90 درصد تبلیغات رسانهها درباره لیزر درمانی دروغ است
21 ارديبهشت 1391 ساعت 11:15
متاسفانه بسیاری از افراد بدون مشاوره با متخصصان پوست، به درمان کک و مک های پوستی از طریق روشهای لیزر می پردازند
رییس مرکز تحقیقات پوست دانشگاه شهید بهشتی با تاکید بر اینکه استفاده از لیزر در درمان بیماریها و ضایعات پوستی در ایران بیش از استاندارد جهانی است، گفت: متاسفانه بسیاری از افراد در جامعه تحت تاثیر تبلیغات رسانه های غیر رسمی نظیر ماهواره ها، انواع مجلات و نشریات غیرمجاز، به سمت درمان های لیزر گرایش پیدا می کنند در صورتی که بیش از 50 درصد افرادی که این تبلیغات را انجام می دهند هیچ تخصصی در زمینه بیماریهای پوستی ندارند.
به گزارش تيترآنلاين دکتر پرویز طوسی متخصص پوست در گفت و گو با ایسنا اثر درمان های لیزر بر روی کک و مک های پوستی را موقتی و گذرا دانست و گفت: متاسفانه بسیاری از افراد بدون مشاوره با متخصصان پوست، به درمان کک و مک های پوستی از طریق روشهای لیزر می پردازند در صورتی که کک و مک های پوستی فقط در صورت استفاده از کرم های ضد آفتاب قابل رفع است و درمان های لیزر در این موارد موقتی است و بعد از مدتی قابل برگشت است.
وی در ادامه به موارد استفاده از درمان های پوستی لیزر اشاره کرد و افزود: درمان های لیزر برای برخی بیماری های پوستی نظیر ضایعات عروقی، رفع پیری، جوان سازی پوست، از بین بردن موهای زائد و برخی لکه های پوستی موثر و بدون محدودیت سنی یا جنسی در افراد مختلف قابل کاربرد است.
دکتر پرویز همچنین در خصوص عوارض درمان های ناشی از لیزر تصریح کرد: در صورتی که استانداردهای جهانی لیزر درمانی نظیر شرایط رنگ، پوست و غیره برای بیمار توسط پزشک معالج رعایت شود لیزر هیچ عوارضی برای بیمار نخواهد داشت در غیر اینصورت ممکن است لیزر عوارضی نظیر پررنگی یا کم رنگی عارضه و یا تاول پوست را به همراه داشته باشد.
وی یادآور شد: بیمارانی که به نور خورشید حساسیت دارند به دلیل اینکه ممکن است اشعه ناشی از لیزر بیماری یا عارضه پوستی آنها را تشدید کند بهتر است از این روش استفاده نکنند.
رییس مرکز تحقیقات پوست دانشگاه شهید بهشتی همچنین لیزر درمانی در ایران را بسیار شایع دانست و تاکید کرد: متاسفانه بسیاری از افراد در جامعه تحت تاثیر تبلیغات رسانه های غیر رسمی نظیر ماهواره ها، انواع مجلات و نشریات غیر مجاز، به سمت درمان های لیزر گرایش پیدا می کنند در صورتی که بیش از 50 درصد افرادی که این تبلیغات را انجام می دهند هیچ تخصصی در زمینه بیماریهای پوستی ندارند.
وی در ادامه از عدم نظارت سازمان نظام پزشکی و وزارت بهداشت در رواج تبلیغات غیر قانونی افراد سودجو انتقاد کرد و گفت: بر اساس قانون نظام پزشکی کشور انجام هر گونه تبلیغات در خصوص تخصص و انجام فعالیت های درمانی به هر نحوه ای، غیر قانونی است و پزشکان تنها در صورتی که آدرس یا نشانی محل کارشان تغییر بیابد می توانند آن را اعلام کنند.
مدیر گروه پوست دانشگاه شهید بهشتی افزود: با توجه به پیشرفت های صورت گرفته در زمینه درمان های لیزر در داخل کشور و آشنایی متخصصین پوست با آخرین دستاوردهای علمی لیزر درمانی دنیا، در اکثر مواقع استفاده از این روش درمانی توسط بیماران در کشور نابجا و بی مورد صورت می گیرد.
دکتر طوسی در پایان با تاکید بر اینکه 90 درصد تبلیغات رسانه ها در زمینه درمان های لیزر دروغ است گفت: بیماریها و عارضه های پوستی، فقط توسط متخصصین این رشته قابل درمان است و مردم نباید گول تبلیغات افراد غیر متخصص و فرصت طلب را که دنبال کسب درآمد های کلان از این شیوه هستند بخورند.
کد مطلب: 4649
آدرس مطلب: http://titronline.ir/vdce.e8ebjh8po9bij.html?4649