تيترآنلاين - امواج سونامي به شرکت‌های فناوری ژاپن رسيد - نسخه قابل چاپ

امواج سونامي به شرکت‌های فناوری ژاپن رسيد

22 اسفند 1389 ساعت 20:33

نويسنده : نسترن صائبي

زلزله و سونامی فاجعه‌آمیز ژاپن به غیر از اینکه ویرانی‌های بسیاری به جا گذاشته و زندگی بسیاری از شهروندان ژاپنی را گرفته، به شرکت‌های فناوری و وسایل الکترونیکی این کشور نیز خسارات جبران ناپذیری وارد کرده است


تيترآنلاين - زلزله و سونامی فاجعه‌آمیز ژاپن به غیر از اینکه ویرانی‌های بسیاری به جا گذاشته و زندگی بسیاری از شهروندان ژاپنی را گرفته، به شرکت‌های فناوری و وسایل الکترونیکی این کشور نیز خسارات جبران ناپذیری وارد کرده است. 

به گزارش فناوران، ژاپن نقش مهمی در صنعت فناوری‌های پیشرفته و صنایع ساخت وسایل الکترونیکی جهان ایفا می‌کند و مهد غول‌های فناوری چون سونی،‌ توشیبا و نینتندو است و اين نگراني وجود دارد كه با كاهش توليد اين محصولات در ژاپن بازارهاي جهاني دچار نوسان شديد شوند. علاوه بر این، بسیاری از شرکت‌های فناوری آمریکا و اروپا نیز در این کشور دفاتر رسمی داشته و در حال فعالیتند. اما زلزله 9/8 ريشتري ژاپن به بسياري از كارخانه‌هاي توليد محصولات مصرفي الكترونيكي در اين كشور آسيب زده است. براساس آخرين گزارش‌هاي دريافتي، شركت‌هاي شارپ، پاناسونيك و ميتسوبيشي به دليل این زلزله مهيب با مشكلات زيادي روبه‌رو شده‌اند. خطوط توليد اين شركت‌هاي صنعتي مختل و گاه متوقف شده است.هم‌اكنون شركت‌هاي سانيو، شارپ و پاناسونيك توليدشان را در چند كارخانه به حالت تعويق درآورده‌اند. سوني هم اعلام كرده كه توليد خود را به طور موقت كاهش مي‌دهد.

بر اساس گزارش شرکت تحلیلگر بازار HIS iSuppli، تولیدات صنایع ژاپن در زمینه وسایل الکترونیکی سال گذشته به ارزش 216 میلیارد دلار بود که این میزان 5/16 درصد از درآمد صنعت وسایل مصرفی سرتاسر جهان را تشکیل می‌دهد.

Sony

ساعاتی بعد از این زلزله هولناک، تمامی شرکت‌های فناوری به ارزیابی و پیش‌بینی میزان خسارات وارده پرداخته‌اند. سونی در این راستا تولیدات 6 کارخانه خود را در منطقه توهوکو در شمال شرقی ژاپن متوقف کرده و در حال حاضر تمامی این کارخانه‌ها از کارگران خالي شده است. بنابر اعلام مقامات سونی، این کارخانه‌ها شامل کارخانه‌های تولید نوارهای مغناطیسی، دیسک‌های بلو-ری، دستگاه‌های پخش بلو-ری و تولید باتری‌های لیتیومی بوده‌اند.

همچنین براساس گزارش سونی، تمامی کارگران کارخانه‌های این شرکت به غیر از کارخانه میاگی که در مرکز زلزله قرار داشته و بعد از وقوع سونامی زیر آب فرو رفته، در سلامتی کامل به سر می‌برند.

Panasonic

کارخانه‌های پاناسونیک نیز که در نزدیکی مرکز زلزله واقع شده‌اند هنوز دایرند و به گفته نمایندگان این شرکت، فقط تعداد کمی از کارگران به دلیل فرو ریختن بنای ساختمان صدمات جزیی دیده‌اند، اما این تخریب‌ها همچنان ادامه دارد و پاناسونیک هنوز در حال بررسی تخریب‌های کارخانه‌ها و خطوط تولیدش است.

Canon

شرکت Canon که در توکیو واقع شده نیز اعلام کرد به کارخانه‌های این شرکت صدمه‌ای وارد نشده و به تولید خود همچنان ادامه می‌دهد.

