نتایج یک مطالعه بحث انگیز
چرا دانش سیاسی زنان کمتر از مردان است
16 تير 1392 ساعت 19:58
پژوهشگران با انجام بررسی های وسیع و در عین حال بحث برانگیز در 10 کشور، دریافتند، مردان بیش از زنان از سیاست سر در می آورند
پژوهشگران با انجام بررسی های وسیع و در عین حال بحث برانگیز در 10 کشور، دریافتند، مردان بیش از زنان از سیاست سر در می آورند. به گزارش مهر، گروهی از دانش پژوهان از دانشگاه های 10 کشور اعلام کردند از کشف وجود شکاف جنسیتی "قطعی" در مورد اطلاعات مردان و زنان در باره امور جاری و جامعه شگفت زده شده اند. جامعه شناسان می گویند این نتایج منعکس می کند چگونه زنان در زندگی عمومی به حاشیه رانده شده در حالی که اکثریت شخصیت های پیشرو و رهبری جامعه را مردان تشکیل می دهند.
"جیمز کوران" استاد رسانه در دانشگاه لندن و یکی از 15 پژوهشگر این طرح می گوید: در حقیقت در سراسر جهان زنان کمتر از مردان از سیاست اطلاع دارند و این امر همان قدر در نروژ واقعیت دارد که در کلمبیا.
یک قرن پس از مرگ "امیلی داویسون" فعال زنان که برای حق رای زنان مبارزه کرد می گذرد ولی محققان می گویند با این حال بسیاری از زنان در انگلیس اساسا در سیاست وارد نمی شوند.
در آزمون هایی که محققان برای بررسی اطلاعات زنان و مردان در زمینه امور جاری جامعه طراحی کرده بودند، مردان به طور متوسط 58 درصد و زنان 39 درصد نمره گرفتند.
این گرایش فقط در مورد انگلیس صحت ندارد چرا که در تمام 10 کشور مورد بررسی، زنان در مورد اخبار روز به طور چشمگیری از مردان کم اطلاع تر بودند.
این پروژه تحقیقاتی جهانی، دانش زنان و مردان را از اخبار داخلی و بین المللی در استرالیا، کانادا، کلمبیا، یونان، ایتالیا، ژاپن، کره جنوبی، نروژ، انگلیس و آمریکا مورد بررسی قرار داد و از یک شکاف جنسیتی در این زمینه بدون توجه به ثروت یا سیاست های آن کشور خبر داد.
این مطالعه نشان می دهد بی علاقگی بسیاری از زنان به اخبار ناشی از میزان اندک حضور آنها در رسانه است. وزن پوشش خبری به طور قابل توجهی به سمت منابع مردانه سنگین تر است حتی در کشورهایی مانند انگلیس و استرالیا که میزان برابر جنسیتی تقریبا بالاست.
در کل، در کشورهای مورد بررسی در برنامه های خبری تلویزیون فقط در 30 درصد موارد با زنان مصاحبه شده است و احتمالا از گفته های آنها در خبرهای "نرم" مانند خانواده، سبک زندگی و فرهنگ استفاده می شود.
پروفسور کائوری هایاشی استاد دانشگاه توکیو و یکی از پنج استاد دانشگاه زن در این پروژه می گوید: چنین تبعیضات جنسیتی برای زنان در رسانه ها می تواند انگیزه را برای کسب فعالانه دانش سیاسی سرکوب کرده، مانع از مشارکت های سیاسی آنها شود و حتی مانع از حضور زنان به عنوان شهروند در یک جامعه دموکراتیک شود.
کارشناسان معتقدند در حقیقت زنان هنوز به طور قابل ملاحظه ای کمتر از مردان در سیاست و دیگر موقعیت های عمومی ارشد جامعه حضور دارند و همین امر موجب شده تا آنها کمتر اخبار را دنبال کنند.
کارولین کریادو- پرز موسس اتاق زنان – گروهی که برای جبران عدم تعادل جنسیتی در رسانه تلاش می کند- با اشاره به اینکه از یافته ها شگفت زده نشده است، افزود: دختران علاقمند به سیاست به دنیا نمی آیند درست مانند پسران. اما پسرها برای علاقمند شدن به سیاست شکل داده می شوند و به آنها یاد می دهند باید بخشی از سیاست باشند چرا که مردم به آنها گوش می دهند.
مطالعه ای که محققان آمریکایی در سال 2001 انجام دادند، نشان داد در ایالت هایی که هیچ سناتور( نامزد سناتوری) زن وجود ندارد 65 درصد مردان و 51 درصد زنان در انتخاب سناتور شرکت می کردند با این حال در ایالت هایی که سناتور زن و یا نامزد سناتوری زن وجود دارد 75 درصد مردان و 79 درصد زنان، در انتخابات حضور می یافتند.
اوقات فراغت کمتر نیز می تواند یک فاکتور باشد چرا که هر دو جنس زن و مرد، در سنین بالا پیگیر اخبار هستند. مردان مسن در کشورهای صنعتی پیشرفته اطلاعات بسیار بیشتری در مورد اخبار و رویدادهای روز داشتند.
پروفسور کوران می گوید یک مساله این است که زنان وقت کمتری دارند. زنان، نقش مادری نیز دارند و بچه ها، آنها را پر مشغله می کند از سوی دیگر کار در بیرون خانه و انجام امور منزل نیز از دیگر عواملی است که موجب می شود زنان نسبت به مردان وقت آزاد کمتر داشته باشند.
این مطالعه همچنین کشف کرد شکاف های جنسیتی در دانش سیاسی در اقتصادهای پیشرفته نسبت به کشورهای کمتر پیشرفته ای مانند کلمبیا بیشتر است. این شکاف ناشی از سیاست های برابری جنسیتی یک کشور نیست. برای مثال شکاف بین دانش زنان و مردان در مورد سیاست در نروژ – که از نظر برابر جنسیتی کشور سطح بالایی تلقی می شود- بسیار بیشتر از کره جنوبی است.
کد مطلب: 5908
آدرس مطلب: http://titronline.ir/vdcd.z0k2yt0nja26y.html?5908