تيترآنلاين - معامله دلار 1250 و سكه 400 هزار توماني توسط دلالان - نسخه قابل چاپ

معامله دلار 1250 و سكه 400 هزار توماني توسط دلالان

7 مهر 1389 ساعت 17:13

اعتراض برخي طلا‌فروشان براي قانون ماليات برارزش افزوده و به دنبال آن تعطيلي بخشي از بازار طي روزهاي اخير فضايي را براي جولان دلالان ارز و سكه در بازارهاي غيررسمي بوجود آورده است


تيترآنلاين - در شرايطي كه برخي صرافان در اعتراض به اجراي قانون ماليات بر ارزش افزوده اقدام به ايجاد جو نابسامان در بازار سكه و ارز كرده‌اند، دلالان فرصت را مناسب ديده و همزمان با افزايش كاذب قيمت سكه از سوي صرافان، قيمت‌هاي غيرمنطقي براي دلار ارائه مي‌دهند.

به گزارش تيترآنلاين به نقل از فارس، اعتراض برخي طلا‌فروشان براي قانون ماليات برارزش افزوده و به دنبال آن تعطيلي بخشي از بازار طي روزهاي اخير فضايي را براي جولان دلالان ارز و سكه در بازارهاي غيررسمي بوجود آورده است. اين فضا درحالي ادامه دارد كه هيچ يك از مقامات رسمي از جمله بانك مركزي تا كنون به صورت جدي براي ساماندهي وضعيت بازار وارد عمل نشده‌اند. 

كمياب و ناياب شدن سكه و دلار و از طرف ديگر ارائه نرخ‌هاي غيرقابل قبول و كاذب براي اين اقلام توسط دلال‌هاي ميادين اصلي شهر از جمله نشانه‌هاي رشد حبابي طلا و دلار در بازارهاي داخلي است.
اين درحالي‌است كه بانك مركزي همچنان به سكوت خود ادامه مي‌دهد و هيچ يك از مقامات مربوط به اين مهم در اين بانك ظاهرا قصد پاسخگويي به رسانه‌ها و آرام كردن فضاي بازار را ندارند.
با مراجعه به صرافي‌هاي ميدان فردوسي اين مسئله رنگ و بوي ديگري به خود پيدا مي‌كند؛ چراكه اين روزها روزهاي ماهيگيري برخي از صرافان و دلالان دلار از آب گل‌آلود بازار است و كم‌لطفي نيست اگر بگوييم صرافان و دلالان براي عرضه دلار و سكه بازار سياهي را‌ه انداختند. 

در شرايطي كه مراجع رسمي براي كنترل بازار وارد عمل نمي‌شوند، نبود نرخ انواع ارز و سكه در تابلوهايي كه پيش از اين هر لحظه و ساعت نرخي متفاوت از انواع قطعات سكه و ارز به نمايش مي‌گذاشتند اين روزها نه تنها سوال برانگيز نيست بلكه به نظر مي‌رسد به تدريج بايد به عادت تبديل شود.
حوالي ظهر و در حقيقت اين ساعات براي صرافان در تمام ايام سال،‌ "ساعت پيك كار "‌ تلقي مي‌شده و امكان نداشت كه مشتري در اين ساعت به صرافي مراجعه كند و با تابلوي "‌ بسته است "‌ مواجه شود. اما امروز در حوالي ميدان فردوسي به دفعات "تابلوي بسته است "‌ به چشم مي‌خورد درحالي كه فروشندگان در داخل مغازه حضور دارند. 

خبرنگار فارس براي كسب اطلاعات بيشتر از بازار به سراغ صرافان رفت تا از اوضاع انواع ارز و سكه در اين شرايط نابه‌سامان با خبر شود.
صرافان از نبود دلار و سكه در مغازه‌هاي خود مي‌گويند و ادامه مي‌دهند: هيچ نرخي براي دلار و سكه به منظور فروش نداريم و فقط ترجيح مي‌دهيم از مردم سكه خريداري كنيم.
اين افراد هر يك با بياني متفاوت تاكيد مي‌كنند:‌ اطميناني براي خريد و فروش ارز و سكه در بازار وجود ندارد و به همين دليل است كه برخي از مغازه‌ها تعطيل هستند.
از طرفي يكي از جملاتي كه وجه اشتراك تمام صرافان ميدان فردوسي است، نبود سكه و دلار در بازار (مغازه‌هايشان) مي‌باشد. 

