تيترآنلاين - آيا سفر احمدي نژاد به لبنان يك سفر استثنايي بود؟ - نسخه قابل چاپ

آيا سفر احمدي نژاد به لبنان يك سفر استثنايي بود؟

22 مهر 1389 ساعت 20:39

سفر هيچ رييس‌جمهور يا شخصيت خارجي به لبنان اين‌گونه كه سفر احمدي‌نژاد جنجال برانگيخته است جنجال برانگيز نبوده است.


تيترآنلاين - فايننشال تايمز در نگاه خود به اين سفر ادعا مى کند که رئيس جمهورى ايران زمان نامناسبى را براى سفر به جنوب لبنان انتخاب کرد و مى نويسد: رئيس جمهورى ايران به واکنش هاى غير عادى چه در داخل و چه در خارج از مرزهاى کشورش عادت دارد. در روزهايى که هنوز خاطره حاشيه‌هاى پس از انتخابات رياست جمهورى در ايران از اذهان پاک نشده است و بسيارى از اصول گرايان هم ديگر رويه و مسلک وى را نمى‌پسندند، احمدى نژاد راهى لبنان مى شود. استقبال از وى در بخش هايى از لبنان خوب بود. در شرايطى که ايران همواره به رابطه خوب خود با شيعه‌هاى لبنانى افتخار مى کرده است، بيروت تبديل به مکانى براى سياستمداران ايرانى شده بود تا به ايالات متحده و سياست‌هايش در منطقه دهن کجى کنند.

فايننشال تايمز در ادامه مى نويسد: حزب الله لبنان که از رابطه حسنه فوق العاده اى با ايران برخوردار است و خارى در چشم اسرائيل است، همزمان با سفر احمدى نژاد به بيروت، در تب و تاب رد احکام صادره از سوى دادگاه بين المللى ترور رفيق حريرى قرار دارد. حزب الله لبنان تا کنون بارها اين دادگاه را غيرقانونى خوانده و البته تاکيد کرده است که اعلام حکم نهايى که آغشته به انگيزه هاى سياسى باشد، مى تواند لبنان را در آشوب و جنگ داخلى بيندازد. در اين چنين شرايطى حضور احمدى نژاد در لبنان دردسر افرين شده . منتقدان حزب الله اما از زمان حضور احمدى نژاد در کشور خود گلايه دارند. با وجود آنکه زمان اين سفر از چند ماه پيش اعلام شده بود اما بسيارى ادعا مى کنند که رئيس جمهورى ايران بازده زمانى را انتخاب کرده است که در آن بحران در لبنان بيداد مى کند. علاوه بر اين ايالات متحده هم براى خوف انگيز نشان دادن اوضاع در بيروت از شهروندان و تابعان خود خواسته ابود که از حضور در اجتماعات در بيروت سرباز بزنند.

ترور رفيق حريرى نخست وزيرى فقيد لبنان در سال 2005 ميلادى با ديگر سوقصدهاى موجود در تاريخ خاورميانه متفاوت است. دادگاه بين المللى ويژه رسيدگى به اين پرونده هر روز انگشت اتهام خود را به سمت يکى دراز مى‌کند. يک بار حزب‌الله لبنان و پيش از آن هم سوريه. ارتباط ميان حزب الله لبنان و دمشق هم براى همگان دردسر ساز شده است. در اين ميان شاهدانى که عليه سوريه و حزب الله لبنان شهادت داده بودند، دروغين از کار در آمده‌اند و اين مساله جريان پرونده را تغيير داده است. اکنون پرسش اينجاست که آيا راهى براى فرار وجود دارد؟ 

خبرگزاري الجزيره نيز به مخالفت‌هاى موجود در لبنان بر سر سفر احمدى نژاد به اين کشور اشاره کرده و گزارش داد: در حالى که سفر احمدى نژاد به لبنان به صدر اخبار جهان تبديل شده همچنان برخى از نمايندگان مجلس و جريان‌هاى سياسى که عمدتا به جريان 14 مارس نزديکند به سفر احمدى نژاد به لبنان انتقاد مى‌کنند در حالى که احمدى نژاد در اين سفر بر حمايت از تمامى لبنان تاکيد کرده است. از جمله امضاى طومارى که 250 چهره سياسى لبنانى آن را امضا کرده و از سفر احمدى نژاد به کشورشان به شدت انتقاد کردند.

