تيترآنلاين - ژاپنی ها فرهنگ تولید و ایرانی ها فرهنگ مصرف را به کودکان خود آموزش می‌دهند - نسخه قابل چاپ

ژاپنی ها فرهنگ تولید و ایرانی ها فرهنگ مصرف را به کودکان خود آموزش می‌دهند

22 تير 1391 ساعت 16:45

منوچهر متکی گفت:‌ در کشور ژاپن تلاش می کنند که فرهنگ تولید را از سنین پائین به کودکان خود آموزش دهند ولی در ایران فرهنگ خوردن یا همان مصرف گرایی را آموزش می دهند


وزیر امور خارجه سابق ایران گفت: در کشور ژاپن فرهنگ تولید را از سنین پائین به کودکان خود آموزش می دهند ولی در ایران فرهنگ خوردن یا همان مصرف گرایی را آموزش می دهند. 

به گزارش مهر، منوچهر متکی قبل از ظهر پنج شنبه در همایش هم اندیشی روحانیت و ائمه جماعت مساجد شهر کرج و مدیریت شهری جهت تحقق رهنمودهای مقام معظم رهبری در خصوص مهندسی فرهنگی در افق 1404 کشور که در سالن همایش مجتمع فرهنگی و ورزشی میلاد کرج برگزار شد، اظهار داشت: در کشور ژاپن تلاش می کنند که فرهنگ تولید را از سنین پائین به کودکان خود آموزش دهند ولی در ایران فرهنگ خوردن یا همان مصرف گرایی را آموزش می دهند.

وی با اشاره به اینکه اسلام به ما می گوید که آموزش در سنین پائین بسیار کارساز است، اضافه کرد: در سال 73 تا 78 سفیر ایران در ژاپن بودم و به نزد رئیس جمهور وقت رفتم و نقش آموزش در دوران کودکی کشور ژاپن را برای وی شرح دادم.

وزیر امور خارجه سابق ایران ادامه داد:‌ به کودکان ژاپنی می گویند ژاپن کشور فقیری است و تنها سرمایه آن کار است و فرهنگ تولید را به کودکان یاد می دهند.

وی گفت:‌ در ایران به کودکان آموزش می دهند که ایران سرزمین پهناور است و دارای معادن غنی و نفت و گاز است و این تعاریف به کودک ایرانی یک استنتاج را می دهد که اگر در این اینجا متولد نمی شدم چه کسی بود که این همه ثروت را مصرف کند.

متکی با انتقاد از اینکه فرهنگ ما مصرف و فرهنگ ژاپن تولید است، ‌افزود: در ژاپن بهداشت و درمان، آموزش، کار و مسکن چهار عامل اصلی به عنوان حوزه خدماتی است که باید برای شهروندان تامین شود.

وی ادامه داد: آنها نگرانیشان این است که شرایط جامعه به گونه ای شود که نرخ تورم بر جامعه تاثیر بگذارد و محبوبیت و رای خود را از دست دهند.

وزیر امور خارجه سابق ایران تصریح کرد: امروز یکی از مشکلات جدی غرب و اروپا این است که دولت های خلق الساعه محبوبیت خود را از دست میدهند به دلیل اینکه برای مشکل بوجود آمده نمی توانند راهکاری ارائه دهند.

وی گفت: امام صادق(ع) فرموده است اگر در زمان واحد به دو نفر پول قرض داده شود حرام است، یعنی پس اندازی که در بانک وجود دارد در آن واحد به ده نفر وام داده می شود که یک مورد واقعی است و 9 مورد روی کاغذ است و این به معنای سفته بازی است.

متکی افزود: امروز شرایط و مشکلات اروپا جدی است و سعی کرده اند بگویند که هر 20 سال یکبار یک بحران در جهان ایجاد می شود.

وزیر امور خارجه سابق ایران گفت: آنچه که از روح این جلسه درک کرده ام این است این دو مجموعه شهرداری و روحانیت با ما مردم درارتباط است.

وی تصریح کرد:‌ پایه گذاری روحانیت ما بر اساس ارتباطات مردمی به وجود آمده است.

وی گفت: وقتی روحانی و امام جماعت مسجد ما احساس می کند تا آخرین نفری که در مسجد از آن سئوال دارد باید در مسجد بنشیند و همچنین شهرداری ها که محل رجوع با تقاضاهای فراوان است نحوه تعامل کارساز است، در گذشته نیز پیامبر اکرم(ص) با یک ملاقات و عمل نیک انسان ها را متحول می کردند.

مردم حق دارند بفهمند

وی با بیان اینکه مردم حق دارند بفهمند و دین را یاد بگیرند، اضافه کرد: اداره کلانشهری چون کرج با تنوع شهروندانش که در تعیبر مقام معظم رهبری به عنوان ایران کوچک از آن نام برده شده است البته کار سهل و آسانی نیست و بدون مشارکت مردم کارساز نخواهد بود.

وزیر امور خارجه سابق ایران با بیان اینکه بخشی از اداره امور به ارزیابی و کنترل امور بستگی دارد، اضافه کرد: باید کنترل کیفیت و ارزیابی امور را مد نظر داشته باشیم.

وی افزود: شرکت تویوتا قصد داشت تا هزینه تولید خود را کاهش و کیفیت را ارتقا دهد بنابراین فراخوانی در سطح جهان داد که به بهترین پیشنهاد به قید قرعه جوایزی اهدا خواهد کرد که سرانجام هیئت داوری 19 هزار پیشنهاد قابل بررسی را مورد قضاوت قرار دادند.

