توصيه هاي طلايي براي روزه گرفتن
26 مرداد 1389 ساعت 12:01
افرادي که دچار زخم معده و ناراحتي هاي گوارشي هستند بايد براي گرفتن روزه حتما با پزشک مشورت کنند
تيترآنلاين - رييس موسسه سلامت و بهبود تغذيه گفت : مردم بايد در اولين روزهاي ماه مبارک رمضان بدن خود را براي روزه گرفتن آماده کنند. دکتر ربابه شيخ الاسلام به مناسبت ماه مبارک رمضان افزود: بهتر است در ماه مبارک رمضان مصرف مواد حاوي کافئين و تنباکو کاهش يابد.
به گزارش تيترآنلاين به تقل از سلامتيران، اين متخصص تغذيه ادامه داد : روزه داران در طول ماه مبارک رمضان بايد برنامه خود را طوري تنظيم کنند که خواب و استراحت کافي داشته باشند. وي با يادآوري برخي از مشکلات رايج در روزه داري مانند يبوست ، زخم معده ، سوء هاضمه و نفخ و افت فشار خون تصريح کرد : يبوست مي تواند باعث هموروئيد (بواسير) و سوء هاضمه همراه با احساس پري معده شود.
شيخ الاسلام اضافه کرد: به همين دليل به روزه داران توصيه مي شود از مصرف زياد غذاهاي تصفيه شده مثل نان سفيد پرهيز و مصرف آب، استفاده از نان هاي سبوس دار(نان سنگک و جو) و ميوه ها و سبزي ها را در ماه رمضان افزايش دهند. وي يادآور شد: مصرف زياد غذاهاي چرب، سرخ کردني و ادويه دار، غذاهايي مثل تخم مرغ، کلم، عدس، نوشابه هاي قندي گازدار باعث ايجاد سوء هاضمه و نفخ مي شوند.
اين متخصص تغذيه، پرهيز از غذاهاي چرب و نوشابه هاي گازدار و مصرف آب به جاي اين مواد غذايي را از راههاي درمان سوء هاضمه و نفخ عنوان کرد و افزود: افرادي که دچار زخم معده و ناراحتي هاي گوارشي هستند بايد براي گرفتن روزه حتما با پزشک مشورت کنند. شيخ الاسلام، افت فشارخون را به دليل تعريق زياد، ضعف، کاهش انرژي، سرگيجه، رنگ پريدگي و حالت غش که هنگام بعداز ظهر در ماه مبارک رمضان اتفاق مي افتد را در روزه داران ممکن دانست و اظهار داشت :توصيه مي شود براي جلوگيري از اين عارضه مصرف مايعات و نمک افزايش يابد. استاد دانشگاه علوم پزشکي شهيد بهشتي ادامه داد: کودکان به خصوص آنهايي که از نظر جثه کوچک و کم وزن هستند بهتر است روزه کامل نگيرند. اين کودکان اگر مايلند در برنامه سحر و افطار شرکت کنند مي توان آنها را تشويق کرد، چون اين ايام و گرمي حضور اعضاي خانواده به دور سفره سحري و افطاري و محيط سرشار از معنويت آنها را به وجد خواهد آورد و خاطره شيريني برايشان خواهد بود.
شيخ الاسلام خطاب به سالمندان گفت: اين افرد اگر روزه مي گيرند بايد مراقبت بيشتري کنند زيرا کاهش ميزان آب در بدن سالمندان و کاهش قند خون ممکن است موجب سرگيجه شود. وي توصيه کرد: مصرف ميوه رنده شده، لبنيات به خصوص شير کم چرب، استفاده از انواع سوپ ها ، آش ها در افطار و سحر و نوشيدن چاي کمرنگ براي سالمندان مفيد است و مي تواند تعادل آب و املاح را برقرار کند.
کد مطلب: 766
آدرس مطلب: http://titronline.ir/vdccaeqm82bqe.la2.html?766