احمد خاتمي: كشور با لجبازي اداره نميشود
18 فروردين 1391 ساعت 20:06
پرونده آمريكا و مساله مربوط به آمريكا در اختيار شخص ولي فقيه است و هيچ شخص در هيچ جايگاه و مقامي جز مقام معظم رهبري در اين رابطه نميتواند كاري كند
خطيب نماز جمعه تهران گفت: همانطور كه فرماندهي را بايد از امامان بياموزيم، ولايتمداري را هم بايد از امامان آموخت.
به گزارش خبرگزاري ها، آيتالله سيداحمد خاتمي در خطبههاي نماز جمعه اين هفته تهران با اشاره به اينكه «از شروط ايمان به وعدههاي الهي تقوا و دفاع از دين است»، تصريح كرد: از وعدههاي بيترديد خداوند اين است كه به مومنان كمك ميكند و يكي ديگر از شروط ايمان به وعدههاي خداوند دفاع از حجت الهي است. اين عضو هيات رييسه مجلس خبرگان با بيان اينكه «تجسم همه دين در عرصه يك كتاب، قرآن است و تجسم همه دين در عرصه يك انسان، امام است» خاطرنشان كرد: دفاع از حجت الهي پيامبر (ص) و امام معصوم از مصاديق ياري خداوند است.
خاتمي تصريح كرد: اگر ميخواهيد خدا را ياري كنيد از كانال حجت الهي قدم برداريد و گرچه شخصيت حقيقي پيامبر (ص) ديگر وجود ندارد شخصيت حقوقي ايشان هنوز حضور دارد و در ادامه ايشان امام علي (ع)، امام حسن (ع) و امام حسين (ع) و امروز جان جانان بقيةالله الاعظم حجتابن حسن عسگري هستند.
خطيب نماز جمعه اين هفته تهران افزود: اگر كسي بخواهد ياري خدا را در عرصه عمل به نمايش گذارد بايد از حجت الهي حمايت كند و حجت الهي نبي اكرم، امامان معصوم و امروز سايه حضرت بقيةالله الاعظم ميباشد و بايد آقا را ياري كنيم و نگذاريم نام و ياد و خاطره او از يادها برود.
خاتمي با اشاره به اينكه «بيش از 50 آيه در رابطه با امام زمان (عج) و 500 روايت از نبي اكرم (س) و بيش از دو هزار روايات از امام معصوم در مورد امام زمان وجود دارد» گفت: بايد آقا را ياري كنيم و در مراسمي كه با نام و ياد ايشان برگزار ميشود با افتخار شركت كنيم.
خاتمي با بيان اينكه «حمايت از نايب خاص و عام امام زمان مصداق نصرت حجت الهي است» گفت: امام زمان 4 نايب خاص و يك نايب عام دارند و امروز ما هستيم و نايب عام حضرت.
امام جمعه موقت تهران با بيان اينكه «دفاع از ولايت، يعني رهروي و همراهي» تصريح كرد: وقتي ولي فقيه به تصميمي رسيد همه بايد گوش دهند و گرنه تا وقتي كه ولي فقيه به تصميمي نرسيده است همه حق اظهارنظر دارند و ميتوانند در عرصه رايزني براي رسيدن به رايي پخته به صحنه آيند.
وي افزود: ولايتمداري اين است كه وقتي دستوري از سوي ولايت صادر شد همه به اجراي آن دستور بپردازند و اين ولايت است كه جواب ميدهد. اما اگر قرار باشد زير بار نروند حتي بزرگي مثل مولاي ما امام علي (ع) تنها ميماند.
خاتمي افزود: همانطور كه فرماندهي را بايد از امامان بياموزيم، ولايت مداري را هم بايد از امامان آموخت.
وي افزود: امام حسن (ع) و امام حسين (ع) هر کدام 10 سال دوره امامت داشتند و وقتي در دوره امامت امام حسن (ع) ايشان به نرمش قهرمانانه در مقابل معاويه تن دادند، برخي به سمت امام حسين آمدند که شما عليه معاويه اعلام جنگ کنيد اما امام حسين (ع) فرمودند: امام من نيز امام حسن (ع) است، و اين يعني ولايتمداري.
خطيب جمعه تهران به ايام فاطميه (س) اشاره کرد و گفت: نماد ولايتمداري حضرت فاطمه (س) است، ايشان هم در زمان پيامبر اکرم (ص) و هم بعد از ارتحال نبي اکرم (ص) و حتي در زمان امير مؤمنان (ع) نيز ولايتمدار بود.
وي افزود: من معتقدم مولا علي (ع) يک شهادت و يک مرگ داشت که شهادت مولا (ع) 21 رمضان بود، اما مرگ مولا (ع) مصادف با شهادت حضرت فاطمه (س) بود که با دست خود آن حضرت را کفن کرد و به خاک سپرد.
خاتمي در خطبههاي دوم نماز جمعه اين هفته تهران ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهیدان سید محمدباقر صدر و خواهر فاضلهاش، شهید امیر سپهبد صیاد شیرازی و شهید مرتضی آوینی اظهار داشت: در این خطبه به طور اختصار 7 مطلب را بیان میکنم.
