تيترآنلاين - ريشه كتابخواني در جامعه رو به خشكي است - نسخه قابل چاپ

ريشه كتابخواني در جامعه رو به خشكي است

2 مرداد 1389 ساعت 9:28

در رسانه ملي براي يك پفك يا پودر شوينده در مقايسه با تبليغ براي فرهنگ كتابخواني، تبليغات وسيعي وجود دارد و با اين اوصاف ريشه تحقيق، تفحص و كتابخواني در جامعه خشك مي‌شود


تيترآنلاين - عضو كميسيون آموزش و تحقيقات مجلس گفت: دشمن در جنگ نرم بر روي بهترين قشر ما كه نيروي جوان است سرمايه‌گذاري مي‌كند بنابراين نبايد ظرفيت اوقات فراغت را به دست دشمنان دهيم.

به گزارش تيترآنلاين، عليرضا سليمي در گفت‌وگو با فارس اظهار داشت: غني‌سازي اوقات فراغت نيازمند توجه به3 محور است يكي از محورها بحث محتواي برنامه‌هاست.

وي افزود: در حال حاضر شبهاتي از طريق بولوتوث يا ماهواره به جوانان تزريق مي‌شود؛ وجود بيش از 4 هزار مكتب در دنيا، عرفان‌هاي كاذب، خودنمايي فرقه‌هاي عجيب و غريب كه مي‌تواند بخشي از آن مخاطب خاص خودش را در كشورمان بيابد؛ از طرفي هجوم سيل‌آساي عقايد و تفكرات اين مذاهب ساختگي و تأثيرگذاري آن بر روي قشر جوان، ما را نيازمند محتوايي به روز مي‌كند.

عضو كميسيون آموزش و تحقيقات مجلس محور بعدي در بحث اوقات فراغت جوانان را اشراف داشتن به منابع انساني عنوان كرد و گفت: براي غني‌سازي اوقات فراغت بايد بر انواع و اقسام نيازها در زمينه علوم انساني تسلط كافي داشت؛ متأسفانه ما در اين خصوص با كمبود كارشناسان،جامعه شناسان و روانشناسان با تجربه و متخصص مواجه هستيم.

* ريشه كتابخواني در جامعه رو به خشكي است

وي با بيان اينكه تحقيقات و پژوهش مي‌تواند كمك بسيار در ساماندهي اوقات فراغت داشته باشد، افزود: متأسفانه پژوهش لازم در غني‌سازي اوقات فراغت خيلي كمرنگ است و بايد اقداماتي در اين خصوص صورت گيرد و برنامه‌ها نسبت به سليقه و علايق افراد طراحي شود.

وي گفت: نكته سوم در بحث اوقات فراغت اين است كه بخشي از مباحث بايد براي هدايت جوانان به سوي تلاش، كار، فعاليت و مطالعه باشد؛ به عنوان مثال در رسانه ملي براي يك پفك يا پودر شوينده در مقايسه با تبليغ براي فرهنگ كتابخواني، تبليغات وسيعي وجود دارد و با اين اوصاف ريشه تحقيق، تفحص و كتابخواني در جامعه خشك مي‌شود.

سليمي با بيان اينكه كارها در زمينه اوقات فراغت به صورت متمركز انجام نمي‌شود، افزود: مسئله مهمي كه در برنامه‌ريزي‌هاي اوقات فراغت با آن روبه‌رو هستيم اين است كه متولي خاصي براي آن وجود ندارد براي همين برنامه‌ها از هم گسيخته است و حتي اگر تلاش‌هايي هم در اين خصوص صورت گيرد به خاطر پراكندگي آن اثرگذار نخواهد بود.

* سازمان ملي جوانان براي تصميمات خود ضمانت اجرايي ندارد

عضو كميسيون آموزش و تحقيقات مجلس با اشاره به مطرح بودن بحث بهره‌وري عنوان كرد: با صراحت بايد گفت در رابطه با فعاليت سازمان‌هاي مختلف نسبت به غني‌سازي اوقات فراغت جوانان بهره‌وري در حد بسيار پايين صورت گرفته است و يك تصميم گيرنده واحد در اين زمينه نيست در واقع هر سازماني براي خودش برنامه‌ريزي دارد همچنين موازي كاري در اين خصوص باعث شده تا فرسايش انرژي داشته باشيم و به نتيجه مطلوب نرسيم.

سليمي با تأكيد بر اينكه سياستگذاري براي اوقات فراغت بايد بر عهده سازمان ملي جوانان باشد، تصريح كرد: متأسفانه تصميمات سازمان ملي جوانان هر چند كه راهبردهاي لازم را دارد اما فاقد ضمانت اجرايي است.

