تيترآنلاين - رئیس‌جمهور برزیل: گستردگی این تظاهرات گواه قدرت دموکراسی در برزیل است - نسخه قابل چاپ

رئیس‌جمهور برزیل: گستردگی این تظاهرات گواه قدرت دموکراسی در برزیل است

31 خرداد 1392 ساعت 16:58

فساد مالی و همچنین هزینه بالای مخارج جام جهانی ۲۰۱۴ و المپیک ۲۰۱۶ نیز نارضایتی‌هایی را برانگیخته است. منتقدان می‌گویند دولت می‌توانست منابع صرف‌شده در این زمینه را در بهداشت و آموزش سرمایه‌گذاری کند


ده‌ها هزار نفر در شهرهای عمده برزیل در اعتراض به افزایش هزینه حمل و نقل عمومی تظاهرات کردند. معترضان می‌گویند این تظاهرات ادامه پیدا می‌کند.

به گزارش جام به نقل از سایت بی بی سی فارسی(BBC Persian)، شامگاه دوشنبه ۱۷ ژوئن هزاران نفر از شهروندان برازیلیا، سائوپائولو و ریو دوژانیرو در اعتراض به افزایش قیمت حمل و نقل عمومی و هزینه‌های جام جهانی ۲۰۱۴ به خیابان ریختند.

در پایان تظاهرات در ریودوژانیرو، درگیری‌‌های خشونت‌‌آمیزی بین گروه‌‌هایی از معترضان و پلیس در گرفت. در جریان این درگیری‌‌ها برخی معترضان به ساختمان‌‌های دولتی حمله کردند، به فروشگاه‌‌ها هجوم بردند و یک خودرو را هم آتش زدند. موارد جزئی از درگیری هم در سائوپائولو و برازیلیا و دیگر شهرها گزارش شده است.

اعتراض‌‌ها پیش از برگزاری جام کنفدراسیون در برزیل شتاب گرفته است. این مسابقات نوعی پیش‌‌پرده برای برگزاری جام جهانی سال آینده در این کشور است. این اعتراضات ١١ شهر برزیل را در بر گرفته است.

بزرگ‌‌ترین تظاهرات در ریودوژانیرو انجام شد که در آن حدود ١٠٠ هزار نفر در اعتراضی مسالمت‌آمیز شرکت کردند. در سائوپائولو، بزرگ‌‌ترین شهر برزیل، حدود ۶۵ هزار نفر به خیابان‌‌ها آمده بودند. گزارش شده که چنین اعتراضاتی در ٢٠ سال گذشته در برزیل سابقه نداشته است.

دیلما روسف، رئیس‌جمهوری برزیل در نخستین واکنش به این اعتراضات، گفت به ده‌ها هزار نفر از مردم که برای مطالبه آموزش، مدارس و حمل و نقل بهتر به خیابان‌ها آمده‌اند، "افتخار می‌کند". خانم روسف گفت: «دولت من به این صداهای خواستار تغییر، گوش می‌کند.»

او که این اعتراضات را "مشروع و مسالمت‌آمیز" خوانده، گفته است گستردگی این تظاهرات "گواه قدرت دموکراسی در برزیل است".

دیلما روسف تاکید کرد که دولت او ۴۰ میلیون نفر را از طبقه فقیر به طبقه متوسط رسانده است ولی باید اقدامات بیشتری صورت گیرد تا دسترسی به بهداشت و آموزش رایگان بهبود پیدا کند. او همچنین خشونت‌های رخ داده در جریان اعتراض‌ها را جزئی و کار اقلیت بر شمرده و گفته است که این خشونت‌ها باید شدیدا محکوم شود.

معترضان برای تظاهرات بیشتری هم در شهرهای مختلف برزیل برنامه‌‌ریزی کرده‌‌اند تا روز چهارشنبه ۱۹ ژوئن برگزار شود. از جمله قرار است یک تظاهرات بزرگ در شهر ریو دوژانیرو صورت بگیرد.

این تظاهرات در اوایل ماه جاری میلادی آغاز شد که شهروندان سائوپائولو در اعتراض به افزایش حدود ۷ درصدی بهای بلیت اتوبوس تظاهرات کرده بودند. مقام‌های برزیلی می‌گویند که این میزان افزایش قیمت کمتر از نرخ تورم بوده است. در حال حاضر قیمت بلیت اتوبوس در این شهر ۳ رئال معادل کمتر از یک و نیم دلار است.

اعتراض‌‌ها را عمدتا جوانان برزیلی از طریق شبکه‌‌های اجتماعی مجازی شکل داده‌‌اند. آنان این تظاهرات را "جنبش دسترسی رایگان" می‌‌خوانند.

به جز این، فساد مالی و همچنین هزینه بالای مخارج جام جهانی ۲۰۱۴ و المپیک ۲۰۱۶ نیز نارضایتی‌هایی را برانگیخته است. منتقدان می‌گویند دولت می‌توانست منابع صرف‌شده در این زمینه را در بهداشت و آموزش سرمایه‌گذاری کند.

لوئیس فرناندز، معاون وزیر ورزش برزیل، در پاسخ به این انتقادها گفته که جام جهانی به این کشور فرصت داده است در زیرساخت‌‌ها سرمایه‌‌گذاری کند که "به نفع همه است".


کد مطلب: 5854

آدرس مطلب: http://titronline.ir/vdcd.k0k2yt0joa26y.html?5854

تيترآنلاين
  http://titronline.ir