تيترآنلاين - لاريجاني: ایران ناظر خشونت ها در بحرین نخواهد بود - نسخه قابل چاپ

لاريجاني: ایران ناظر خشونت ها در بحرین نخواهد بود

27 اسفند 1389 ساعت 12:56

این طور نیست که برخی کشورها در آنجا حمام خون راه بیندازند و ایران به عنوان یکی از کشورهای تاثیرگذار منطقه تنها ناظر این خشونت‌ها باشد زیرا این مسئله یک مسئله منطقه‌ای است


به گزارش تيترآنلاين به نقل از مهر، "علی لاریجانی" روز گذشته در گفتگو با شبکه العالم با بیان اینکه اتفاقی که در این زمان رخ داده سابقه تاریخی گذشته دارد و این انقلاب‌ها، موضوع‌های احساسی و نقطه‌ای نیست، گفت: تاریخ گذشته نشان می دهد اعراب و مسلمان‌ها تحت سلطه استعمار بوده‌اند، مخصوصا بعد از جنگ جهانی اول که انگلیس و فرانسه آمدند و کشورهای اسلامی را بین خودشان تقسیم کردند و این روحیه استعمارگری را بر مسلمانان پیگیری کردند و منابع آنها را می‌بردند. یکسری عناصر دیکتاتور هم بر آنها سلطه گرفتند بعد هم مسئله صهیونیست‌ها بود، یعنی مسئله اسرائیل را غربی‌ها درست کردند که کشورهای اسلامی را سرگرم کنند و همیشه این درگیری وجود داشت.

رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: این حالت تحقیری که مسلمان‌ها در این سالها با آن روبرو بودند به تنهایی باعث شد که دیکتاتوری‌های دست‌ساز آمریکا و غرب را تغییر دهند، هر چند که در این میان مولفه های دیگری هم وجود داشت.

وی افزود: این یک مدل است که دیکتاتوری را از بین ببریم و مردم به سرنوشت خود حاکم باشند و پیگیر این باشند که عزت اسلامی آنها احیا شود.

لاریجانی با بیان این که آمریکایی‌ها گاهی از این حرف‌ها می زنند و عجله می‌کنند که به گونه ای انقلاب مصر را مدیریت کنند، تصریح کرد: این دوره تمام شده ما وارد یک عصری شده‌ایم که مسلمان‌ها می خواهند زندگی سالمی داشته باشند و نمی‌خواهند زیر سلطه باشند و این موضوع را باید درک کنند که در بحرین، یمن و لیبی همه از یک جنس هستند، یعنی از دیکتاتوری متنفرند و من فکر می کنم این حرکت انقلابی که در منطقه به وجود آمده، یک حرکت بسیار عمیق، ریشه دار و بنیان‌های اسلامی دارد و استقلال طلبانه است که در مقابل آمریکا و مخالفت با استعمار و دیکتاتوری است و مردم این کشورها به دنبال یک نوع جمهوریت هستند که این انقلابها، انقلابهای مبارکی است و من فکر می کنم مسلمانها وارد یک عصر جدیدی شوند و این خشونتی هم که غرب نسبت به آنها به خرج می دهد عمق اصالت این انقلاب ها را نشان می دهد.

رئیس مجلس شورای اسلامی در بخش دیگری از این گفتگو با اشاره به نقش تکنولوژی‌های جدید در زندگی مردم و تاثیر آن در مبارزات مردم منطقه، تصریح کرد: اینکه در این انقلاب‌های اخیر از تکنولوژی های جدید استفاده می‌شود یک واقعیت است، زیرا مردم دنیا استفاده از تکنولوژی های جدیدی را آموختند و نسبت به آن گرایش پیدا کرده‌اند و این باعث شده ارتباطات مردم از سلطه غرب خارج شود.

وی همچنین افزود: درست است که استفاده از شبکه های اجتماعی و تکنولوژی‌های نوین در بین مردم منطقه افزایش یافته اما این که آمریکایی‌ها بخواهند از این طریق و با استفاده از این شبکه ها شرایط کشورها را تغییر دهند یک نظریه مرده است.

رئیس فراکسیون اصولگرایان مجلس تاکید کرد: آمریکایی‌ها تا لحظه آخر از دیکتاتورهای منطقه حمایت کردند. به عنوان مثال در تونس تمام تلاش شان را کردند تا بن علی برای حفظ منافع آنها در راس کار باقی بماند و همین کار را در مصر تکرار کردند، اما دلیل این که متفاوت حرف می‌زنند و مواضع دوپهلو اتخاذ می کنند، این است که اولا پیش بینی این حوادث را به دلیل عقب افتادگی سرویس‌های اطلاعاتی خود نکرده بودند و دوماً سعی در تحلیل عمقی مسائل ندارند و می خواهند آنها را به صورت سطحی بررسی کنند و درجه سوم این که آمریکایی‌ها چاره‌ای جز حمایت از این دیکتاتورها ندارند، زیرا اگر آنها را حمایت نکنند منافع خود را از دست می دهند و بقیه دیکتاتورها نیز اعتماد خود را به آنها از دست می‌دهند.

