سفارت مجازي آمريكا در ايران راهاندازي شد
16 آذر 1390 ساعت 11:27
اين سفارت مجازي به ارايه بيانيههاي سياسي آمريكا، اطلاعات درباره چگونگي صدور ويزا، چگونگي تحصيل در اين كشور، اخبار «راديو آمريكا» و لينكهايي به نهادهاي رسمي دولت آمريكا به دو زبان انگليسي و فارسي ميپردازد.
آمريكا سفارت مجازي آنلاين خود در ايران را براي آنچه « دسترسي به مردم عادي ايران» در نبود روابط ديپلماتيك ميان دو كشور خوانده، راهاندازي كرد.
به گزارش ايسنا، دولت باراك اوباما، رييسجمهور آمريكا كه با شعار «تغيير» روي كار آمد با وجود ادعاي تمايل به برقراري گفتوگو با ايران، سياستهاي دولتهاي پيشين اين كشور عليه ايران را دنبال كرد و به تشديد اتهام زني و تحريم عليه ايران پرداخت و اكنون پس از ناكامي در سياستش در قبال تهران سراغ ايده برقراري «سفارت مجازي آمريكا» رفته است.
اين سفارت مجازي به ارايه بيانيههاي سياسي آمريكا، اطلاعات درباره چگونگي صدور ويزا، چگونگي تحصيل در اين كشور، اخبار «راديو آمريكا» و لينكهايي به نهادهاي رسمي دولت آمريكا به دو زبان انگليسي و فارسي ميپردازد.
در پيام ويديويي هيلاري کلينتون، وزير امور خارجه اين كشور كه بر روي اين وبسايت قرار گرفته، كلينتون ضمن دنبال كردن سياست ديرين آمريكا مبني بر جدا كردن ملت و دولت ايران از يكديگر ميگويد كه در نبود «مناسبات ديپلماتيک » ميان دو كشور « ما برخي فرصتهاي مهم را براي گفت وشنود با شما شهروندان ايراني از دست دادهايم.»
كلينتون كه دولت متبوعش فعاليتهاي صلحآميز جمهوري اسلامي ايران را بهانهاي براي اعمال تحريمهاي يكجانبه عليه ايران و تشويق ديگر دولتها به پيروي از اين سياست در قبال تهران قرار داده است، دليل راهاندازي اين سفارت مجازي را استفاده از « فنآوريهاي نوين براي ايجاد پل و ارتقاي تفاهم بهتر بين دو کشور و مردم اين دو کشور» معرفي كرد.
در بخشي از اين وب سايت، در توضيح علت راهاندازي اين سفارت مجازي ضمن معرفي آن به عنوان " نمايندگي نزد مردم ايران" و اشاره به تسخير لانه جاسوسي آمريكا در ايران و نهايتا تعطيلي سفارت سابق اين كشور در ايران آمده است: « در حالي که جهان از اين که ما سفارتي را در تهران از دست داديم آگاهي دارد، آنچه ما در عمل از دست داديم چيزي به مراتب بيشتر از آن بود. ما روابط با مردم ايران، آگاهي از جامعه ايراني و دسترسي به آن و هزاران مورد تعامل ميان شهروندان آمريکايي و ايراني را از دست داديم.»
اين وب سايت ادعا ميكند كه دولت ايران « درهاي جامعه خود را به روي جريان اطلاعات و انديشههاي بين المللي» بسته است و ميافزايد «اين تلاش که مستلزم هزينهاي بسيار گزاف است در دنياي امروز که به طور روزافزون به تعامل گرايش دارد، محکوم به شکست است.»
سفارت آنلاين آمريكا «غيبت آمريکا از ايران» را به معناي برخورداري واشنگتن از « فرصتي کم براي رساندن صداي خود به گوش مخاطبان وسيعتر از ميان مردم ايران» ميداند و مدعي «تشنه بودن» مخاطب ايراني براي « دريافت اطلاعات درباره آمريكا، مسافرت به آمريكا، فرصتهاي تحصيلي در اين كشور و سياستهاي آمريكا در قبال ايران و ديگر كشورهاي جهان » است.
در عين حال تاكيد شده است كه« اين تارنما يک هيات رسمي ديپلماتيک نيست، يا يک سفارت واقعي آمريكا را که به دولت ايران معرفي شده باشد نمايندگي نميکند.»
آلن اير سخنگوي فارسي زبان وزارت امور خارجه آمريكا نيز در پيامي كه بر روي اين وب سايت قرار گرفته، براي پاسخگويي به هرگونه سوالات ايرانيها در مورد هر چيزي اعلام آمادگي كرده است.
