران

پانا , 12 ارديبهشت 1391 ساعت 11:38

شیوع قراردادهای سفید هم اکنون به سایه شومی برای کارگر تبدیل شده است به طوری که آنان هر لحظه آماده شنیدن خبر اخراج خود هستند.


شیوع قراردادهای سفید هم اکنون به سایه شومی برای کارگر تبدیل شده است به طوری که آنان هر لحظه آماده شنیدن خبر اخراج خود هستند. 

امروز به" نام کار و کارگر" این قشر ضعیف جامعه نامگذاری شده است ، بدون شک بزرگترین دغدغه هر کارگری تداوم شغل و بهره مندی از حداقل های تعیین شده در قانون اعم از حداقل دستمزد ، بیمه و قرارداد است امری که بسیاری از کارگران هم اکنون از آن بی بهره اند .

جدای از تمام مشکلات پیش روی کارگران اعم از خستگی مفرط و فشارهای ناشی از کمبود منابع مالی، وضعیت خانوادگی و وضعیت فیزیکی ناشی از سختی کار ، بیش از هر چیز می توان به معضل نبود قرارداد و ثبات شغلی کارگران اشاره کرد به طوری که این امر به طوری که این امر در کنار پایین بودن دستمزد هم اکنون بزرگترین دغدغه کارگران محسوب می شود.

در این بین شیوع قراردادهای فصلی و سفید امضای کارخانجات و واحد های تولیدی که هم اکنون بسیار گسترش یافته است نیز مزید برعلت شده است به گونه ای که کارگران باید درهر زمان، آماده اخراج از سوی کارفرما باشند و حس ترس از اخراج همانند سایه ای شوم همراه این قشر آسیب پذیر جامعه است که تاثیر سوئی بر روان و شخصیت این افراد دارد .

با اجرای گام اول هدفمندی یارانه ها در کشور در کنار سایر مشکلات ناشی از تحریم بسیاری از واحد های تولید و کارخانجات داخلی ناگزیر از کاهش تولید و تعدیل نیروی کار خود بودند و برخی کارشناسان بخش کارگری نیز نسبت به تعدیل 40 درصد نیروی کار در واحدهای تولیدی طی سال جاری هشدار می دهند. امری که در صورت وقوع می تواند پیامد های اجتماعی سوئی در کشور به همراه داشته باشد.

از طرفی بروز مشکلات بسیار در بخش تولید به ویژه واردات بی رویه ، تحریم و بروز چالش در واردات و صادارت ، منجر به بی اعتمادی سرمایه گذاران و شیوع قراردادهای سفید برای بستن زبان کارگران برای آینده ای نامعلوم را به همراه دارد این در حالی است که هزینه دستمزد کارگر بین 7 تا 8 درصد از کل هزینه های یک واحد تولیدی را شامل می شود و اولین جایی که از سوی کارفرما تهدید می شود "کارگر" است.

هر چند تاثیر افزایش نرخ حاملهای انرژی بر بخش تولید را نیز کارفرمایان و صاحبان صنایع که میلیاردها تومان سرمایه گذاری کرده اند ، نیز متحمل می شوند ولی ترکش های این انفجار در بخش تولید بیش از هر بخشی دامنگیر کارگران می شود .

از پیامد های این امر اخراج ناگهانی کارگران، کاهش امنیت شغلی کارگر به صفر و افزایش نرخ بیکاری است ،به طوری که دست کارگر پس از اخراج به هیچ جایی بند نیست، امری که با وجود غیر قابل تحمل بودن، از سوی کارگر پذیرفته می شود چرا که بیرون از کارگاه و کارخانه ،شغل دیگری در انتظار او نیست و می داند که به محض خروج از کار شخص دیگری جایگزین او می شود.

به طور حتم بیش از هر چیزی باید ساز و کار های مورد نیاز برای تحقق وعده 2.5 میلیون شغل فراهم شود و مسوولین امر باید در سطوح بلندمدت، میان مدت و کوتاه مدت به برنامه ریزی های عمیق و پربازده بپردازند تا در آینده مشکلات این قشر کم توقع و پرکار به حداقل برسد.


کد مطلب: 4595

آدرس مطلب: http://titronline.ir/vdce.o8ebjh8nn9bij.html?4595

تيترآنلاين
  http://titronline.ir