تيترآنلاين - قذافي رو در روي يک انقلاب قرار گرفته است - نسخه قابل چاپ

قذافي رو در روي يک انقلاب قرار گرفته است

4 اسفند 1389 ساعت 9:36

نيروهاي مزدور وی نزدیک به هفت هزار نفر هستند و تلاش می کند از طریق این افراد ملت را سرکوب کند این در حالی است که قبائل لیبی نیز از وی تبری جسته اند


تيترآنلاين - انقلابیون پیشین برای مقابله با انقلابهای جدید شرایط دشواری پیش رو دارند. زمانی که معمر قذافی در سال 1069 در لیبی قدرت را بدست گرفت او هنوز سی ساله هم نشده بود.

به گزارش واحد مركزي خبر، امروز قذافی با قیامی از جانب معترضان جوانی که خواستار رفتن او هستند رو به روست. پاسخ قذافی این است شما مستحق اعدام هستید. به نظر می رسد تا به حال حدود 300 نفر در این اعتراضات کشته شده اند. امریکا اهرم های اندکی در مورد لیبی دارد این دو کشور در بخش اعظم سالهای حکومت قذافی روابط خوبی با هم نداشته اند. بنا بر این آنچه دولت امریکا می تواند انجام دهد صدور بیانیه هایی نظیر بیانیه هیلاری کلینتون وزیر خارجه امریکاست مبنی بر اینکه لیبی باید بلافاصله این خونریزی غیرقابل قبول را متوقف کند.

آیا این سخنان کافی است؟ دیگران خواستار تهدید به مداخله نظامی شده اند. قذافی در اظهارنظری جدید گفت او به این علت که نه رئیس جمهور بلکه در حقیقت یک فرد انقلابی است نمی تواند از قدرت کنار رود. قذافی که به نظر نمی رسد ادم موشکافی باشد برای بیان خشم الوده این سخنان از همان محل اقامت خود استفاده کرد که در جریان حمله سال 1986 امریکا در آن اقامت داشت. در این حمله دختر کوچک قذافی هم کشته شد.

در کنار این محل بنای یادبود سرنگون کردن اولین جت جنگی امریکا هم قرار دارد. بهای نفت به علت اوضاع لیبی که برای مصرف کنندگان نفت در جهان اصلا موضوع کوچکی نیست به بالاترین حد خود در طول دو سال و نیم گذشته رسیده است.

و به علت این شرایط بازارهای بورس شاهد بزرگترین افت ارزش خود در یک روز از ماه اوت تا به حال بوده اند. 

این نگرانی وجود دارد که قذافی دست به ماجراجویی هایی علیه ملت بزند

سردبیر روزنامه لیبی الیوم گفت: رژیم معمر قذافی به پایان راه خود رسیده است. «ادم ارقیق » در گفتگوی زنده با شبکه تلویزیونی روسیاالیوم از ایرلند درباره اوضاع بحرانی لیبی و اظهارات امشب معمر قذافی رهبر لیبی گفت: قذافی در سخنرانی خود خواست اروپا و آمریکا را از ظهور اسلام گرایان در این کشور در صورت سرنگونی رژیم وی بترساند.

پیام دوم به ملت لیبی بوده است تا قیام تظاهرکنندگان را از بین ببرند. وی تظاهرات مردم را نوعی شورش می داند. قذافی همچنین تلاش کرد قبائل این کشور را درباره وقوع فتنه در کشور بترساند. ولی ادبیات قذافی به پایان راه خود است. اظهارات وی نشان داد در صحنه سیاسی لیبی حضور ندارد.

وی به نوعی تنها شده است و حتی افراد مزدروی که در اطراف وی بودند اختلافاتی با وی دارند و دیگری امیدی به این مزدوران ندارد و این مساله می تواند پایانی برای رژیم قذافی باشد. وی افزود: این نگرانی وجود دارد که قذافی دست به ماجراجویی هایی علیه ملت بزند. 

ادبیات قذافی روشن است؛ یا من یا لیبی.

سخنگوی جمعیت حقوق بشر لیبی گفت: معمر قذافی در ناامیدی کامل به سر می برد و احتمالا به خشونت گسترده روی خواهد آورد. «علی زیدان» در گفتگوی زنده با شبکه تلویزیونی روسیاالیوم در مونیخ آلمان درباره اوضاع بحرانی لیبی و اظهارات شب گذشته معمر قذافی رهبر لیبی گفت: اظهارات شب گذشته قذافی برای ما غافلگیر کننده نبوده است و ما به خوبی به رفتارهای وی آشنا هستیم.

قذافی در نقطه پایانی ناامیدی به سر می برد و تلاش می کند به آخرین خواب و خیال های خود چنگ بزند. قذافی دوستان اصلی خود را از دست داده است و افسران نزدیک وی در شورای رهبری انقلاب در بازداشت خانگی به سر می برند.

وی در این سخنرانی تلاش کرد ملت لیبی را با تهدید بترساند و افراد ناگاه ملت را به سوی خود جلب کند و این که خود را قوی نشان دهد و از زور علیه ملت استفاده می کند. وی افزود: معتقدم در صورتی که تظاهرکنندگان تسلیم نشوند، وی به خشونت های گسترده تری با استفاده از جنگنده ها روی خواهد آورد و ملت را سرکوب خواهد کرد. 

ادبیات قذافی روشن است؛ یا من یا لیبی. شمار زیادی از عناصر ارتش به تظاهرکنندگان می پیوندند. نیروهای مزدور وی نزدیک به هفت هزار نفر هستند و تلاش می کند از طریق این افراد ملت را سرکوب کند این در حالی است که قبائل لیبی نیز از وی تبری جسته اند. 

