تيترآنلاين - اقتصاد و معيشت مردم اين روزها حرف اصلي دنياست - نسخه قابل چاپ

اقتصاد و معيشت مردم اين روزها حرف اصلي دنياست

10 بهمن 1389 ساعت 13:21

ديکتاتورها يک به يک قرباني خشم و اراده ملت‌هايشان مي‌شوند تا به وضوح دريابيم اقتصاد و معيشت مردم اين روزها حرف اصلي دنياست و حتي حکومت‌ها را هم تغيير مي‌دهد


تيترآنلاين - «مصداق‌هاي عيني هراس اقتصادي» عنوان سرمقاله‌ي روزنامه‌ي جهان صنعت به قلم طهماسب طلايي‌ است كه در آن مي‌خوانيد؛ 

اين روزها جهان روزهايي عجيب و پرتنشي را مي‌گذراند و در هر گوشه‌اي از دنيا اتفاقي مرتبط با اقتصاد در حال وقوع يا محتمل است. بحران سياسي اجتماعي کشورهاي عربي از تونس آغاز شد و هم‌اکنون با دومينوي تغييرات به مصر و يمن رسيده است. ديکتاتورها يک به يک قرباني خشم و اراده ملت‌هايشان مي‌شوند تا به وضوح دريابيم اقتصاد و معيشت مردم اين روزها حرف اصلي دنياست و حتي حکومت‌ها را هم تغيير مي‌دهد.

انقلاب ياسمين حالا به تاج و تخت فرعون مصر رسيده و خروش مردم نيل رييس‌جمهور مادام‌العمر يمن را هم به عقب‌نشيني و پذيرش تغييرات وادار کرده است. آن سو تر لبنان هم آرامش ندارد و بحران قدرت‌طلبي اين کشور منطقه عرب‌نشين را بحران‌زده کرده تا بحران آلباني و تظاهرات سکوت در اين کشور به چشم دنيا نيايد.همين تحولات هم به خوبي خود را در بازارهاي مالي و اقتصاد جهاني نشان داده و از سقوط سهام آمريکا و اروپا گرفته تا بازار‌هاي عربي همه با رنگ قرمز و سقوط اعداد آشناتر شده‌اند تا به خوبي بفهميم اعتراض به اقتصاد و معيشت، بازارهاي مالي را ابتدا ويران مي‌کند و تنها به کالاهاي سرمايه‌اي چون طلا و نفت ارزشي مضاعف مي‌بخشد.

هرچند زمينه و بستر فرهنگي و اجتماعي مشابه اعراب باعث ايجاد دومينوي تحول‌خواهي شده است اما در نهايت با عطف به ماهيت اقتصادي اين دومينو بيراه نيست که بگوييم کشورهاي بسياري از اين ماجرا به وحشت افتاده‌اند چراکه نبايد در تب اخبار انقلابي فراموش کنيم که اين روزها مجمع جهاني اقتصاد در تفرجگاه زمستاني داووس ميزبان بسياري از رهبران سياسي و نخبگان جهاني اقتصاد است تا کالبدشکافي بحران‌هاي اقتصادي در اين سال‌ها صورت پذيرد.حال در اين شرايط بايد از هراس اقتصادي بر پيکره سياست جهان که اين روزها مصداق‌هاي عيني يافته است بيشتر بگوييم و در يک زمان چشممان به شاخص‌ها، انقلاب‌ها و وقايع سياسي اجتماعي باشد تا درس‌هاي بزرگي از اين روزها بگيريم.


کد مطلب: 1802

آدرس مطلب: http://titronline.ir/vdcc.xqsa2bq4ila82.html?1802

تيترآنلاين
  http://titronline.ir