وی با بیان اینکه اولین نکته این بود که اختلاف سلیقه آری اما گریبان یکدیگر را گرفتن هرگز، یادآور شد: طبیعی است در یک جامعه آزاد، سلیقهها با یکدیگر مختلف باشد چرا که سلایق مختلف بحران نیست بلکه فرصت است.
خاتمی با تاکید بر اینکه منظور از گریبان یکدیگر را گرفتن گریبان گرفتن فیزیکی نیست، گریبانگیری به این معناست که در سایتها و رسانهها عليه هم نتازيم و مصاحبه نداشته باشيم.
امام جمعه موقت تهران در عین حال دومین مسئله را اختلاف دانست و گفت: اختلاف، دشمن را امیدوار میکند و شیطنتهایی که دشمن در طول یکی دو سال اخیر انجام داد، ناشی از همین اختلافات بود.
امام جمعه موقت تهران با اشاره به بيانات رهبري مبني بر اينكه «اختلاف دشمن را اميدوار ميكند» افزود: قرآن نيز ميفرمايد كشمكش نداشته باشيد چراكه سبب سستي درونتان ميشود و اقتدارتان را از بين ميبرد.
عضو هيات رييسه مجلس خبرگان رهبري با اشاره به بخشي از بيانات مقام معظم رهبري مبني بر اينكه "چه كنيم تا اختلاف سلايق به تفرقه نينجامد" گفت: همانطور كه رهبري فرمودهاند يك راه اين است كه در برخوردها اخلاق اسلامي را حفظ كنيم يعني سخن را نقد كنيم. نه گوينده را. كه در اين راستا دولت بايد حريم مجلس را حفظ كند و مجلس حرمت رييس دولت را حفظ كند و در يك كلام اين كه كشور با لجبازي اداره نميشود بلكه با تعامل و مدارا اداره ميشود.
خاتمي ادامه داد: همچنين مقام معظم رهبري به رعايت قانون تاكيد داشتند چراكه قانون تجسم جمهوري اسلامي است و سران نظام ما از مردم هستند پس برگزاري تجمعات با داشتن مجوز آزاد است.
خطيب نماز جمعه تهران در ادامه به مساله عفاف و حجاب اشاره كرد و گفت: هميشه گفتهام براي ما زمستان و تابستان و بهار ندارد و عفاف و حجاب از معروفهاي مسلم است كه شكستن حريم آن از منكرهاي مسلم به حساب ميآيند، بنابراين امر به معروف و نهي از منكر بايد در دستور كار همه مسلمانان قرار بگيرد.
وي افزود: نميتوانيم چشممان را بر واقعيت ببنديم، چراكه در عرصه عفاف و حجاب وضع خوبي نداريم، طوري كه خانواده شهدا بارها گفتهاند وقتي كسي از بيرون به ايران ميآيد باورش نميشود اينجا همان ايران اسلامي است كه در رابطه با آن شنيده است. حتي گزارشهايي ميرسد كه برخي خانمهاي عمره گزار در عمره باعث شرمندگي شيعه و ايران اسلامي ميباشد.
خاتمي با اشاره به اينكه «وضعيت سينماي ما خوب نيست»، گفت: اين را سيداحمد خاتمي امام جمعه تهران نميگويد، بلكه خود اهالي سينما ميگويند كه حتي با سليقه من همراه نيستند. البته هنرمندان متعهد سينمايي داريم كه فيلمهاي ارزشمند و ستودني ميسازند، اما برخي آقايان در مصاحبههايي گفتهاند كه ما فيلم مستهجن نداريم و سوال اين است كه آيا منظورشان فيلم عرياني و لختي است؟ و كارشان به جايي رسيده كه به اين افتخار ميكنند و آيا فكر ميكنند مردم به آنها اجازه ميدهند كه به اين سمت قدم بردارند.
وي اضافه كرد: برخي اعتراض ميكنند كه ما فيلم مشكلدار داريم در حالي كه اينجا نظام جمهوري اسلامي است و هنر و سينما بايد بوي جمهوري اسلامي بدهد، بنابراين وظيفه امام جمعه است كه تذكر بدهد و نيازي به نامه سرگشاده و مصاحبه ندارد.
امام جمعه موقت تهران با بیان اینکه سید احمد خاتمی کسی نیست که علیهاش بسیج شوید، گفت: بنده حرف دین و خدا و پیغمبر را میزنم حرف این مردم را میزنم چرا که آنها میگویند ما میخواهیم در همه عرصهها اسلام را ببینیم حال که متاسفانه از ناحیه مسئولان آن اقدام بایسته صورت نمیگیرد دست به دامن شما مردم خوب متدین و فاطمی میشوم. فکر حجاب خانواده باشید.
خاتمي گفت: بيش از 200 هزار شهيد جلوي آنها كه فيلم نامناسب ميسازند را خواهند گرفت. پس بايد تعجب كنيم كه خودمان به فكر دينمان باشيم و منتظر نباشيم از ناحيه دولت و مسوولان اقدام شود.
