تيترآنلاين - برکناري متكي با آن شيوه، خود مي تواند معياري براي تقدير باشد! - نسخه قابل چاپ

برکناري متكي با آن شيوه، خود مي تواند معياري براي تقدير باشد!

28 آذر 1389 ساعت 10:45

همه مي دانند که اظهارات معاون اول رئيس جمهور در مورد برگزاري مراسمي ديگر براي توديع متکي با حضور احمدي نژاد به يک تعارف شبيه است


تيترآنلاين - غيبت متکي در مراسم توديع و چند نکته» عنوان سرمقاله‌ي روزنامه‌ي مردم سالاري به قلم حميدرضا شکوهي است كه در آن مي‌خوانيد؛

ديروز مراسم توديع منوچهر متکي از وزارت امور خارجه و معارفه علي اکبر صالحي به عنوان سرپرست اين وزارتخانه، بدون حضور متکي و همچنين احمدي نژاد برگزار شد. البته کسي از غيبت متکي در اين مراسم شگفت زده نشد و شايد حضور او در اين مراسم تعجب برانگيزتر بود. چرا که شيوه برکناري متکي، همه را شگفت زده کرد. همه هم مي دانند که اظهارات رحيمي معاون اول رئيس جمهور در مورد اطلاع متکي از برکناري خويش قبل از سفر يا برگزاري مراسمي ديگر براي توديع متکي با حضور احمدي نژاد به يک تعارف شبيه است چرا که برکناري با آن شيوه، خود مي تواند معياري براي تقدير باشد!

بازخواني اين ماجرا، اگرچه تکرار مکررات است اما منظور از گفتار ابتدايي را روشن تر مي کند. منوچهر متکي به عنوان رئيس دستگاه ديپلماسي کشور، پيام رئيس جمهور احمدي نژاد را به سنگال برده تا سو»تفاهم حاصل از ادعاي ارسال تسليحات نظامي از سوي ايران به نيجريه و از آنجا به سنگال و گامبيا را رفع کند.

اما در ميانه همان سفر، ناگهان خبر برکناري او در رسانه ها منتشر مي شود. اين بار بر خلا ف دفعات گذشته که خبرهاي برکناري متکي صرفا شايعه بود، خبر با حکم رسمي رئيس جمهور همراه بود و اين يعني برکناري متکي توسط احمدي نژاد آن هم در ميانه سفري که هدف از آن اعطاي پيام احمدي نژاد به رئيس کشوري ديگر بود. اين بدترين نوع برخورد با يک وزير دولتي است که قصد دارد ديپلماسي جديدي را ارائه دهد. اما ضرر اين برخورد، تنها دامن گير منوچهر متکي نمي شود، چرا که ماموريت متکي در اين سفر بسيار حايز اهميت بود.

شائبه هاي مختلفي که در پي کشف محموله سلا ح در نيجريه رخ داد و تبعات آن به گامبيا و سنگال هم رسيد، مي توانست با سفر متکي رفع شود اما وقتي آنها ديدند که متکي در ميانه سفر برکنار شده، نه تنها شائبه ها رفع نشد بلکه شائبه هاي جديدي ايجاد شد که حاصل آن، فراخوانده شدن سفير سنگال از تهران و البته کمک کردن به شائبه هاي قبلي و ايجاد شايعات جديد بود. اما اي کاش برکناري ناگهاني متکي، آن هم در حين ماموريت، به شخص متکي يا همان سفر يا همان کشور خاص محدود مي شد. از اين پس نه تنها ديپلماتهاي ايراني در ماموريت هاي خارجي خود با اطمينان خاطر کامل حضور نخواهند يافت بلکه مهم تر از آن اين که طرف هاي مقابل مذاکره با مقامات ايراني در هر کشوري، با ديده ترديد به ديپلمات هاي ايراني و تاثيرگذاري آنها مي نگرند که آثار نامطلوب آن، گريبانگير کشور خواهد شد.

اقدام به برکناري وزير امورخارجه در حين ماموريت، موجب شده تا منتقدان دستگاه ديپلماسي و حتي منتقداني از جمع اصولگرايان که سياست هاي متکي را در عرصه ديپلماتيک نمي پسنديدند و به انتقاد از او مي پرداختند، اين بار با شيوه برکناري او به مخالفت بپردازند و اين يعني پتانسيل دولت در تبديل موافق به مخالف، که اي کاش آثار سوء زيادي نداشته باشد.


کد مطلب: 1523

آدرس مطلب: http://titronline.ir/vdcc.iqsa2bqp1la82.html?1523

تيترآنلاين
  http://titronline.ir