تيترآنلاين - ژنرال ها هم قذافي را رها كردند - نسخه قابل چاپ

ژنرال ها هم قذافي را رها كردند

10 خرداد 1390 ساعت 17:31

يكي از ژنرالها : هيچ شخص عاقل و منطقي با کمترين درجه شرافت نمي‎تواند به آن‎چه ما با چشمان خودمان ديديم و آن‎چه او از ما مي‎خواست که انجام دهيم، دست بزند


در بحبوحه افزايش فشارهاي بين‎المللي بر ديكتاتور قذافي حاکم کشور بحران‎زده ليبي، 8 افسر ارشد اين کشور از جمله 5 ژنرال، ارتش قذافي را رها کرده و راهي ايتاليا شده‎اند.

به گزارش پرس تي وي، خبرگزاري آسوشيتدپرس روز دوشنبه (9 خرداد) گزارش داد، افسران عالي رتبه نظامي ليبي شامل 5 ژنرال، 2 سرهنگ و يک سرگرد، در جريان يک کنفرانس مطبوعاتي با مقامات وزارت امور خارجه ايتاليا در رم، از افسران هم‎قطار خود خواستند قذافي را رها کنند و به نيروهاي انقلابي بپيوندند.

اين افسران ادعا کردند که ارتش را در اعتراض به کشتار غيرنظاميان توسط نيروهاي قذافي ترک کرده‎اند.

ژنرال عون علي عون گفت، "هيچ شخص عاقل و منطقي با کمترين درجه شرافت نمي‎تواند به آن‎چه ما با چشمان خودمان ديديم و آن‎چه او از ما مي‎خواست که انجام دهيم، دست بزند."

همچنين، ژنرال مولود مسعود در اين جلسه گفت که در حال حاضر تعداد ژنرال‎هاي وفادار مانده به قذافي به "بيش از 10" نفر نمي‎رسند.

در اين بين، صلاح قيوم احمد، يکي ديگر از ژنرال‎هاي ارشد ليبي تاکيد کرد که با رويگرداني‎هاي در جريان، دوره زمامداري قذافي به شماره مي‎افتد و نيروهايش بيش ازاين نمي‎توانند رژيم وي را زنده نگه دارند.

بنابر اعلام شوراي ملي انتقالي ليبي، تاکنون بيش از 120 افسر ظرف چند روز گذشته از جانبداري قذافي دست کشيده‎اند.

اين اقدام، به حاکم ليبي که با فشار فزاينده بين‎المللي و حملات هوايي ناتو عليه دولت بحران زده‎اش مواجه است، ضربه مهلکي وارد کرده است.

ناتو (سازمان پيمان آتلانتيک شمالي) از اواخر مارس (اوايل فروردين) و زماني که کنترل عملياتي نظامي براي وضع منطقه پرواز ممنوع بر فراز ليبي و با ادعاي جلوگيري از کشته شدن غيرنظاميان در اين کشور را برعهده گرفت، صدها سورتي پرواز بر فراز ليبي انجام داده است.

اين تحول در حالي صورت مي‎گيرد که گزارشات از کشته شدن تعداد زيادي غيرنظامي در جريان تهاجمات هوايي ناتو به‎دستور سازمان ملل، حکايت دارد.

طبق اين گزارش، ناتو به کشته شدن مبارزان انقلابي و غيرنظاميان در جريان يک حمله هوايي در شرق ليبي اذعان کرده اما سرسختانه از عذرخواهي به‎خاطر اين بمباران مرگبار خودداري کرده است.

در همين حال ژاکوب زوما، رييس جمهور آفريقاي جنوبي که روز دوشنبه (9 خرداد) براي انجام ماموريتي ميانجي‎گرانه وارد ليبي شد، تاکيد کرد حملات ناتو، تلاش‎هاي اتحاديه آفريقا براي برقراري صلح در ليبي را تضعيف ساخته است.

وي خاطر نشان کرد که قذافي با آتش بس با نيروهاي انقلابي موافقت کرده است مشروط بر اينکه حملات ناتو متوقف شود.

مقامات اتحاديه آفريقا در جهت تضمين آتش بس در ليبي تلاش کرده‎اند. اين کشور از اواسط فوريه (اواخر بهمن 1389) به ميدان نبرد سنگين بين سربازان طرفدار قذافي و نيروهاي انقلابي تبديل شده است.

انقلابيون خواستار پايان دوره حکومت قذافي هستند که چند دهه به طول انجاميده است.


کد مطلب: 2523

آدرس مطلب: http://titronline.ir/vdcd.x0x2yt0ksa26y.html?2523

تيترآنلاين
  http://titronline.ir