رئیس قوه مقننه در بخشی دیگری از سخنان خود با بیان این که آمریکایی‌ها در هر حالتی به دنبال حفظ منافع خود در منطقه هستند، گفت: آمریکایی‌ها با خود می‌گویند ممکن است دیکتاتورها سرنگون شوند، پس به دنبال این هستند که با جریان جایگزین حکومت‌های فعلی ارتباط برقرار کنند که نمونه آن را می‌شود در بحرین مشاهده کرد.

لاریجانی با هشدار به سران کشور عربستان که به بحرین لشگرکشی کرده‌اند، گفت: شنیدیم سعودی‌ها به آمریکایی‌ها قول داده‌اند تا مساله بحرین را ظرف مدت چند روز حل کنند که این نشان از اشتباه استراتژیک سعودی‌ها دارد، زیرا مساله بحرین راه حل چند روزه ندارد و یک مساله ریشه‌دار مثل مساله لیبی و یمن و سایر کشورهای درگیر انقلاب است و عربستان با خونریزی در این کشور تنها بار خود را سنگین‌تر می کند و مشکلاتش را بیشتر می کند.

رئیس دستگاه قانونگذاری کشور با بیان این که حضور عربستان در بحرین برای تشدید کشتار مردم ریشه در رفتار جدید آمریکا دارد، گفت: آمریکایی‌ها در سیاست جدید خود به دنبال خونین کردن صحنه قیام‌های مردمی هستند که نمونه آن را می شود در بحرین و لیبی مشاهده کرد.

نماینده مردم قم تصریح کرد: آمریکایی ها به عمد می خواهند تا از دخالت مستقیم در بحرین به دلیل این که پایگاه بزرگی در آن دارند، خودداری کنند تا اگر شرایط تغییر کرد بتوانند با جریان جدید هم کار کنند و از طرفی هم مایل به کنار رفتن از هیئت حاکم نیستند، برای همین به سران عربستان سعودی و امارات دستور دادند تا قیام مردم بحرین را متوقف کنند.

لاریجانی با بیان این که عربستان سعودی و امارات از آمریکا بازی خورده‌اند گفت: آمریکایی‌ها، عربستان سعودی و امارات متحده را به سمتی هل دادند تا آنها با کشتن مردم بحرین منافع آمریکا را حفظ کنند تا از این طریق هم مانع تخریب خود شوند و هم سعودی‌ها را در منطقه تخریب کنند، چون کشتار مردم بحرین در این شرایط حساس به عنوان خیانتی عظیم در ذهن مردم منطقه باقی می ماند و مردم فراموش نخواهند کرد که عربستان در چه شرایطی سلاح‌هایش را به مردم نشانه گرفته بود.

وی همچنین افزود: امارات نیز باید بداند با لشگرکشی به بحرین مردم این کشور او را به چشم یک همسایه خیانتکار نگاه می کنند و امارات مطمئنا تاوان این کار را خواهد داد، چرا که خونریزی در بحرین چیز کم هزینه‌ای نیست.

رئیس مجلس شورای اسلامی در پاسخ به سوال خبرنگار شبکه العالم مبنی بر این که برخی رسانه‌ها حمایت ایران از قیام مردم بحرین را به دلیل شیعه بودن معترضان عنوان می‌کنند، گفت: مردمی که در میدان "لولو" بحرین گرد هم آمده بودند، شعار نمی دادند که با سرنگونی دولت فعلی دولت شیعی سر کار بیاید بلکه شعار دموکراسی خواهی و پایان دیکتاتوری می‌دادند که این شعارها عین شعارهایی است که مردم در مصر، یمن و لیبی سر می‌دهند.

رئیس مجلس تاکید کرد: طرح موضوع شیعه هراسی برای راه اندازی جنگ شیعه و سنی از جمله سیاستهای آمریکاست که برخی سیاستمداران خبیث آن را مطرح می کنند تا سرپوشی روی تجاوز آشکار خود به بحرین و جنایت در این کشور بگذارند اما این مساله پنهان شدنی نیست و سعودی‌ها و اماراتی‌ها با حمله به بحرین به کاخ شیشه ای خود سنگ می زنند.