شرکت آمریکایی کانون نیز در بیانیه‌ای از سوی جو آداچی، مدیر اجرایی این شرکت اعلام کرد: دعا می‌کنیم که هر چه زودتر افرادی که در زیر آوار مانده‌اند، نجات یابند. این واقعه،‌ مصیبت وحشتناکی بود و ما همدردی‌مان را برای کسانی که عزیزان خود را از دست داده‌اند، اعلام می‌کنیم. وی همچنین اعلام کرد: ما همچنان ارتباط‌مان را با شرکت کانون که در توکیو و در نزدیکی مرکز زلزله قرار دارد، ادامه می‌دهیم. در حال حاضر گزارش‌ها حاکی است که تعداد کمی از کارگران دفتر اوتسونومیا که در توچیگی واقع شده صدمه دیده‌اند و تجهیزات کارخانه‌ای نیز آسیب چندانی ندیده‌اند. به گزارش مقامات کانون، تا چند روز آینده تولید این شرکت متوقف می‌شود، اما به زودی کارها دوباره از سر گرفته می‌شود.

Fujitsu

سخنگوی فوجیتسو نیز اعلام کرد: این شرکت تا ساعت 6 صبح پس از وقوع سونامی، گزارشی مبنی بر صدمه دیدن هیچ یک از کارکنانش دریافت نکرده است. بعضی از ساختمان های فوجیتسو در ژاپن دچار آسیب جزیی و قطع برق شده اما این شرکت در مورد خلل در عملیات تجاری روزمره خود هنوز گزارشی دريافت نکرده است.شرکت‌های سانیو، شارپ و میتسوبیشی هم با قطعی طولانی مدت برق و اختلال قابل توجه در عملیات تجاری خود مواجه شده‌اند. کارخانه جدید تولید نمایشگرهای LED شارپ در شهر ساکایی ژاپن که مقاومت بالایی در برابر زلزله دارد، با تشخیص نخستین امواج زلزله به طور خودکار جریان برق را غیر فعال کرد.

HP

هیولت پاکارد در مورد وضعیت کسب و کار خود در ژاپن پس از سونامی در بیانیه‌ای گفت: در حال حاضر امنیت کارکنان ما، خانواده‌ها و اموال شخصی آنها اولویت اصلی ماست. HP با مشتریان و شرکای خود همکاری نزدیکی را آغاز کرده است تا از اختلال در جریان کسب و کار این شرکت جلوگیری کند.

Microsoft

مایکروسافت هم که یکی از فعالان بزرگ بازار ژاپن است، در بیانیه خود اعلام کرد: ما از خرابی‌هایی که زمین لرزه به وجود آورده است ناراحتیم. مایکروسافت تیم “پاسخگویی اضطراری” خود را فعال کرده و در قبال تمام کارکنان خود در ژاپن مسوول است.

Samsung

سامسونگ، بزرگ‌ترين توليدكننده تلويزيون در جهان نیز اعلام كرد كه هرچند توليد در برخي از خطوط سامسونگ با اندكي وقفه روبه‌رو شده، اما زلزله 9/8 ريشتري ژاپن تاثير اندكي بر روند توليد اين شركت داشته است.

از جمله ديگر كارخانه‌هاي آسيب ديده از زلزله ژاپن مي‌توان به تويوتا، هوندا، صنايع سنگين فوجي، سوني و سيتي‌گروپ هولدينگز ژاپن اشاره كرد.

بازار تراشه‌ها بیشترین آسیب را دیده است

اما در میان فناوری‌های الکترونیکی یکی از حوزه‌هایی که ممکن است به شدت در اثر هفتمین زمین لرزه بزرگ تاریخ آسیب جدی ببیند، بازار تراشه‌هاست. به گزارش شرکت تحقیقاتی iSuppli، ژاپن عرضه کننده بیش از 20 درصد کل نیمه‌هادی‌های جهان است. بنابر تحلیل iSuppli، بزرگ‌ترین ضربه به بازار تراشه ژاپن، خلل در عرضه تراشه‌هاست که این امر ظرف دو هفته آینده خود را نشان خواهد داد. همچنین انتظار می‌رود تولیدکنندگان تراشه در ژاپن در دریافت مواد خام مورد نیاز برای ساخت تراشه به طور جدی با مشکل روبه‌رو شوند.

مجله Electronics Weekly نسبت به وضعیت بازار تراشه‌ها در ژاپن نوشت: چند صدم ثانیه قطعی برق قبل از تعطیلات کریسمس امسال تولید یکی از کارخانه‌های توشیبا را متوقف کرد. این در حالی است که قطعی جدی و طولانی مدت برق، بازار NAND را به زانو درخواهد آورد.

گفتني است بانک مرکزی کشور ژاپن به نام “بانک ژاپن” یک تیم بحران تشکیل داده است و هدف آن تزریق نقدینگی به بازار است.


کد مطلب: 2055

آدرس مطلب: http://titronline.ir/vdcd.k0x2yt0zka26y.html?2055

تيترآنلاين
  http://titronline.ir