عضو هيئت علمي دانشگاه علوم پزشکي تهران
وضعيت سلامت و نشاط اجتماعي در مرز هشدار است
28 بهمن 1390 ساعت 19:17
هر چه ميزان استرس، تنش، افسردگي و نگراني در سطح خانوادهها و جامعه افزايش يابد، نشاط اجتماعي رو به کاهش خواهد يافت
يك عضو هيات علمي دانشگاه علومپزشكي تهران گفت: در حال حاضر وضعيت سلامت و نشاط اجتماعي تحت تاثير عوامل مختلف استرسزا در مرز هشدار و بحران قرار دارد.
به گزارش ايسنا، دکتر جعفر بوالهري، در آستانه برگزاري همايش «نشاط اجتماعي و سلامت» گفت: نشاط اجتماعي و سلامت ارتباط غيرمستقيمي با يکديگر دارند و تحقيقات متعدد ثابت کردهاند که هر چه ميزان استرس، تنش، افسردگي و نگراني در سطح خانوادهها و جامعه افزايش يابد، نشاط اجتماعي رو به کاهش خواهد يافت.
وي با اشاره به شرايط جامعه وضعيت نشاط اجتماعي را در ايران در مرز هشدار و بحران عنوان و اظهار کرد: بطور واضحي ميزان استرس و اضطراب در سطوح فردي، خانوادگي و اجتماعي بالاست و عوامل تهديدکننده اجتماعي از قبيل مشکلات شغلي، اقتصادي، حمل و نقل، آلودگيها و غيره بطور روزمره با مردم در تماس است و ميزان نگرانيهاي آنان را افزايش ميدهند. از سوي ديگر متأسفانه مراقبت و حمايتهاي فردي و اجتماعي کافي و توانمندسازي افراد آسيب ديده رواني وجود ندارد که اين موضوع صدمات و آسيبهاي کاهش نشاط اجتماعي بر سلامت مردم جامعه را دو چندان کرده است.
اين متخصص روانشناسي، شيوع افسردگي، اضطراب و بيماريهاي ناشي از آنها، روي آوردن به سوءمصرف موادمخدر، دارو و مشروبات الکلي، کاهش سطح سلامت رواني و اجتماعي و فقدان حمايتهاي جدي از آسيبديدگان را از جمله مهمترين تهديدهاي فعلي جامعه در حوزه سلامت و نشاط اجتماعي عنوان کرد.
وي با تأکيد بر خدمات همکاري بين بخشي و فرابخشي دستگاههاي مسئول و متولي حوزههاي سلامت، اجتماعي، جوانان، اقتصاد و غيره، عنوانکرد: از نظر قانوني وظايف هر يک از دستگاهها در حوزه سلامت اجتماعي مشخص است اما بدون ترديد هيچ يک از اين نهادهاي مسئول به تنهايي ابزار و اعتبارات کافي براي مديريت و کنترل اين حوزه را ندارد بنابراين، مديريت و ارتقاي سلامت و نشاط اجتماعي در گروه همکاري نزديک و جدي اين دستگاهها با يکديگر است.
کد مطلب: 4160
آدرس مطلب: http://titronline.ir/vdcc.eq0a2bqsxla82.html?4160