متکی با بیان اینکه تحول مفاهیم، محوری ترین زیرساخت در تحول اجتماعی است، اظهار داشت: انقلاب تکاملی اسلام در دو حوزه کاملاً مشخص به رسالت نبی اکرم اسلام یعنی تکریم امت و تاسیس دولت تجلی پیدا کرد.

وزیر امور خارجه سابق ایران گفت: در دوره تکوین امت آموزش و تصحیح بینش جامعه و تدوین دستور العمل هایی که جامعه در مسیر متعالی ارائه شده طی طروق کند مقدمات لازم و ابزار ضروری یک تحول اجتماعی بروز پیدا می کند.

وی افزود: نکته دوم که باید به آن توجه کرد مدیریت است اگر ما مفاهیم را متفاوت ببینم که از دل آن هدف تعریف شود مدیریت طی طریق از حال کنونی به سمت هدف ها است.

متکی ادامه داد: مدیریت تجربه بشری است اگر چه در مبانی اصل مفاهیم و هدف های تعیین شده هر مرام و مکتبی تعاریف خاص خود را می تواند داشته باشد.

وی تصریح کرد: استفاده از تجارب دیگران که برخی از افراد مطرح کرده اند، مدیریت مسائل را در حوزه عملیاتی و شیوه ها یک امر عرفی می دانیم همان طور که بسیاری از حوزه های مختلف سیاسی و اجتماعی منهای جهت گیری ها جزو عرف ها است.

وزیر امور خارجه سابق ایران افزود: زمانی که دولتی به یک بحران اقتصادی می رسد چگونه با آن برخورد می کند این تواضع بهره گیری از تجارب دیگران است همانطور که حضرت علی(ع) گفت مشورت شراکت در عقل دیگران است.

خرد جمعی ما را به مسیر خوبی هدایت می کند

وی با بیان اینکه خرد جمعی ما را به مسیر خوبی هدایت می کند، اضافه کرد: شهرداریها در چهارچوب قوانین از مصادیق مردم سالاری و نقش آفرینی مردم در تصمیم گیری اجتماعی است.

متکی ادامه داد: روحانیت ما از آغاز شکل گیرش در تبعیت از پیام آور ائمه اطهار و بزرگان دین بوده است و در طول تاریخ اسلام خاستگاه مرتبط با مردم برای مردم در جهت آرمان های اسلامی بوده است.

وی گفت:‌ شهرداری در واقع نگهبانی و نگهداری شهر است و شهر یعنی مجموعه شهروندان که در یک شهر وجود دارد.

وی با بیان اینکه دو نهاد شهرداری و روحانیت تبلور مردم سالاری است، اضافه کرد: در ژاپن که 5 سال در این کشور زندگی کرده ام، اختیارات شهرداری به مراتب گسترده تر است.

وزیر امور خارجه سابق ایران اظهار داشت: در ایران در برخی از شهرها حدود 40 سال پیش، شهرداری ها برای خدمات شهری متولی بوده اند و امروزه به معنی حوزه هایی که تجمع شده در اختیار ارگان دیگری قرار گرفته است.

وی گفت:‌ شهرداری نواحی توکیو مناطق مختلفی را در هر محله به عنوان تجمع اهالی آن منطقه باشد در نظر گرفته است. 

شهرداری های ژاپن مسکن رایگان به بی بضاعت ها می دهد

متکی افزود:‌ در کشور ژاپن بخشی از شهروندان جامعه که از یک حدی دریافتی و درآمد پائین تر و مشکل مسکن دارند شهرداری ها هر شهر 50 تا 100 واحد در اختیار دارند که در اختیار این افراد بی بضاعت می گذارند تا وضعیت آنها به سطح مطلوب برسد.

وزیر امور خارجه سابق ایران تاکید کرد: تعامل انسانی و احترام در محیط های کاری بسیار کارساز است.

دشمنان نمی توانند در مقابل بیداری اسلامی بیایستند

وی اظهار داشت:‌ مخالفین و دشمنان نمی توانند در مقابل بیداری اسلامی بایستند و لذا تمام تلاششان را به کار می برند که بتوانند این بیداری اسلامی را مدیریت کنند و در صحنه در مسیر دلخواه خود تحولات را سوق دهند که این استراتژی جدی آمریکا و غرب است.

متکی در خصوص بحث سوریه افزود: بخشی از مشکلات سوریه مطالبات مردم است که دولت باید به آن توجه کند بخش دیگر نیز ایجاد یک حرکت بدلی در کنار این حرکت بیداری اسلامی است.

وزیر امور خارجه سابق ایران اظهار داشت:‌ عراق آوردگاه دیگری بود که محیط دیگری برای برخورد با ایران ایجاد کرد اما سیاست ایران برنده شد و همچنین هیچ فردی در سال 2011 میلادی نگفت که آمریکا در عراق پیروز شد.

وی ادامه داد: در موضوع سوریه نیز دشمنان تلاش دارند بگویند که جمهوری اسلامی را شکست داده ایم ولی در تمام اصلاحات انتخابات و ... الهام بخشی از جمهوری اسلامی بود.

متکی گفت:‌ دشمنان هدفشان نابودی حکومت بشار اسد نیست بلکه هدفشان این است بگویند که عربستان و ترکیه موفق شده اند و آنها فهمیده اند که قادر به ساقط کردن حکومت سوریه نیستند.


کد مطلب: 4936

آدرس مطلب: http://titronline.ir/vdcd.s0o2yt0n9a26y.html?4936

تيترآنلاين
  http://titronline.ir