اشعری: رئیس جمهوری هم موافق این برخورد قهرآمیز با اهالی قلم نیست
16 آبان 1390 ساعت 18:26
این که یک عده کارمند بنشینند و این همه کتاب را بررسی کنند عملی نیست. مگر ممیزین ما چقدر تخصص دارند؟
اشعری: رئیس جمهوری هم موافق این برخورد قهرآمیز با اهالی قلم نیست
رئیس سابق کتابخانه ملی، چالش های ایجاد شده در حوزه معاونت فرهنگی ارشاد را معطوف به شخص بهمن دری دانست.
علی اکبر اشعری، در گفت و گو با خبرنگار سینمای ایران گفت: به طور کلی معتقدم یک مدیر در هر سطح اجرایی باید خود را متعلق به همه مردم بداند و نه یک قشر خاص. کسی که وزیر فرهنگ است باید، طوری رفتار کند که همه فرهنگیان نزد او احساس صمیمیت و آزادی کنند. اگر هم کسی تخلف کند، قانون به موضوع مجرمیت وی رسیدگی خواهد کرد. معاون فرهنگی ارشاد در واقع باید دوست ناشر و نویسنده باشد.
وی افزود: این در واقع جایگاهی است که مسئول و مدیر آن باید با اهالی غیردولتی فرهنگ رابطه قلبی برقرار کند و چالش دعوا را تا حد امکان کاهش دهد. نمی شود با اعمال فشار کار را به پیش برد. مدیریت محسن پرویز هم در دوره همین دولت بوده است. پس نمی توان انتقادها را متوجه دولت و دشمنی با آن دانست. خود محمود احمدی نژاد هم در صحبت هایش بارها گفته است این روش های قهر آمیز را قبول ندارد. در دوره مدیر سابق معاونت فرهنگی به هر حال سیاست هایی اعمال شد و کارهایی به پیش رفت.
اشعری تصریح کرد: راه حل درست این است که وقتی مدیر تازه می آید، راه مدیر قبلی را در پیش بگیرد تا زمان تلف نشود نه این که بخواهد همه ساختار های ایجاد شده را در هم بریزد و دوباره پایه تازه ای بگذارد. ایده ها و طرح های تازه هم می تواند در کنار سیاست های قبلی وارد چرخه اجرا شود.
مدیر سابق کتابخانه ملی با ابراز تأسف از مطالبی که اخیرا در رسانه ها منعکس می شود توضیح داد: واقعا این گفت و گو های تند که میان معاون فرهنگی وزیر ارشاد و برخی نویسنده ها در شان ما نیست. دری باید به گونه ای رفتار کند که به محبوبیت خود میان ناشرین و نویسنده ها بیافزاید نه این که آن را کاهش دهد. خودم وقتی در انتشارات سروش بودم گاهی با مولف می نشستم و حتی سی در صد کتاب را جذف می کردم. ولی رفتارم با این مولف ها به گونه ای بود که احساس نمی کردند با آن ها دشمنی دارم.
او درباره چالش های ایجاد شده در حوزه خرید کتاب گفت: مطابق برنامه های توسعه کلان، قرار بر این بوده است که با حذف یارانه کاغذ و جایگزین شدن سیاست خرید کتاب از ناشران، خصوصی سازی در این حوزه عملی شود. بهمن دری وظیفه دارد سیاست های خرید خود را به صورت شفاف بیان کند تا نشاران تکلیف خود را بدانند. درست نیست که به معاونت فرهنگی به سراغ ناشران خاصی برود و صرفا از کتاب های خاص سیاسی و مذهبی حمایت کند. این حرکت زیبنده یک مسئول حکومتی نیست.
اشعری ادامه داد: باید همه ناشران اطمینان داشته باشند که زیر چتر حمایت دولت هستند. این درست نیست که دولت ملاک های خود را به کسی نگوید و بعد انتظار داشته باشد که اهالی قلم از آن تبعیت کنند. نباید صبر کنند تا کتاب منتشر شود و بعد بگویند ما این کتاب را نمی خواهیم. باید اصل را بر این بگذاریم که همه خوب کار می کنند مگر خلافش ثابت شود. نه این که بیاییم به همه به چشم متهم نگاه کنیم.
او درباره درگیری های ایجاد شده در حوزه ممیزی نیز گفت: مدتی قبل طرحی را به شورای عالی انقلاب فرهنگی ارائه دادم که بخشی از آن نیز تصویب شد. ما باید اساسا در ممیزی تحول ایجاد کنیم. در ایران سالی 60 هزار عنوان کتاب منتشر می شود. این که یک عده کارمند بنشینند و این همه کتاب را بررسی کنند عملی نیست. مگر ممیزین ما چقدر تخصص دارند؟ پیشنهادم این بود که سازو کاری طراحی کنیم که در حوزه کتاب نیز مانند دادگستری، نظام مهندسی و یا نهاد هایی شبیه آن متخصص تربیت کنیم.
او با بیان این که ما در سطح کشور به ده هزار کارشناس رسمی کتاب نیاز داریم تصریح کرد: تعداد محدودی کارمند غیر متخصص نمی توانند کاری از پیش ببرند و تنها باعث درگیری و تیرگی روابط اهالی فرهنگ با نهاد رسمی فرهنگ در کشور می شود. با تربیت این نیروی بزرگ بدون شک ترافیک پشت در اتاق بهمن دری کاهش می یابد و در عین حال معاونت فرهنگی طرف دعوای ناشر و مولف نمی شود.
کد مطلب: 3477
آدرس مطلب: http://titronline.ir/vdcc.mq1a2bq0mla82.html?3477