مشاهده داخل اجسام با فناوري جديد تلفن همراه!
3 ارديبهشت 1391 ساعت 8:55
با استفاده از اين رويكرد جديد، تصاوير جديد با سيگنالهاي كاربردي در محدوده ترارتز بدون نياز به استفاده از چندين لنز درون يك دستگاه ممكن خواهند شد.
محققان دانشگاه دالاس موفق به طراحي يك تراشه تصويرساز شدهاند كه ميتواند تلفنهاي همراه را به دستگاههايي با قابليت مشاهده اجسام از ميان ديوار، چوب، پلاستيك، كاغذ و ... تبديل كند.
به گزارش ايسنا، اين پژوهش به پيوند دو پيشرفت علمي پرداخته كه يكي از آنها از يك محدوده بلااستفاده در طيف الكترومغناطيسي استفاده كرده و ديگري يك فناوري ريزتراشه جديد است.
طيف الكترومغناطيسي به توصيف طول موجهاي انرژي ميپردازد. براي مثال ميتوان به امواج راديويي AM و FM يا ريزامواج مورد استفاده در تلفنهاي همراه يا طول موج مادون قرمز كه دستگاههاي ديد شب را امكانپذير ميسازند، اشاره كرد.
اما باند طيف الكترومغناطيسي تراهرتز كه در ميان ريزموج و مادون قرمز قرار داشته، براي بسياري از دستگاههاي مصرفي قابل دسترسي نيست.
با استفاده از اين رويكرد جديد، تصاوير جديد با سيگنالهاي كاربردي در محدوده ترارتز بدون نياز به استفاده از چندين لنز درون يك دستگاه ممكن خواهند شد. اين شيوه ميتواند اندازه و هزينه را تا حد زيادي كاهش دهد.
پيشرفت ديگري كه اين نتايج را براي دستگاههاي مصرفي قابل اجرا ميكند، نوعي فناوري است كه براي ساخت ريزتراشه مورد استفاده است. تراشههاي توليد شده با استفاده از فناوري «اكسيد فلز نيمه رساناي تكميلي (CMOS)»، پايه بسياري از دستگاههاي الكترونيكي مورد مصرف روزانه مانند رايانههاي شخصي، تلفنهاي همراه تلويزيونهاي وضوح بالا و كنسولهاي بازي را شكل ميدهند.
به گفته محققان ميتوان اين تراشه را به همراه يك دريافتكننده در پشت يك تلفن همراه نصب كرده و آن را به يك اسكنر ديوار و ديگر اشياء تبديل كرد.
به دليل نگرانيهاي موجود در مورد ورود به حریم خصوصی، اين محققان بر روي كاربردها در محدوده مسافتي كمتر از چهار اينچ تمركز دارند.
از تراهرتز همچنين ميتوان براي تصويربرداري و شناسايي تومورهاي سرطاني، تشخيص بيماري از روي تنفس و نظارت بر مسموميت هوا استفاده كرد.
اين پژوهشگران در مرحله بعدي به ساخت يك سيستم كاربردي تصويربرداري مبتني بر سيستم تراهرتز CMOS خواهند پرداخت.
کد مطلب: 4547
آدرس مطلب: http://titronline.ir/vdcb.abaurhbsziupr.html?4547