روزنامه السفير چاپ لبنان نيز در يادداشتى که در صفحه اول خود منتشر کرده با انتخاب عنوان "احمدي نژاد در لبنان: ميهمانى استثنائى در لحظه استثنائى" نوشت: آيا اين سفر استثنائى است؟ بله اسثنائى است. دلايل بسيارى داريم که بگوييم اين سفر استثنائى است. محدوديت اين سفر اصلا متوجه به داخل لبنان نيست. پيام آن به خصوص براى خارج است. ما به عنوان مقاومت و به عنوان مهمترين دشمن اسرائيل در منطقه از سفر احمدى نژاد به لبنان حمايت مى‌کنيم. جداى از اين که مسلمانيم، شيعه‌ايم، سنى‌ايم، مسيحى‌ايم يا حتى ملحديم، مهم اين است که جريان مقاومت با تمام قدرت ميزبان دشمن اسرائيل کسى که اسرائيل از او مى‌ترسد، شده است.

روزنامه الشرق الاوسط چاپ لندن نيز در يادداشتى به قلم طارق حميد، از اعضاى هيئت سردبيرى اين روزنامه که از پان‌عربيست‌هاى ضد ايرانى محسوب مى‌شود، با عنوان "خوشامدگويى به احمدي نژاد" نوشت: انتقادهاى بسيارى به سفر احمدى نژاد به لبنان وارد مى‌شود ولى اين انتقادها نمى‌تواند از اهميت سفر وى به لبنان بکاهد. اين سفر قطعا خطوط مقاومت، حزب الله و استقلال عمل آن را که اتفاقا ميزبان اصلى اين سفر است، به خوبى نشان خواهد داد.

عبدالبارى عطوان، سردبير روزنامه القدس العربى، در سرمقاله اين روزنامه با عنوان "نجاد در لبنان... مشکل چيست؟" نوشت: بسيارى از ناظران، کارشناسان و دولتمردان چه لبنانى و چه غير لبنانى نسبت به زمان سفر احمدى نژاد با توجه به راى دادگاه ترور رفيق حريرى و بحرانى که اين کشور در اين زمينه شاهد است، انتقاد مى‌کنند. آنها مى‌گويند، سفر احمدى نژاد به لبنان موازنه‌هاى سياسى را در اين کشور تغيير مى‌دهد و مى‌تواند در آينده براى لبنانى‌ها مشکل‌ساز شود. سئوال اين است چرا ما همه چيز را يک جانبه مى‌بينيم؟ چطور سفر ملک عبدالله، پادشاه عربستان سعودى و بشار اسد، رئيس جمهورى سوريه که همين چند هفته پيش انجام شد و قبل از آن کاندوليزا رايس، وزير امور خارجه سابق امريکا، تونى بلر، نخست وزير سابق بريتانيا، حتى محمد خاتمى، رئيس جمهورى سابق ايران به لبنان شکاف و دو دستگى ايجاد نکرد، ولى سفر احمدى نژاد دو دستگى ايجاد مى‌کند؟ لبنان که هميشه در بحران بوده، چگونه آن موقع کسى ابراز نگرانى نکرد ولى اکنون همه نگران سفر او هستند؟

روزنامه الحیات چاپ لندن نیز نوشت: به اعتقاد امریکایی‌ها حزب الله رسما با استقبال حقیقی از محمود احمدی‌نژاد رسما نشان داد که ایران را به هر کشور دیگری در لبنان ترجیح می‌دهد و برای همین است که امریکایی‌ها از سفر رئیس جمهوری ایران به لبنان نگران شده‌اند. الحیات در ادامه نوشته است که با سفر احمدی نژاد به بیروت مثلث ایران – لبنان – حزب الله شکل خواهد گرفت که مورد حمایت سوریه نیز قرار دارد. محوریتی که به واسطه وجود سوریه در محوریت سوریه – عربستان – لبنان رابطه مستقیمی با این محور دارد که برای اثبات آن می‌توان به تماس‌های تلفنی رئیس جمهوری ایران با پادشاه عربستان، پادشاه اردن و رئیس جمهوری سوریه قبل از رسیدنش به بیروت اشاره کرد. 





کد مطلب: 1136

آدرس مطلب: http://titronline.ir/vdcc.1qsa2bqsela82.html?1136

تيترآنلاين
  http://titronline.ir