تيترآنلاين - آیا مردم به گرانی مسکن باز هم تن خواهند داد؟ - نسخه قابل چاپ

آیا مردم به گرانی مسکن باز هم تن خواهند داد؟

10 ارديبهشت 1391 ساعت 15:11

در حال حاضر بیش از 350 هزار میلیارد تومان نقدینگی در بازار وجود دارد که حداقل 50 هزار میلیارد تومان آن در بازار سرگردان است و در اقتصاد واقعی ایران جایگاهی ندارد بلکه تنها جایگاه آن بازار سفته بازی و دلالی است؛


سال 91 در حالی با انتظار تورم قیمت مسکن آغاز شد که برخی از مشاورین املاک انتظار رشد بالای نرخ مسکن را در بازار ایجاد می کنند.

به گزارش پانا، سال گذشته دولت توانست بازار مسکن را تا حدودی کنترل کند و قیمت ها در این بازار رشد بسیار سریع نداشته باشند.

یکی از دلایل این عدم رشد را می توان به رونق بازار موازی مانند ارز و سکه وابسته دانست چرا که بازده این دو در سال گذشته بیش از 100 درصد بوده و بسیاری از سفته بازان را به خود جلب کرد.

اما بازار سکه امسال به دلیل عرضه های سکه پیش فروش از سکه افتاده است.

مشاورین املاک این روزها سعی می کنند در ذهن مشتریان مسکن یک جمله را تثبیت کنند و آن رشد بازار مسکن در سال 91 به دلیل ورود سیل نقدینگی به این بازار است.

در حال حاضر بیش از 350 هزار میلیارد تومان نقدینگی در بازار وجود دارد که حداقل 50 هزار میلیارد تومان آن در بازار سرگردان است و در اقتصاد واقعی ایران جایگاهی ندارد بلکه تنها جایگاه آن بازار سفته بازی و دلالی است؛ و امسال چه بازاری بهتر از بازار مسکن.

بازار مسکن بار دیگر فضای التهاب سالهای 86 و 87 را به خود گرفته است؛ دلالان وارد دفاتر مشاور املاک شده اند و با خرید املاک ارزان قیمت سعی در ایجاد فضای رشد در بازار می کنند؛مردم نیز امید خود را به تثبیت یا کاهش قیمت ها از دست داده اند و از اولین ماه سال از این مشاور املاک به آن مشاور املاک به دنبال آپارتمان با قیمت پایین می گردند.

کسی خریدار نیست؟

اگر چه مشاورین املاک معترفند که کسی در بازار این روزها خرید نمی کند ، اما یک نکته دیگر نیز از سوی آنها مطرح می شود و آن اینکه مردم نیم توانند در برابر رشد قیمت ها مقاومت کنند و اگر امروز نخرند فردا باید با قیمت بالاتر اقدام به خرید کنند.

یکی از مشاورین املاک از رشد هفتگی قیمت ها آن هم به میزان هر متر 50 هزار تومان خبر داد به طوری که به گفته وی از ابتدای سال جاری تا کنون به طور میانگین 10 درصد بر روی قیمت خرید و 15 درصد بر قیمت اجاره مسکن افزوده شده است.

وی تاکید می کرد که هیچ یک از خانه ها با توجه به قیمت اعلام شده از سوی مالک ارزش خرید ندارد اما مردم به این نگاه می کنند که تعلل در خرید آنها را مجبور می کند با قیمت بیشتری خرید کنند.

این مشاور املاک از تجربیات 20 ساله خود در این بازار می گفت که هیچگاه شاهد کاهش قیمتها در بازار نبوده و اگر افت قیمتی رخ داده است بدون شک نیمی از رشد قیمتی است که چندماه قبل در همان بازار بوده؛ به عبارت دیگر میانگین نرخ مسکن در هر سال حداقل 10 درصد رشد داشته است و اکنون که بازار چند سالی راکد بوده باید انتظار رشد قیمت مسکن را داشت.

قیمت مصالح و دستمزد گران شده است

یکی از دلایلی که مشاورین املاک به آن استناد می کنند تا افزایش قیمت ملک را توجیه کنند موضوع افزایش نرخ مصالح مسکن است.

به اعتقاد آنها نرخ مصالح بیش از 20 درصد افزایش یافته است بنابراین قیمت مسکن نیز باید حداقل 20 درصد رشد را تجربه کند؛ البته رشد نرخ دستمزد کارگر و حمل و نقل و دیگر موارد هزینه ای نیز باید به آن افزوده شود.

مشاورین املاک نرخ رشد قیمت مسکن از بهار سال 90 تا بهار سال 91 را حدود 70 درصد عنوان کرده و کاهش این قمیت ها را غیر ممکن می دانند.

یکی از مشاورین املاک با اشاره به اینکه قیمت مسکن در اطراف تهران و استانهای دیگر نیز افزایش یافته است، می گوید: نقدینگی زیاد در دست مردم وجود داشته و آنها را به خرید با هر قیمتی متمایل می کند به همین دلیل است که مالکین قیمت های خود را 100 تا 200 هزار تومان بالاتر از قیمت منطقه قرار می دهند.

سوالی که در این بین مطرح می شود این است که به واقع آیا بازار مسکن تا این میزان کشش دارد؟ آیا مردم تهران به گرانی مسکن باز هم تن خواهند داد؟


کد مطلب: 4585

آدرس مطلب: http://titronline.ir/vdcd.j0o2yt0kka26y.html?4585

تيترآنلاين
  http://titronline.ir