نمايندگان مجلس به اين باور رسيدند که هيچ شوک قيمتي به خانوارها وارد نشده!
نويسنده : حميدرضا عسگري
آفرينش , 24 فروردين 1390 ساعت 13:26
مجموع نمايندگان مجلس از وضعيت تعرفه هاي جديد گازبهاي مشترکان قانع شدند و به اين باور رسيدند که هيچ "شوک قيمتي" به خانوارها وارد نشده است
ديروز کميسيون انرژي مجلس باتشريح نتايج نشست مشترک دولت و مجلس براي بررسي وضعيت قبوض گاز تشکيل شد که در طي آن مجموع نمايندگان مجلس از وضعيت تعرفه هاي جديد گازبهاي مشترکان قانع شدند و به اين باور رسيدند که هيچ "شوک قيمتي" به خانوارها وارد نشده است .
همچنين نماينده بوشهر تصريح کرد که يکي از بهترين شيوه هاي مقابله با افزايش گازبها با توجه به تعرفه هاي جديد اصلاح الگوي مصرف انرژي توسط مشترکان خانگي مي باشد و خانوارها براي مديريت اقتصاد خود بايد مصرف انرژي را مديريت کنند.
وي تصريح کرد در حال حاضر حجم قابل توجهي از قبوض گاز مشترکين کمتر از 20 تا 40 هزار تومان است. که در ادامه مدير عامل شرکت گاز نيز تاکيد کرد در دي ماه 83 درصد قبوض گاز مشترکين کمتر از 40 هزار تومان بود و اين آمار در بهمن سال گذشته هم در حدود 87 درصد بوده است.
در ابتداي امر خطاب به نمايندگان محترم که از وضعيت گازبهاي سنگين مشترکين راضي هستند بايد عرض کنيم بهتر بود تا يکي از نمايندگان مناطق سردسير يا کوهستاني پيگير اين امر در کمسيون انرژي مي شد که حداقل نارضايتي هاي مردم را در اين زمينه لمس مي کرد. به نظر نمي رسد مردم در گرمسير ترين نقطه کشور با مشکل گازبها رو به رو باشند!.
گوش دادن به يک سري آمار و ارقام از سوي نهادها وسپس قانع شدن و بسته شدن پرونده در شأن نمايندگان ملت نيست. يک مسافرت درون شهري کافيست تا با شنيدن گفتگوهاي مردم از ميزان رضايت آنها نسبت به وضعيت قبوض گاز مطلع شويد.
با اعلام رضايت نمايندگان محترم از تعرفه هاي افزايش بهاي گاز بايد به اين نکته اشاره کنيم که در اکثر قبوض گاز خانوارها يک شيب معتدل افزايش قيمت ديده نمي شود بلکه افزايش قيمت ها به صورت تصاعدي و غير متعارف بوده است. درارائه گزارشات و آمارها به مجلس از سوي وزارت نفت عنوان شده است که گازبهاي 89 درصد مشترکان زير 50 هزار تومان بوده است . آيا واقعا نمايندگان محترم اطلاعي از ميزان نارضايتي مردم ندارند؟!
آيا افزايش قبوض مشترکيني که تا قبل از اين زير 20 هزار تومان پرداخت مي کردند و درحال حاضر بالاي 100 هزار تومان بابت گازبها مي پردازند "شوک قيمتي" نيست؟.
البته راه کار نمايندگان محترم مبني بر بهينه سازي مصرف انرژي و مديريت آن از سوي خانواده ها امري درست و به جا مي باشد، اما تاوان عدم وجود قانون مديريت صحيح در ساخت و سازها و استانداردهاي مصرف انرژي را هم مردم بايد پرداخت کنند. به عنوان مثال ما خودرويي را درکشور ساخته ايم که استاندارد نيست و مصرف سوخت آن بالاست آيا مردم مقصر اصلي در افزايش مصرف سوخت هستند؟ اگر زمينه هاي بهينه سازي مصرف انرژي در کشور آماده نيست پس چرا بايد فشار آن را مردم متحمل شوند؟
از طرفي گاز مانند برق يا آب نيست که بگوييم الگوهاي مصرف به سمت اسراف و بي توجهي از سوي مصرف کنندگان گرايش دارد همچنين اقشار متوسط و ضعيف جامعه معمولا از وسايل گرم کننده و خنک کننده پر مصرف استفاده نمي کنند.
اما خطاب به شرکت گاز بايد عرض کنيم آيا حضور بي شمار مردم در ادارات گاز جهت اعتراض به افزايش بي سابقه قيمت گازشان نشان از نارضايتي آنها نيست. همچنين شرکت گاز اعلام کرده است مشترکين ناراضي مي توانند با مراجعه به ادارات گاز محل سکونت مراتب اعتراض خود را عنوان نمايند لذا براساس مشاهدات عيني هيچ قسمت و يا نهاد مشخصي براي رسيدگي به امر معترضين وجود ندارد. البته راه کاري براي آنها تعيين کردهاند و آن "قسط بندي" گازبهاي آنان مي باشد. که در صورت عدم پرداخت آن در سررسيدهاي معين مشترکين با جريمه هاي پلکاني و تساعدي رو به رو خواهند شد.
انتظار مي رود تا نمايندگان محترم در خانه ملت در بررسي چنين مشکلاتي که گريبان قشرعظيمي از مردم را گرفته تمهيدات موثرتري بيانديشند.
کد مطلب: 2235
آدرس مطلب: http://titronline.ir/vdcd.s0x2yt0xka26y.html?2235