امام جمعه موقت تهران در ادامه به روز 20 فروردين و بحث رابطه آمريكا با ايران اشاره كرد و گفت: در پي اقدام انقلابي جوانان براي گروگان گرفتن جاسوسهاي آمريكايي، رياست جمهوري وقت آمريكا، كارتر، تمام ارتباطات با ايران را قطع كرد و امام از اين كار استقبال كرد و گفت اگر آمريكا يك كار خوب كرده باشد همين است و ما هم همين را ميخواستيم.
وي افزود: مبناي استقبال امام (ره) از اين موضوع اين بود كه آمريكا عادت كرده بود ملتها را رعيت ببيند و رابطه ارباب و رعيتي با ملتها و با جان دولتمرداران آمريكا عجين شده بود.
خاتمي با اشاره به اينكه «از زمان قطع رابطه ايران با آمريكا بارها آشكارا و پنهان مسوولان آمريكايي تقاضاي مذاكره كردند» گفت: اولين بار در 20 فروردين سال 69 از سوي وزير خارجه وقت آمريكا اين موضوع مطرح شد كه به سرعت معاون وقت پارلماني رييسجمهور كشور فراري ضد انقلاب لندن نشين امروز يك مقاله نوشت تحت عنوان استقبال از مذاكره با آمريكا و آن را يك فرصت طلايي خواند.
خاتمي در ادامه به قرائت جواب مقام معظم رهبري در رابطه با اين موضوع پرداخت و گفت: به صراحت ميگويم پرونده آمريكا و مساله مربوط به آمريكا در اختيار شخص ولي فقيه است و هيچ شخص در هيچ جايگاه و مقامي جز مقام معظم رهبري در اين رابطه نميتواند كاري كند.
امام جمعه موقت تهران اظهار كرد: سومين نكته اين است كه ايران طرفدار اصلاحات در سوريه است و در عين حال معتقد است كه هرگونه دخالت خارجي اوضاع را خراب ميكند.
وي افزود: آنچه كه در سوريه قابل مشاهده است انتقام كشورهاي استبدادي از بيداري اسلامي است چراكه استبداد شاهد اين بود كه در كشورهاي زيرسلطه او زلزله ايجاد شد و نتيجه اين زلزله اين بود كه حكام مستبد آنها سقوط كردند، لذا از يك سال پيش به دنبال تقويت مخالفان و ايجاد يك زلزله سياسي در سوريه است.
خاتمي ادامه داد: اما ديدند كه نظام سوريه با حمايت مردم همچنان مقتدر ايستاده و غرب و استكبار، عربستان و ارتجاع عرب بداند كه اگر آتشي در سوريه ايجاد كنند اول خودشان خواهند سوخت.
خاتمی در ادامه به اجلاس اتحادیه عرب که در بغداد تشکیل شد، اشاره و اضافه کرد: این یک موقعیت سیاسی برای دولت عراق بود و نشان داد امنیت به حدی در این کشور برقرار است که توان اداره چنین اجتماع منطقهای را دارد و به عنوان رئیس اتحادیه عرب انتخاب میشود.
امام جمعه موقت تهران ادامه داد: حرفی که ما با حکام عربی شرکت کننده در این اجلاس داریم این است که مگر اسم شما اتحادیه عرب نیست؟ آیا مردم مظلوم بحرین، عرب نیستند؟ این همه جنایت در پیش جهانیان در کشور بحرین صورت میگیرد و به یک زندان بزرگ برای مسلمانان تبدیل شده که به بدترین شکل حقوق بشر در آن زیرپا گذاشته میشود چرا در آنجا کاری نمیکنید؟
وی خاطرنشان کرد: عربیت، اسلامیت و انسانیت میگوید باید موضع بگیرید اما شما هیچ موضعی نگرفتید؛ خدای مظلومان از بحرین حمایت میکند و در آینده نه چندان دور با سقوط حکام مستبد بحرین مردم این کشور شهد شیرین پیروزی را میچشند.
خاتمی بر همین اساس تصریح کرد: متأسفانه دولت عربستان سعودی کانون فتنه در منطقه است. مأمن فراریان تروریست این کشور است و کسانی مثل بن علی و طارق الهاشمی به این کشور پناه بردند.
امام جمعه موقت تهران با بیان اینکه عربستان در بحرین اشغالگری میکند و در سوریه نیز فتنهگری دارد افزود: بسیاری از آتشافروزیهای سوریه توسط دولت عربستان صورت میگیرد و در خط مقدم تفرقهانگیزی در جهان اسلام قرار دارد.
وی با بیان اینکه همایش ضد شیعه در ریاض به راه انداخته شده است خاطرنشان کرد: مفتیهای خائن این کشور نیز علیه شیعه فتوا میدهند در حالیکه ایران سخن از تقریب و آنها تفرقهانگیزی میکنند هشدار میدهم عربستان دست از این کارها بردارد وگرنه در آتشی که خود شروع کرده خواهد سوخت.
کد مطلب: 4459
آدرس مطلب: http://titronline.ir/vdcd.k0o2yt0ona26y.html?4459