تيترآنلاين - 70 درصد رؤساي دانشگاه‌هاي ما اطلاعاتي از مسائل مديريتي و علوم انساني ندارند - نسخه قابل چاپ

70 درصد رؤساي دانشگاه‌هاي ما اطلاعاتي از مسائل مديريتي و علوم انساني ندارند

21 خرداد 1389 ساعت 16:39

رئيس مؤسسه پژوهش و برنامه‌ريزي آموزش عالي: عمدتاً رؤساي دانشگاه‌ها خود را درگير مسائلي همچون نخود و لوبياي دانشگاه‌ها كردند


تيترآنلاين - غلامرضا قرباني در سي و نهمين نشست معاونان آموزشي دانشگاه‌هاي كشور كه در دانشگاه كردستان برگزار شد، گفت: با اتفاقات موجود در دنيا و قطعنامه‌اي كه چند روز گذشته عليه ايران ايراد شده است، رسالت دانشگاه‌ها بيشتر مي‌شود. تا نيازهاي كشور را برآورده كند. 

وي با تأكيد بر اينكه ايران مي‌تواند محور علم و فناوري باشد، گفت: ما مي‌توانيم محور علم و فناوري باشيم، مهم اين است كه راهكار داشته باشيم و راهكارهايي با توجه به نياز مردم ارائه دهيم تا بتوانيم محور علم و فناوري در منطقه و دنيا باشيم. به گزارش فارس، وي با اشاره به تأسيس مؤسسه پژوهش و برنامه‌ريزي آموزش عالي از سال 1348 گفت: تقريباً اين مؤسسه تاكنون رسالت اصلي خود را انجام نداده است، قرار بود اين موسسه اتاق فكري براي ستاد و دانشگاه‌هاي كشور باشد، اما در حال حاضر هر كدام راه خودشان را مي‌روند. 

وي گفت: معتقدم هر دانشگاهي بايد يك اتاق فكر در كنار رئيس و معاونان دانشگاه داشته باشد متأسفانه در حال حاضر حدود 70 درصد رؤساي دانشگاه‌هاي ما اطلاعاتي از مسائل مديريتي و علوم انساني ندارند بر عكس در كشورهاي پيشرفته بيشتر روسا در رشته‌هاي علوم انساني و مديريت تخصص دارند. وي ادامه داد: تخصص رؤساي دانشگاه‌هاي كشورهاي پيشرفته در رشته‌هاي علوم انساني و مديريت باعث شده بسياري از فعاليت‌هاي آنها به موفقيت منجر شود. 

قرباني اظهار كرد: بسياري از معاونان و رؤساي دانشگاه‌ها به دليل عدم برنامه‌ريزي درازمدت و ويژه درگير مشكلات مي‌شوند. عمدتاً رؤساي دانشگاه‌ها خود را درگير مسائلي همچون نخود و لوبياي دانشگاه‌ها كردند. ما بايد از اين حالت ايستايي در آئيم و در زمينه‌هاي مختلف با همين امكانات برنامه‌ريزي داشته باشيم.
وي با بيان اينكه مؤسسه پژوهش و برنامه‌ريزي آموزش عالي بايد پاسخگوي نيازهاي آموزش عالي كشور در زمينه نظريه‌پردازي، نظام‌‌سازي و سياست‌گذاري باشد، گفت: مؤسسه پژوهش و برنامه‌ريزي آموزش عالي نيازهاي آموزش عالي كشور را بايد از طريق انجام و توسعه فعاليت‌هاي پژوهشي و كاربردي پاسخ دهد. 
وي گفت: تاكنون كاري در مؤسسه پژوهش و برنامه‌ريزي آموزش عالي انجام نشده است كه اين طرح تحقيقاتي توسط ستاد تصويب نشود. 

رئيس مؤسسه پژوهش و برنامه‌ريزي آموزش عالي ادامه داد: از كارهاي ديگر اين مؤسسه رتبه‌بندي رشته‌هاي دانشگاهي است اما متاسفانه در حال حاضر فقط 9 دانشگاه با اين مؤسسه همكاري كردند.
وي گفت: در حال حاضر تنها 9 دانشگاه در مرحله اجراي پايلوت رتبه‌بندي يك رشته با ما همكاري كرده‌اند. 

قرباني ادامه داد: رتبه‌بندي رشته‌ها در دنيا مرسوم است و مي‌تواند به معاونان در جايگاه رشته‌ها كمك كند.
وي گفت: دانشگاه‌ها مي‌توانند اين رتبه‌بندي را انجام دهند. جاي اين رتبه‌بندي واقعاً خالي است. وي گفت: توسعه شبكه كيفيت در حال پيگيري است و اميدواريم معاونان از اين طرح استقبال كنند تا مؤسسه بتوانند وظايف خود را انجام دهند.


کد مطلب: 413

آدرس مطلب: http://titronline.ir/vdcbufbaprhb8.iur.html?413

تيترآنلاين
  http://titronline.ir