اما در اين بين دلالان نيز بيكار نيستند و با پرسه زدن در حوالي ميدان و خيابان‌هاي اطرف با دلارهاي در دست خود و قيمت‌هاي نجومي آنها براي مردمي كه خواهان خريد دلار هستند مانوري مي‌دهند.
دلار 1150 تومان؛ دلار 1178 تومان؛ دلار 1200 تومان؛‌ دلار 1220 تومان؛ دلار 1250 تومان. اين‌ها نرخ‌هايي هستند كه امروز در صرافي‌ها و توسط دلالان به خريداران دلار اعلام مي‌شود.

م.ع مردي است كه به يكي از صرافان كه دلار را 1200 تومان اعلام مي‌كند مي‌گويد به اندازه 5 ميليون تومان دلار با همين نرخ مي‌خواهم و در واكنش به اين جمله كه آقا؛ الان بازار ثبات نداره ، زمان مناسبي نيست كه دلار بخريد. مي‌گويد: احتياج دارم و بايد الان اين ميزان دلار داشته باشم.
البته اين مغازه جزء معدود مغازه‌هايي است كه دلار مي‌فروشد اما با قيمتي كه خودش نيز مي‌داند واقعي نيست.
اين روزها كم‌ نيستند مردماني كه احتياج به دلار و سكه دارند اما فقط خيابان‌ها را بالا و پايين مي‌كنند و نمي‌دانند كه چه كار بايد بكنند، چون مي‌دانند كه اين قيمت‌ها واقعي نيستند و از طرفي هم واقعاً به دلار و يا سكه احتياج دارند. 

گزارش خبرنگار فارس از صرافي‌هاي ميدان فردوسي حاكي‌است كه امروز به طور ميانگين سكه طرح جديد با بهاي 340 هزار تومان، طرح قديم با بهاي 353 هزار تومان، نيم سكه 167 هزار تومان و ربع سكه 84 هزار تومان مورد استقبال صرافان براي خريد از مردم قرار مي‌گيرد.
اين گزارش حاكي است، طي روز جاري هر قطعه سكه تمام بهار آزادي طرح جديد با بهاي 355 هزار تومان، تمام سكه بهار آزادي طرح قديم 368 هزار تومان، نيم سكه بهار آزادي 170 هزارتومان و ربع سكه 86 هزار تومان در بازارهاي غير رسمي به فروش رسيد. البته به علت وضعيت نامناسبي كه در بازار حاكم شده بعضي از مغازه‌ها قيمت‌هاي بسيار غير منطقي براي سكه ارائه مي‌دهند. به طور مثال عجيب نيست اگر با مغازه‌اي مواجه شويم كه سكه طرح قديم را با قيمت 400 هزار تومان عرضه مي‌كند. 

يكي از صرافان در اين باره مي‌گويد: با اين قيمت‌هاي بالا سكه‌ها را از مردم مي‌خريم ولي چون بازار نرخ ندارد سكه‌اي نداريم كه بفروشيم.
يكي از صرافاني كه منصف‌تر از ديگران به نظر مي‌رسد به خبرنگار فارس مي‌گويد: ديروز گفتند كه بانك مركزي قرار است نرخ براي سكه اعلام كند اما تا اين لحظه ما نرخي را براي فروش سكه و دلار نشنيده‌ايم.
اين صراف ادامه مي‌دهد: منتظريم بانك مركزي نرخ براي فروش سكه و دلار بدهد بعد از اين كار مغازه خود را باز مي‌كنيم و فعاليت خود را شروع مي‌كنيم.‌
به گزارش فارس، طبق گفته‌هاي فعالان بازار امروز بهاي انوع سكه در بازارهاي داخلي نسبت به روز گذشته افزايش يافته است و البته با قيمت‌هاي متفاوتي در نقاط مختلف بازار به فروش مي‌رسد. نكته جالب اينجاست كه تفاوت قيمت ديگر در حد منطقه به منطقه نيست بلكه امروز در صرافي‌هاي شهر در حد مغازه به مغازه، قيمتها بايكديگر فرق مي كند.‌


کد مطلب: 1038

آدرس مطلب: http://titronline.ir/vdcd.s0f2yt0zja26y.html?1038

تيترآنلاين
  http://titronline.ir