تيترآنلاين - انتخابات تركيه رأي به صداقت - نسخه قابل چاپ

انتخابات تركيه رأي به صداقت

24 خرداد 1390 ساعت 16:01

نويسنده : ابوالقاسم قاسم زاده

كمتر مشكلي براي دولت را مي‌بينيد كه اردوغان آن را بي‌پرده‌پوشي و بدون لعاب دروغ با مردمش در ميان نگذاشته باشد.


مردم تركيه كشور همسايه ما در انتخابات سراسري مجلس و معرفي نمايندگان جديد خود شركت كرده‌اند. شاكله سياسي در تركيه را احزابي شكل مي‌دهند كه داراي گرايش‌هاي متفاوت فكري و برنامه‌اي هستند. هر حزب رسمي هم روزنامه خاص و بقول معروف ارگان حزبي خود را دارد و هم مجاز است تا شبكه‌اي راديويي و يا تلويزيوني مستقل به نمايندگي از حزب‌ داشته باشد. 

همه ارزيابي‌ها نشان مي‌دهد كه حزب عدالت و توسعه به رهبري آقاي اردوغان پيروز انتخابات خواهد شد و همچنان اكثريت بالايي را در پارلمان آينده تركيه در اختيار خواهد داشت. نگاه به تركيه امروز از دريچه موفقيت‌هاي اقتصادي و سياسي بسيار حائز اهميت است، اما مهمتر از آن عبور از گذشته‌اي است كه در آن از نگاه مردم دولت‌ها فاسد و بي‌صداقت بودند. هنر حزب عدالت و توسعه و رهبري اردوغان تنها در اجراي خوب برنامه‌هاي اقتصادي و يا سياسي نبوده است. اردوغان و دولت او با محور صداقت با مردم شعارها و برنامه‌هاي خود را تا امروز پيش برده‌اند.

كمتر مشكلي براي دولت را مي‌بينيد كه اردوغان آن را بي‌پرده‌پوشي و بدون لعاب دروغ با مردمش در ميان نگذاشته باشد. جامعه تركيه همواره از تاريخ سياسي قدرت‌هاي حاكم پيچيده‌ شده در پرده‌هاي دروغ رنج برده‌اند. مردم تركيه آمدن و رفتن احزاب، شخصيت‌ها و دولت‌هاي بسياري را تجربه كرده‌اند كه فساد مالي و اخلاقي شاخص رفتارهاي آنها بود. كودتا از سوي ارتش و بدست گرفتن قدرت دولت از سوي ژنرال‌هاي ارتش بخش عمده از تاريخ گذشته نزديك و معاصر تركيه است.

خاطره‌هاي تلخ آن را هنوز مردم تركيه از ياد نبرده‌اند. اكنون دولتي در تركيه بر سر كار است كه دائماً با مردم حرف مي‌زند. مشكلات را با مردم در ميان مي‌گذارد و در موفقيت‌ها، بزرگ‌نمايي نمي‌كند و از آن چماق قدرت‌طلبي نمي‌سازد. دولتي كه به مردم دروغ نمي‌گويد و به حضور مردم در صحنه تصميم‌سازي‌ها ارج مي‌گذارد و مردم را شريك راه خود مي‌داند. حزب عدالت و توسعه به رهبري اردوغان بجاي اينكه مردم را دولتي بسازد، دولت را مردمي ساخت.

اين مسير تا رفراندم براي تغييرات در قانون اساسي تركيه پيش رفت و ارتش و نظاميان تركيه مثل نظاميان اروپا از دخالت در مسائل سياسي و ايجاد سلطه‌ مديريتي بر دولت‌ها و احزاب منع شدند. مطبوعات و رسانه‌ها در نقد رفتاري و برنامه‌هاي احزاب و شخصيت‌ها دست باز پيدا كرده‌اند و مرزها و حدود منافع ملي تعاريف مشخص و معيني پيدا كرده است.

مردم تركيه هم در صحنه توازن قدرت حاكم حضور پيدا كرده‌اند و هم مسئوليت خطير ملي و ديني خود را باز يافته‌اند.

اردوغان اگر چه در مديريت خود و اداره دولت تركيه موفق و ناموفق نيز بوده است اما چتر صداقت با مردم و اجتناب از دروغ بسياري از اشتباهات او را براي مردم قابل اغماض كرده است. اين مسير ويژگي انتخابات پارلماني تركيه را با حضور احزاب گوناگون تبديل به راي به صداقت كرده است.

مردم تركيه در انتخابات پارلماني شركت مي‌كنند تا محصول وعده‌هاي سياستمداران و مديريت آينده مجلس را ببينند، راي به كساني كه بهتر بتوانند به حل مشكلات مردم بپردازند، واقعيت آشكار در تركيه است، اما معيار صداقت شخصيت‌ها و ارزيابي اعتماد به آنها درصدر ميزان انتخاب آنها قرار دارد. 

جامعه تركيه را اگر چه بسياري جامعه و دولتي در حال تحول از سنت به مدرنيته مي‌دانند، اما تحول اساسي اين جامعه و دولت را بايد در نهادينه‌سازي اصل صداقت با مردم و اجتناب از دروغ جستجو كرد. انتخابات و انتخاب هر جامعه‌اي كه در جستجوي صداقت در قدرت باشد هر گونه كه نتيجه دهد، موفقيت بزرگي است.


کد مطلب: 2604

آدرس مطلب: http://titronline.ir/vdcd.z0x2yt09oa26y.html?2604

تيترآنلاين
  http://titronline.ir