بر اساس گزارش خبرگزاري فرانسه؛ وندي شرمن، مرد شماره سه وزارت امور خارجه آمريكا اين وب سايت را «كنفرانس خبري واشنگتن» معرفي كرد و گفت كه آمريكا با وجود «اختلافات بسيار جدي با دولت ايران» در صدد گفتوگو با مردم عادي ايران است.
رامين مهمانپرست سخنگوي وزارت امور خارجه کشورمان پيش از اين در ارتباط با ابراز اميدواري كلينتون براي گشودن يك سفارتخانه مجازي در تهران از طريق اينترنت گفت: به نظر ميرسد دولت آمريكا دچار يك سردرگمي عميق در روابط بينالمللي به خصوص با كشور قدرتمند و مستقلي همچون جمهوري اسلامي ايران شده است.
علي لاريجاني رييس مجلس شوراي اسلامي نيز اخيرا با اشاره به اظهارات هيلاري كلينتون وزير امور خارجه آمريكا و آمادگي اين كشور براي برقراري رابطه با جمهوري اسلامي ايران گفت: سخنان وزير امور خارجه آمريكا به قدري سست و بياساس بود كه لزومي براي اظهارنظر درباره آن نميبينم.
وي گفت: گويا خانم وزير ديپلماسي را با اسباببازي اشتباه گرفته است و حرفهايي را زده كه در شان مسئولان نيست. ديپلماسي براي دفاع از منافع ملي است و لوازم آرايش نيست.
وي تاكيد كرد: اين سخنان را من جدي نميگيرم شما هم جدي نگيريد؛ ولي اگر امورات رييسجمهور آمريكا با سفارتخانههاي مجازي ميگذرد پس به آن دل خوش كند، ولي در كل نبايد سخنان مسوولان آمريكايي را جدي گرفت.
رضا تقيپور وزير ارتباطات نيز چندي پيش در گفتوگو يي درباره اينكه با توجه به اظهارات اخير وزير خارجه آمريكا مبني بر اينكه اين كشور قصد دارد سفارتخانه مجازي در ايران تاسيس كند، ايران از نظر سختافزار و نرمافزاري چه ميزان آمادگي برخورد و مقابله با اين موضوع را دارد گفت: تجربه نشان داده است كه ما توان فني خوبي بهخصوص در بحثهاي ارتباطات و فناوري اطلاعات داريم.
وي با تاكيد بر اينكه در اين زمينه تا به حال مشكلي نبوده كه ما نتوانيم حل كنيم، بهخصوص در بحثهايي كه خواستهاند امنيت ملي ما را مورد تهديد قرار دهند، گفت: مثلا درباره حملات اينترنتي و ويروسي كه سال گذشته صورت گرفت و اين حملات مورد شناسايي قرار گرفتند.
وي با بيان اينكه «اين جنگي است كه به صورت خاموش و پنهان ادامه دارد و ما هر روز با اين حملات مواجه هستيم» ادامه داد: تاكنون توانستهايم با اين حملات مقابله و آنها را خنثي كنيم.
اخبار تكميلي : در حالی که تنها یک روز بیشتر از آغاز بکار و مسدود شدن سفارتخانه به اصطلاح مجازی آمریکا برای ایران نمی گذرد ،برخی مقامات آمریکایی قول رفع ممنوعیت این پایگاه اینترنتی را دادند.
به گزارش باشگاه خبرنگاران به نقل از آسوشیتدپرس، مارک تونر، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در این باره گفت: ما مطمئنیم که می توان از طریق برخی نرم افزار ها به سفارتخانه مجازی دسترسی پیدا کرد.
تونر در عین حال مقامات ایران را متهم به دخالت در امور آمریکا و آنچه که وی تلاش واشنگتن جهت ارائه سیاست های این کشور به ایران و مسافرت به آمریکا نامید، کرد.
این منبع خبری در خاتمه نوشت: برخی دیگر از مقامات آمریکایی از تلاش برای در دسترس بودن مجدد سایت سفارتخانه مجازی (لانه جاسوسی) خبر دادند.
این گزارش می افزاید: رادیوی اروپای آزاد، از ارگان های سازمان سیا نیز در این رابطه نوشت: ایران با نامیدن "لانه جاسوسی" بجای سفارت مجازی آمریکا، به عمر یک روزه این دالان ارتباطی خاتمه داد.
کد مطلب: 3684
آدرس مطلب: http://titronline.ir/vdcc.4q1a2bqe0la82.html?3684