مردم با دستان خالی با ارتش می جنگند

یک لیبیایی آشنا با تفکر رسمی دولت لیبی روز سه شنبه اعلام کرد معمر قذافی رهبر لیبی زمانی که می گوید او اعتراضات در حال افزایش را به مبارزه فرامی خواند شوخی نمی کند. نعمان بن عثمان افزود رهبر لیبی برای حفظ پایتخت هر کاری انجام می دهد. 

بن عثمان که شامگاه دوشنبه بعد از اقامتی ده روزه در طرابلس به انگلیس بازگشت در اواسط دهه هزار و نهصد و نود در شکل گیری یک قیام اسلامگرای مسلحانه علیه قذافی شرکت داشت اما از ان زمان به بعد بر اساس یک برنامه اشتی سیاسی با اصلاح طلبان و همچنین نیروهای امنیتی لیبی تماس هایی برقرار کرده است. بن عثمان اظهار داشت من واقعا فکر می کنم که او (قذافی) برای تقویت خود و ارسال این پیام که من خیلی قوی و قدرتمند هستم کشتار دیگری براه خواهد انداخت.

بن عثمان گفت قذافی هر کاری را که ممکن باشد برای حفظ کنترل بخش های غربی لیبی انجام خواهد داد.
او تا اخرین روز در جای خود خواهد ماند و خواهد جنگید. 

بن عثمان نگفت او این اطلاعات را در مورد طرز تفکر دستیاران قذافی از کجا کسب کرده است اما او این ماه برای ترتیب دادن ازادی دسته دیگری از همکاران سابق اش در گروه شبه نظامی موسوم به گروه جنگی اسلامگرای لیبی تماسهای منظمی با مقامات لیبی داشته است. بن عثمان گفت سخنرانی روز سه شنبه قذافی که در ان او وعده داد تا اخرین نفر نبرد کند احتمالا باعث تحریک لیبیایی ها به افزایش اعتراضات علیه حکومت قذافی خواهد شد. بن عثمان گفت من انتظار دارم که امشب و احتمالا فردا شب ، شبهای بسیار پرتشنجی باشند چون در این شبها قذافی به انچه که گفته است عمل خواهد کرد.

این فعال لیبیایی اظهار داشت قذافی روز سه شنبه از راهبرد تروریستها استفاده کرد یعنی پیامتان را با عمل بفرستید و سپس ان را با کلمات تکرار کنید. طرابلس در طول چند روز گذشته شاهد این عمل بوده است. 

بن عثمان گفت به دنبال افتادن شرق کشور به دست معترضان ضددولتی ، حفظ غرب لیبی فوری ترین هدف قذافی است. قذافی برای انجام این کار مجبور است نیروهای امنیتی مستقر در استانهای غربی لیبی را متقاعد سازد که او در پایتخت همچنان زمام امور را در دست دارد. بن عثمان افزود قذافی باید کنترل طرابلس را حفظ کند تا به واحد های دیگر و سایر مناطق ثابت کند که او هنوز در قدرت است. به این علت او تصمیم به عمل گرفته است. 

بن عثمان گفت راهبرد قذافی فقط انجام یک کشتار نیست بلکه شما باید در عین حال ارتش را برای تقویت راهبردتان جهت امنیت و ثبات در مناطق مختلف مستقر سازید. در خود طرابلس قذافی نیروهای امنیتی ویژه شبه نظامی را که تحت حمایت مزدورانی از منطقه زیرصحرای افریقا هستند در مناطق مختلف مستقر کرده است. بن عثمان شرایط جاری را ناامید کننده توصیف می کند و می‌گوید مردم با دستان خالی با ارتش می جنگند. 

او بر این اعتقاد است که قذافی با پسران و سایر اعضای خانواده اش در خانه اصلی اش در منطقه باب العزیزیه طرابلس به سر می برد. بن عثمان در مقاله ای برای اندیشکده Quilliam انگلیس یعنی جائی که او در ان به عنوان کارشناس مقابله با افراط گرایی کار می کند نقش ارتش منظم لیبی را در ناارامی های فعلی کم اهمیت ارزیابی کرد. او گفت قذافی از مدتها قبل برای جلوگیری از شکل گرفتن یک پایگاه قدرت رقیب برای خود ارتش منظم لیبی را ضعیف نگه داشته است. او افزود بنابر این گزارشهایی مبنی بر اینکه واحدهایی از ارتش به راهپیمایان ملحق می شوند لزوما به خودی خود خیلی مهم یا برای رژیم قذافی خیلی مرگبار نیست. 

بن عثمان گفت این قیام باعث شده است تا خانواده قذافی و کمیته انقلابی که کشور را اداره می کند برای دفاع از وضع موجود به هم نزدیکتر شوند و خانواده قذافی هم به خود قذافی نزدیکتر شده است. بن عثمان افزود بنا بر این احتمال اینکه قذافی توسط اعضای ارشد رژیم خود از قدرت کنار زده شود در حال حاضر خیلی اندک است. به گفته بن عثمان وابستگی های قبیله ای در غرب لیبی در حال متزلزل شدن است چون بخش اعظم قبائل در شرق لیبی به حمایت از راهپیمایان برخواسته اند. بن عثمان نوشته است خیلی از قبائل کلیدی در غرب لیبی و در طرابلس به سمت معترضان تمایل دارند اما تا به حال نقش فعالی در این مناقشه ایفا نکرده است. 

بن عثمان در پایان نوشته است اگر این قبائل فعالانه به اعتراضات علیه قذافی ملحق شوند این معترضان به شدت تقویت خواهند شد.





کد مطلب: 1946

آدرس مطلب: http://titronline.ir/vdcb.ab8urhb90iupr.html?1946

تيترآنلاين
  http://titronline.ir