تيترآنلاين - ميزباني را گرفتند يا از دست داديم؟! - نسخه قابل چاپ

ميزباني را گرفتند يا از دست داديم؟!

30 دی 1388 ساعت 10:58

اين‌كه دوستان گذشته در مذاكره‌هاي قبلي حساسيت‌هايي را به وجود آورده‌اند قابل بررسي است. بايد ببينيم ميزباني را از ما گرفتند يا خودمان از دست داديم. به هر حال اگر به خاطر نام خليج فارس اين ميزباني از ما گرفته شد اصلا ناراحت نيستيم.


حميد سجادي معاون سازمان تربيت‌بدني عملكرد مسئولان گذشته را در لغو ميزباني ايران بي‌تأثير نمي‌داند و معتقد است مذاكره‌هاي قبلي مسئولان باعث ايجاد حساسيت در اين زمينه شده است: «اين‌كه دوستان گذشته در مذاكره‌هاي قبلي حساسيت‌هايي را به وجود آورده‌اند قابل بررسي است. بايد ببينيم ميزباني را از ما گرفتند يا خودمان از دست داديم. به هر حال اگر به خاطر نام خليج فارس اين ميزباني از ما گرفته شد اصلا ناراحت نيستيم. يا نبايد از اول اين نام را مي‌گذاشتيم يا حالا بايد از آن به طور كامل دفاع كنيم.»

واكنش سعيدلو به تصميم مسئولان ستاد بازي‌هاي كشورهاي اسلامي
انصراف ايران از ميزباني بازي‌هاي كشورهاي اسلامي تنها چند ساعت بعد از مطرح شدنش واكنش منفي علي سعيدلو رئيس سازمان تربيت بدني را به همراه داشت چون سعيدلو در جريان تصميم‌ها و برنامه‌هاي شنبه شب قرار نداشته، اين تصميم با تعامل سازمان تربيت بدني انجام نگرفت. اعضاي كميته ملي المپيك و بازي‌هاي كشورهاي اسلامي براي مذاكره با مسئولان كنفدراسيون اين مسابقه‌ها راهي عربستان شدند اما نتوانستند رضايت و حمايت مسئولان بازي‌ها را جلب كرده و آن‌ها را براي درج نام خليج فارس روي مدال مسابقه‌ها قانع كنند و اين عملكرد تيم اعزامي، ناراحتي سعيدلو را درپي داشت. با وجود اين‌كه اعلام مي‌شود هماهنگي خوبي بين مسئولان سازمان تربيت‌بدني و كميته ملي المپيك برقرار است اما شواهد خلاف اين امر را نشان مي‌دهد و بي‌دليل نيست كه سعيدلو از اين ناهماهنگي ابراز ناخشنودي كرده است. در چند وقت اخير محمد علي‌آبادي، رئيس كميته ملي المپيك با ارسال بيش از 4 نامه به سعيدلو از رئيس سازمان تربيت‌بدني درخواست كرده بود كه به علت آماده نبودن ورزشگاه‌هاي محل برگزاري مسابقه‌ها اين بازي‌ها برگزار نشود كه اين موضوع با مخالفت شديد او مواجه شده بود.

پشت پرده لغو بازي‌هاي كشورهاي اسلامي از زبان افشارزاده

دبيركل كميته ملي المپيك پس از لغو ميزباني ايران در بازي‌هاي كشورهاي اسلامي گفت: «نمي‌توانستيم مقابل كشورهاي عربي كوتاه بياييم.» بهرام افشارزاده كه در عربستان براي شركت در نشست فوقالعاده اعضاي هيئت اجرايي فدراسيون همبستگي كشورهاي اسلامي (ISSF) شركت كرده است در اين خصوص به فارس مي‌گويد: «كشورهاي عربي در اقدامي هماهنگ و از پيش طراحي شده، تصميم براي لغو ميزباني ايران در دومين دوره بازي‌هاي كشورهاي اسلامي را در بيرون جلسه گرفته بودند و هيئت اعزامي ايران نيز نمي‌توانست به خواسته خلاف عرف ورزشي و همچنين غير ملي آن‌ها تن بدهد.» دبيركل كميته ملي الميپك ايران افزود: «اگر چه قبول ميزباني باعث به نمايش گذاشتن توانمندي مديريت و قدرت ورزش ايران در بين كشورهاي اسلامي بود و در اين زمينه نيز هزينه‌هاي زيادي شد ‌اما حاضر نبوده و نيستيم كه تحت هيچ شرايطي، منافع ملي خود را ناديده بگيريم. كشورهاي عربي از همان ابتداي گرفتن ميزباني، درحال سنگ‌اندازي بودند. آن‌ها به خوبي مي‌دانستند ايران با اين تمدن بزرگ، هيچ‌گاه به خود اجازه چشم‌پوشي از مرواريد خليج فارس را نخواهد داد. به همين دليل نيز متحد شده بودند تا در اين خصوص ايران را در فشار بگذارند. اصول و ارزش‌هايي داريم كه در اين 30 سال حاضر نشديم كوتاه بياييم. در واقع، موضوع خليج فارس هم يكي از خط قرمزهاي ماست كه نمي‌توانيم در خصوص آن، كوچك‌ترين عقب‌نشيني كنيم؛ حتي به قيمت از دست دادن ميزباني بازي‌ها.» دبير كل كميته ملي المپيك گفت: «به هيچ وجه اجازه نخواهيم داد كشورهاي ديگر بر سر منافع ملي ما چانه‌زني كنند؛ اگر چه تمامي پتانسيل ورزش كشور را براي ميزباني مطلوب اين بازي‌ها بسيج كرده بوديم. نمي‌توانيم از تماميت ارضي خود بگذريم و اجازه دهيم كشورهاي ديگر از خط قرمز ما عبور كنند. در اين اجلاس حرف‌هاي غيرمنطقي شنيديم كه شايد برخي از آن‌ها به بيرون ارتباط داشت تا درون جلسه و مستندهاي فني. اين بيشتر يك بهانه‌جويي از طرف كشورهاي عربي بود. جواب مردم را چه مي‌داديم؟ جواب خون شهدا را چه مي‌داديم؟ حاضرم از آبروي خود بگذرم اما از نام خليج فارس نه. نمي‌توانستيم برخلاف اراده ملت بزرگ ايران از اصول خود عدول كنيم. ايستادن روي اصول و منافع ملي بسيار بزرگ‌تر از برگزاري اين مسابقه بود. مگر مي‌شد از تاريخ ايران گذشت تا يك ميزباني را به دست آوريم.»


کد مطلب: 16

آدرس مطلب: http://titronline.ir/vdcc8.qs22bqeaal.html?16

تيترآنلاين
  http://titronline.ir