تيترآنلاين - تلاش مسکو برای نزدیکی روابط با واشنگتن - نسخه قابل چاپ

تلاش مسکو برای نزدیکی روابط با واشنگتن

5 تير 1389 ساعت 13:28

کرملین به خوبی توانست از مسئله هسته ای ایران و ساخت نیروگاه اتمی در این کشور به عنوان یک برگ برنده در بازی های سیاسی برای گرفتن امتیاز از غرب استفاده نماید


تيترآنلاين - روابط روسیه و امریکا که با آغاز دوره ریاست جمهوری باراک اوباما استارت آن زده شد،خیلی سریعتر از حد پیش بینی ها پیش رفت.  

به گزارش تيترآنلاين به نقل از واحد خبر، یک کارشناس امریکایی پیمان استارت و تحریم ها علیه ایران را از دستاوردهای عمده همکاری روسیه و آمریکا دانست. به گزارش تلویزیون راشاتودی، آندره کوچین کارشناس مرکز مطالعات بین الملل و راهبردی واشنگتن در مصاحبه با این شبکه گفت: ری-ست روابط روسیه و امریکا که با آغاز دوره ریاست جمهوری باراک اوباما استارت آن زده شد، خیلی سریعتر از حد پیش بینی ها پیش رفت و فقط به دست دادن و لبخند زدن مقابل دوربین ها محدود نشد. 

البته با این وجود این پیشرفت هنوز نسبتا متزلزل است. وی افزود، امریکا و روسیه در یکسال گذشته دستاوردهای زیادی در روابط دوجانبه از جمله انعقاد معاهده استارت برای کاهش تسلیحات هسته ای و وضع تحریم های سخت تر علیه ایران بوده است.اینها پیشرفت های عمده و فراتر از لحن و کلام هستند.

به گزارش روسيران، در طول یک سال اخیر، دو طرف در مورد همکاری های بیشتر در افغانستان به توافقاتی دست یافتند. همچنین، آمریکا سعی کرد تا نسبت به پیروزی جناح طرفدار مسکو در اوکراین و قرقیزستان واکنش خاصی نشان نداده و مذاکرات در خصوص گسترش ناتو را متوقف نماید. 

کرملین نیز پیش نویس دکترین جدید سیاست خارجی خود را منتشر کرد که در آن به همکاری وسیع با آمریکا و اتحادیه اروپا با هدف تسریع روند تبادل تکنولوژی با غرب، جذب سرمایه گذاری خارجی و رشد اقتصادی اشاره شده است. مسکو همچنین به قطعنامه تحریمات جدید علیه ایران که توسط آمریکا و متحدینش پیشنهاد شد، رای مثبت داد و به این ترتیب خود را همسو با غرب نشان داد. 

یکی از موضوعات مهم روسیه بحث پیوستن روسیه به سازمان تجارت جهانی است. روسیه سال ها است که در انتظار پیوستن به این سازمان به سر می برد و تلاش های این کشور برای این منظور تاکنون به دلیل مخالفت ها و مانع تراشی های آمریکا نتیجه ای در بر نداشته است. مقاومت روسیه در قبال تصمیماتی که شورای امنیت درباره ایران اتخاذ می کرد، از آن جهت بود که به آمريکا يادآورى کند که حمايت مسکو از اعمال تحريم ها علیه تهران، منوط به اعطای امتيازات ايالات متحده به روسيه است. 

روزنامه روزنامه «کامرسانت» نوشته بود عقیده مسکو بر اين است که دستيابى به هر نوع توافقى درباره ايران، قبل از هر چيز به برطرف کردن موانع موجود بر سر راه عضويت روسيه در سازمان تجارت جهانى بستگی دارد.

به گزارش تيترآنلاين، رييس جمهورى روسيه اخيرا گفته بود: "ما نمى توانيم تا ابد به مذاکره در اين زمينه بپردازيم." این مذاکرات از جنبه ابدی خارج شد چرا که روسیه سیاست های ابدی در قبال ایران و اوکراین و گرجستان و... نداشته و ندارد و با رسیدن به موعد تغییرات، با کمک غرب قدم در مسیر جدیدی گذاشته است. 

اكنون با توجه به همكاري روسيه با آمريكا ، مدودف امیدوار است به نتایج مثبتی در این رابطه دست یابد. اخیرا، مدودف در مصاحبه با روزنامه وال استریت ژورنال آمریکا اظهار داشت که قصد دارد پایه های همکاری های اقتصادی بین روسیه و آمریکا را تقویت کند. 

مدودف که خود را به عنوان رئیس جمهور متمایل به غرب نشان داده است، سعی می کند که با امتیاز گرفتن از آمریکا، خود را به عنوان رئیس جمهوری قدرتمند، به خصوص در عرصه رقابت با ولادیمیر پوتین نشان دهد. این مساله برای مدودف و به خصوص برای شرکت در انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۱۲ بسیار حائز اهمیت است.

البته روسیه در یک سال گذشته نشان داده است که برای رسیدن به منافع خود می تواند به خوبی از کارت های که در اختیار دارد،استفاده نماید. برای نمونه می توان به موضوع راه اندازی نیروگاه اتمی بوشهر و قرارداد فروش سامانه های دفاعی اس-۳۰۰ به ایران را ذکر کرد.

کرملین به خوبی توانست از مسئله هسته ای ایران و ساخت نیروگاه اتمی در این کشور به عنوان یک برگ برنده در بازی های سیاسی برای گرفتن امتیاز از غرب استفاده مي نماید. مدت هاست که مسکو از این مساله به عنوان ابزاری در سیاست خارجی خود استفاده کرده و با توجه به نتیجه مذاکرات خود با واشنگتن از تحویل و یا عدم تحویل این سامانه به ایران سخن می گوید. 


کد مطلب: 495

آدرس مطلب: http://titronline.ir/vdcbusbaprhb9.iur.html?495

تيترآنلاين
  http://titronline.ir