تيترآنلاين - افزایش ۶ درصدی بیماران خاص به زیر خط فقر - نسخه قابل چاپ

استهلاک برخی از دستگاه‌ها در کارخانه‌های داروسازی

افزایش ۶ درصدی بیماران خاص به زیر خط فقر

28 فروردين 1393 ساعت 19:32

وجود دستگاه‌هایی با استهلاک بالا در شرکت‌ها و کارخانه‌های داروسازی و کیفیت پایین داروها دو مشکل اساسی برای ضعف صادرات است


دکتر خضری با بیان اینکه ما در صادرات دارو مشکل داریم گفت:« وجود دستگاه‌هایی با استهلاک بالا در شرکت‌ها و کارخانه‌های داروسازی و کیفیت پایین داروها دو مشکل اساسی برای ضعف صادرات است.»
دکتر خضری نماینده مردم در گفت و گو با سینانیوز در پاسخ به چگونگی وضعیت صادرات دارو و چالش های رو برو با این موضوع گفت: «در صادرات دارو چند مشکل داریم؛ اولین مسئله در خصوص کیفیت پایین است و دومی مربوط به وجود دستگاه‌هایی با استهلاک بالا در شرکت‌ها و کارخانه‌های داروسازی است که تصمیم داریم تا چند هفته آتی برای بازدید از برخی کارخانه‌ها و میزان کیفیت دستگاه‌های آن‌ها سرکشی کنیم.»

کیفیت داروها پایین است
وی افزود درباره کیفیت داروهای موجود در کشور گفت:«کیفیت تولید داروهای داخل با کشورهای دیگر از جمله پاکستان، ترکیه، امارات و.... قابل مقایسه نیست و بالا‌تر است، اما نسبت به کشورهای اروپایی مثل کانادا، آلمان به مراتب کمتر است. این درحالی است که پزشکان متخصص برندهای خارجی دارو‌هایی که در داخل تولید می‌کنیم را تجویز می‌کنند. البته این موضوع وابستگی پزشکان به برندهای خارجی را نیز نشان می‌دهد. پزشکان ما باید بدانند که داروهای هندی، اردنی و سودانی را برای بیماران تجویز نکنند چرا که کیفیت داروهای تولید داخل از این کشور‌ها بالا‌تر است. ما در این مقوله به لحاظ فرهنگ سازی نیز ضعیف هستیم.»

دکتر خضری با بیان اینکه ما باید در تکنولوژی فعال‌تر عمل کنیم به طوری که تحت لیسانس بتوانیم وارد کنیم، گفت:«در این صورت قیمت داروی تولیدی در داخل ۱۰ درصد قیمت‌‌‌ همان نوع دارو در خارج از کشور خواهد شد.»

وی در ادامه به چگونگی وضعیت ورود داروهای تولید داخل به بازار طی یک سال گذشته، آن هم همزمان با بحران دارویی که در جریان بود، اشاره کرد وگفت: «طی این مدت داروهایی هم وارد بازار شد که بسیاری از آن‌ها نتیجه مطالعات چند سال قبل بود. نباید از این نکته غافل شد که ما به راحتی می‌توانیم بالای ۹۰ درصد از اقلام دارویی تولید کنیم و البته بالای ۵۰ درصد از مواد اولیه داروهایی که می‌خواهیم در داخل تولید کنیم، با‌‌‌ همان ارز مبادله‌ای از کشورهای دیگر وارد کنیم.»

افزایش ۶ درصدی بیماران خاص به زیر خط فقر
نماینده مردم سردشت در بخش دیگری به وضعیت بمیاران خاص اشاره کرد و گفت: «در برنامه چهارم توسعه قرار بود بیماران خاصی که بابت خرید اقلام دارویی و هزینه‌های درمان به زیر خط فقر می‌روند از چهار درصد به یک درصد برسند. اکنون این آمار در برنامه پنجم توسعه نه تنها کاهش نیافته است بلکه در تهران بالای ۱۰ درصد و در شهرستان بالای ۱۴ درصد شده است. علت این موضوع به نبود مدیریت در منابع و سیاست‌های دوگانه بر می‌گردد.»

سیاست‌های دوگانه وزارتخانه‌ها
دکتر خضری صحبت‌های خود را درباره وضع مدیریتی موجود در وزارت بهداشت ادامه داد و گفت:« هیچ جای دنیا ارگان و یا مجموعه‌ای نیست که مسئولیت آن بر عهده یک وزارتخانه و سیاست گذاری آن با وزارتخانه‌ای دیگر باشد. بیمه‌های درمانی در ایران چنین حالتی را دارند که سیاست‌گذاری آن با وزارت رفاه است، اما همیشه تیزی پیکان در خصوص بیمه‌های درمانی به طرف وزارت بهداشت است و همه می‌گویند باید وزارت بهداشت به این موضوع رسیدگی کند و مسئولیت آن بر عهده این وزارتخانه است. این سیاست دوگانه، نظام سلامت را با مشکلات زیادی روبرو کرده است.»

به گفته وی با این حال دکتر قاضی‌زاده هاشمی از‌‌‌ همان ابتدای تصدی خود تفاهم‌نامه‌ای میان وزارت بهداشت و کلیه سازمان‌های بیمه‌گر امضا کرد و کمیته‌ای تشکیل داد که بنابر این تفاهم‌نامه قرار شد قیمت اقلام دارو به سال‌های قبل برگردانده شود یعنی یک سوم قیمت فعلی باشد. پس از یک ماه بیمه‌ها قبول نکردند و زیر بار این موضوع نرفتند. آن‌ها مدعی بودند اینکه ما این تفاهم‌نامه را امضا کرده‌ایم، درست...! اما سیاست‌گذار ما وزارت رفاه است و مابه التفاوت دارو (فرانشیز) را باید مردم پرداخت کنند. به همین خاطر مابه‌التفاوت دارو چه قبل از افزایش قیمت و چه بعد از افزایش قیمت را مردم باید می‌پرداختند و این موضوع باعث شد هزینه‌های دو تا سه برابری به مردم تحمیل شود.


کد مطلب: 6402

آدرس مطلب: http://titronline.ir/vdcd.z092yt0oxa26y.html?6402

تيترآنلاين
  http://titronline.ir