وي نقش دولت را براي هماهنگ شدن دستگاه‌ها با سازمان ملي جوانان در اين امر مهم دانست و اظهار داشت: دولت بايد بتواند اين هماهنگي را به صورت الزام درآورد و به نحوي اين هماهنگي پيش رود تا سازمان جوانان بتواند گزارشي را از ساير دستگاه‌ها در اين خصوص مطالبه كند.

* عدم تهيه زير ساخت‌هاي لازم در بخش اوقات فراغت

سليمي با اشاره به موازي‌كاري در بخش اوقات فراغت اظهار داشت: سازمان تبليغات، مساجد، وزارت ارشاد، حوزه علميه، تربيت بدني، آموزش و پرورش و ده‌ها كانون مستقل در شهر‌ها در اين زمينه مشغول به فعاليت هستند اما هر كدام به صورت نقطه‌اي كار انجام مي‌دهند و به صورت يك خط ممتد كار نمي‌كنند.

وي مشكل بعدي در زمينه اوقات فراغت را عدم تهيه زيرساخت‌هاي لازم دانست و گفت: در بسياري از كشورهاي اروپايي در هر نقطه از شهر، سالن‌هاي استاندارد ورزشي براي جوانان اختصاص يافته است و جدا از اعتقادهاي آنها كه با ما تفاوت است، توانستند براي غني‌سازي اوقات فراغت جوانان يك واحد هماهنگ كننده را به طور متمركز شكل دهند در حالي كه در بعضي از شهرستان‌هاي كشور حتي يك سالن استاندارد ورزشي وجود ندارد.

عضو كميسيون آموزش و تحقيقات اضافه كرد: متأسفانه با توجه به بحث خصوصي سازي كه مطرح است، در شهرستان‌ها آن تعداد مكان‌هاي ورزشي هم كه وجود دارد در حال واگذاري به بخش خصوصي است و يك جوان بايد به عنوان مثال مبلغ 30 هزار تومان براي استفاده از اين مكان‌ها پرداخت كند.

* جوانان در فضاي مجازي با دزدان انديشه مواجه هستند

عضو كميسيون آموزش و تحقيقات مجلس اظهار داشت: دشمن در جنگ نرم بر روي بهترين قشر ما كه نيروي جوان است سرمايه‌گذاري مي‌كند و جوانان ما امروز در فضاي مجازي با دزدان انديشه مواجه هستند بنابراين نيروي جوان بايد در مقابل اين دزدان انديشه كه براي ضرب و جرح اعتقادات ما به ميدان آمده‌اند سپر لازم را داشته باشند.

وي افزود: ما بايد جوانان را روئين‌تن كنيم تا در مقابل اين هجوم بي‌امان دشمن بتوانند مقاومت كنند اما براي اينكه آنان را مقاوم كنيم بايد از فرصت‌ اوقات فراغت جوانان بهره بريم و بتوانيم آنها را در مسير صحيح رهنمود كنيم.

سليمي با بيان اينكه بايد از تمام ظرفيت‌هاي اوقات فراغت استفاده كنيم، تصريح كرد: بايد ظرفيت و فرصت‌هاي اوقات فراغت را بتوانيم خود اشغال كنيم نه اينكه آن را به دست دشمنان دهيم؛ در حال حاضر متأسفانه بخشي از اين فرصت‌ها توسط دشمنان برنامه‌ريزي شده است همچنين گروهي از جوانان در اين ايام عاطل و باطل هستند كه همين موضوع هم مي‌تواند مورد سوءاستفاده دشمنان واقع شود.

*هدف هاليوود ساخت فيلم‌ عليه ايران است

وي با اشاره به برخي از برنامه‌هاي مخرب كه توسط دشمنان قسم خورده كشورمان طراحي مي‌شود، اظهار داشت: هاليوود با هدف فيلمسازي عليه ايران مشغول به فعاليت است و آنها با برنامه‌هاي هدفمند فكر و انديشه جوان ايراني همچنين اعتقاد و هويت مردمان ما را مورد هجوم خود قرار مي‌دهند بنابراين ما اگر با همين وضعيت ادامه دهيم فضا را به دست آنان داده و 10 سال بعد خسارت جبران‌ناپذيري را خواهيم داشت.

سليمي تصريح كرد: امروزه بحث جهاني‌سازي مطرح است و غربي‌ها مي‌خواهند در عالم مسلط شوند بنابراين بايد از يافته‌هاي خود و فرهنگ اصيل ايراني جانانه دفاع كنيم و اميدواريم بتوانيم براي جوان ايراني كه معتقد به نظام اسلامي و آرمان‌هاي امام (رحمت الله عليه) است و با ويژگي‌هايي كه از آن سراغ داريم مانند فردي شجاع، عالم، شاداب، بانشاط، تيزهوش، تحليل كننده واقعي از قضايا و حضور در عرصه‌هاي سازندگي، گام برداريم.


کد مطلب: 631

آدرس مطلب: http://titronline.ir/vdcd2f096yt0s.a2y.html?631

تيترآنلاين
  http://titronline.ir