لاریجانی با بیان اینکه حمایت ما از تحولات اخیر خاورمیانه و مبارزات دموکراسی‌خواهانه مردم در کشورهای منطقه کاملا آشکار و صریح بوده است، افزود: در تحولات بحرین، مصر و لیبی ما به صراحت از آرمان‌های مردم‌ سالارانه و دینی ملت‌های منطقه حمایت کرده‌ایم.

وی افزود: البته در این زمینه ما با برخی از کشورهای منطقه اختلاف‌نظر داریم، زیرا بعضی از کشورهای سلطنتی وجود دارد که نه تنها از این انقلاب‌ها دفاع نمی‌کنند، بلکه تلاش دارند تا شرایط موجود را حفظ کنند، اما این دلیل نمی شود که ما نیز چنین رویکردی اتخاذ کنیم.

لاریجانی گفت: اوضاع خاورمیانه در شرایط کنونی بسیار شبیه به شرایطی است که انتفاضه عراق در سال 1991 رخ داد، در آن شرایط نیز کشورهای منطقه آمریکا را تحریک کردند تا با حمایت از صدام و تجهیز نیروهای دولتی شیعیان و مردم عراق را سرکوب کنند به طوری که بیش از صدهزار نفر کشته نتیجه این خشونت‌ها بود.
رئیس مجلس حضور وزیر دفاع آمریکا را در کشور بحرین زمینه‌ساز بروز بحران‌های اخیر این کشور دانست و گفت: در هر صورت آمریکا مقصر اصلی بحران اخیر بحرین است و کشورهای منطقه نیز نباید از شرایط به وجود آمده سوء استفاده کند.

لاریجانی گفت: با اراده ملت‌ها نمی‌شود بازی کرد و بر همین اساس تحلیل من این است که شرایط به زودی تغییر خواهد کرد و مردم بحرین پیروز نهایی این مبارزات خواهند بود.

رئیس مجلس با یادآوری تجربه ایران در کشتار خونین هفده شهریور گفت: ما نیز تجربه کشته شدن مردمانمان را در نظام طاغوتی شاه داریم و انقلاب اسلامی نتیجه خون‌های ریخته ملت بی‌گناه بود که سرانجام با پیروزی همین مردم به پایان رسید.

لاریجانی هشدار داد که اگر تا چند روز آینده اوضاع بحرین به همین منوال ادامه پیدا کند آمریکایی ها برای آینده خیلی از چیزها را در بحرین از دست خواهند داد؛ زیرا مردم بحرین متوجه شده اند که آمریکایی‌ها برای حفظ پایگاه خود در این کشور حاضرند خون مردم بی گناه را حراج کنند و ما می دانیم که این امر ساده نیست و تاوان دارد.

لاریجانی در پاسخ به سئوال مجری شبکه العالم درباره فراخواندن سفیر بحرین از ایران پاسخ داد: فراخواندن این سفیر یک اشتباه بود و بحرینی ها می توانستند از ظرفیت ایران استفاده کنند و مسیر دقیق ‌تری را در شرایط حساس کنونی دنبال کنند؛ اما در هر صورت این مسئله چندان اهمیتی ندارد.

وی تاکید کرد: شاید مقامات بحرینی خواسته‌اند با این مانور سیاسی اعلام کنند که مسیر انقلاب بحرین را تغییر داده‌اند؛ اما همه می دانند که مسیر حرکت مردم بحرین روشن تر و شفاف تر از این گونه نظرهاست.

رئیس مجلس خبر داد در جلسه غیرعلنی و طولانی دیروز مجلس شورای اسلامی کمیته ای برای پیگیری اوضاع و حوادث اخیر بحرین تشکیل شد تا بتواند با رصد این حوادث و پیشنهاد راهکارهایی مردم بحرین را در جلوگیری از بروز فاجعه انسانی کمک کند.

وی با بیان این که هدف سازمان کنفرانس اسلامی جلوگیری از رفتارهای ناجوانمردانه کشورهای غربی در مقابل کشورهای اسلامی است گفت: اگر کنفرانس اسلامی تشکیل شود و کشورهای اسلامی تلاش کنند از این رفتار ناجوانمردانه جلوگیری کنند، کار عاقلانه ای انجام داده‌اند و حداقل از این ظرفیت و هزینه‌ای که کشورهای اسلامی انجام می دهند در این موارد استفاده کنند؛ هر چند من امیدی به برطرف کردن این مشکل در سازمان کنفرانس اسلامی ندارم. این سازمان‌های بین المللی و منطقه ای خیلی کم خاصیت هستند.

رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان این که ایران در حمایت از مردم بحرین کوتاهی نمی‌کند گفت: در زمینه حمایت از مردم بحرین ایران هم از ظرفیت دیپلماتیک خود استفاده می کند و هم به دنبال راههای دیگر برای کمک به این کشور است.

وی تصریح کرد با بیان اینکه واقعیت قضیه این است که استراتژی ایران گسترش دموکراسی در منطقه است گفت: ما خواهان این هستیم که مردم مسلمان سلطه پذیر نباشند و به همین دلیل فکر می کنیم در منطقه شرایط بلوک های قدرت تغییر خواهد کرد و همچنین مفهوم قدرت نیز تغییر خواهد کرد.

لاریجانی با بیان این که همانگونه که ایران در انقلاب های مختلف در کنار مردم منطقه بوده است گفت: در آینده هم که کشورها، استقلال خود را پیدا کنند در کنارشان هستیم.

رئیس مجلس شورای اسلامی با یادآوری اینکه ایران زمانی با مصر ارتباط نداشت، گفت: اگر یک حکومت دموکراتیک مردمی در مصر به وجود بیاید ما می توانیم روابط نزدیکی با مصر، تونس و همچنین کشورهای دیگر داشته باشیم.

لاریجانی با توضیح این که معادلات منطقه‌ای از چارچوب‌های قبلی و کلیشه‌ای خود تغییر می کند، گفت: ممکن است در کشورهای مختلف مدل‌های رفتاری شان متفاوت باشد؛ اما هر کشوری مختصات خاص خود را دارد. همانگونه که ایران یک ساختار دارد و ترکیه یک ساختار دیگر دارد اما در نهایت این دو کشور روابط دوستانه‌ای را با هم دارد و مهم دموکراتیک بودن آنها است و در مساله دموکراسی با هم مشترک هستند.

وی افزود: موضع ایران دفاع از مردم منطقه است و در هر شرایطی حضور نیروهای خارجی و دخالت آنها در امور داخلی بحرین محکوم خواهد بود، زیرا این دخالت‌ها هم به امنیت منطقه لطمه خواهد زد و هم به خود کشورهای دخالت کننده.

رئیس مجلس شورای اسلامی توضیح داد: ما با دقت شرایط بحرین را رصد می‌کنیم و این طور نیست که برخی کشورها در آنجا حمام خون راه بیندازند و ایران به عنوان یکی از کشورهای تاثیرگذار منطقه تنها ناظر این خشونت‌ها باشد زیرا این مسئله یک مسئله منطقه‌ای است.

وی تاکید کرد: کشورهای منطقه تحمل این را ندارند که برخی کشورها به واسطه تحریک آمریکایی‌ها در بحرین مردم را بکشند، نه تنها ایران بلکه دیگر کشورهای منطقه نیز این وضعیت را تحمل ‌پذیر نمی‌دانند و این مسئله با سرنوشت مردم منطقه و مسلمانان جهان پیوند خورده است.

رئیس مجلس با بیان این که ایران به عنوان یک کشور مسلمان دفاع از حقوق مسلمانان جهان را وظیفه خود می داند گفت: فرقی نمی کند که ایرانی، ترک یا عرب باشیم، مهم این است که مسلمانها امت واحده هستند همانگونه که پیامبر گرامی اسلام همه مسلمانان را به دانه های یک شانه تشبیه کرد به گونه‌ای که یک دانه ترک است یکی عرب و دیگری فارس.

لاریجانی با بیان این که حساسیت ایران نسبت به سرنوشت فلسطین یک وظیفه است گفت: بسیاری از کشورهای عربی در این زمینه به سمت صلح رفتند و در جنگ 33 روزه هم برخی از این کشورها پشت صحنه کارهای دیگری کردند، ولی ایران از ابتدا صادق بود و از مردم و مقاومت لبنان دفاع کرد. همچنین در جنگ غزه از حماس دفاع کردیم و برایمان شیعه و سنی فرقی نداشت.

وی با یادآوری این موضوع که 1400 سال پیش این سرکوب رخ داد و عاشورا به وجود آمد افزود: این سرکوب در دل مسلمانها ماند که باید حتما عاشورایی زندگی کنند به همین دلیل این انتخاب به یک حماسه تبدیل شد. این کشورها تصور می کنند که با کشتن عده ای از مردم بحرین می توانند در شرایط عادی زندگی کنند اما این تصور آنها اشتباه است.


کد مطلب: 2081

آدرس مطلب: http://titronline.ir/vdcc.4qia2bqxsla82.html?2081

تيترآنلاين
  http://titronline.ir