تيترآنلاين - سرطان و تغییرات ژن از اثرات آلودگی هوا است - نسخه قابل چاپ

سرطان و تغییرات ژن از اثرات آلودگی هوا است

۸۰ درصد هزینه‌های سرطان از جیب پرداخت می‌شود

10 بهمن 1392 ساعت 20:39

متاسفانه در سرطان به طور متوسط ۸۰ درصد هزینه‌ها از جیب پرداخت می‌شود به طور طبیعی ۴.۶ درصد افرادی که بیمار می‌شوند به زیر خط فقر می‌روند


دکتر محمد اسماعیل اکبری با اشاره به اینکه آلودگی‌هوا سرطان و تغییرات زن را در پی دارد گفت: «متاسفانه در سرطان به طور متوسط ۸۰ درصد هزینه‌ها از جیب پرداخت می‌شود.» 

به گزارشسینانیوز، دکتر محمد اسماعیل اکبری، رئیس مرکز تحقیقات سرطان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در نشست خبری که در بیمارستان شهدای تجریش برگزار شد سرطان را تلخ‌ترین بیماری و بد‌ترین مرگ عنوان کرد و گفت: «سالانه ۸۵ هزار مورد جدید سرطان در کشور شناسایی می‌شود. بر اساس آمار میزان ابتلا به سرطان در مردان و زنان تقریبا مساوی است ولی در مردان کمی بیشتر است. در کل ۴۴ درصد زنان و ۵۵ درصد مردان به سرطان مبتلا می‌شوند.»

شایع‌ترین سرطان در زنان و مردان
وی به درصد مبتلایان به سرطان براساس جنس در کشور اشاره کرد و گفت: «در مردان ۱۳۲ نفردر صد هزار نفر و در زنان ۱۲۳ در هر صد هزار نفر به سرطان مبتلا می‌شوند. همچنین باید گفت، میزان رشد سرطان در کشور نسبت به سایر کشورهای جهان بالا‌تر است ولی میزان ابتلا یک پنجم آمار جهانی است.»

دکتر اکبری در ادامه گفت: «بیشترین استانی که در آن زنان به سرطان مبتلا هستند یزد و در مردان استان مرکزی است. شایع‌ترین سرطان در زنان سرطان سینه و در مردان سرطان پروستات است.»

به گفته وی، سرطان معده کشنده‌ترین سرطان محسوب می‌شود که البته میزان ابتلا به آن به دلیل مداخلات بهداشتی در حال کم شدن است.

رئیس مرکز تحقیقات سرطان با اشاره به اینکه انتظار داریم در ۱۰ سال آینده میزان ابتلا به سرطان بیشتر از امروز نباشد افزود: «همچنین پیش‌بینی می‌شود در طول این مدت به جای سرطان پروستات، سرطان روده و کلورکتال و به جای سرطان سینه نیز سرطان دهانه رحم و تخمدان افزایش داشته باشد.»

وی به ساخت سه بیمارستان با کمک خیرین اشاره کرد و گفت: «بیمارستان شهدای تجریش به ارزش ۱۰۰ میلیارد تومان و همزمان با آن بیمارستانی در یافت آباد با ارزش ۱۰۰ میلیون تومان و مرکز خیریه‌ای در نو بنیاد از جمله اقداماتی است که با کمک خیرین احداث خواهد شد.»

به گفته دکتر اکبری، بیمارستان یافت آباد به عنوان قطب درمان سرطان در جنوب تهران خواهد بود.

وی ادامه داد: «همچنین موسسه موقوفات الحسنی اعلام آمادگی کرده است که تمام هزینه‌های پژوهش و تحقیقات را بر عهده بگیرد.»

رئیس مرکز تحقیقات سرطان در ادامه با بیان اینکه اصطلاح سونامی برای سرطان اشتباه است گفت: «اینکه سرطان سال به سال در حال افزایش بوده درست است ولی باید گفت که سرطان یکدفعه ایجاد نمی‌شوند و در آینده هم از بین نمی‌رود.»

سن علت ۷۰ درصد سرطان‌ها است
دکتر اکبری افزایش سن را یکی از دلایل رشد سرطان دانست و افزود: «سن علت ۷۰ درصد سرطان‌ها را تشکیل می‌دهد. در حال حاضر شاخص امید به زندگی در زنان ۷۶ و در مردان به ۷۳ سال رسیده است که عامل خطری برای ابتلا به سرطان محسوب می‌شود.»

آلودگی هوا سرطان‌زا است
وی ریز فاکتور‌ها از جمله آلودگی هوا را نیز عامل دیگری در بروز سرطان عنوان کرد و گفت: «سازمان جهانی بهداشت از ۱۵ سال پیش برای تحقیق در این زمینه کارکرد و به تازگی اعلام کرده آلودگی هوا سرطان‌زا است. چه بخواهیم و چه نخواهیم آلودگی هوا همه افراد جامعه را تحت تاثیر قرار می‌دهد.»

تغییر ژن از اثرات آلودگی هوا
رئیس مرکز تحقیقات سرطان ادامه داد: «بر اساس مطالعه‌ای که بر روی افرادی که ۶ ماه از عمرشان را به طور ثابت در چهارراه‌‌ها ساکن بودند انجام شد آلودگی هوا باعث تغییر ژن این افراد شده است.»

وی با بیان اینکه سوخت غیر استاندارد اتومبیل‌ها و نیروگاه‌ها دو عامل اصلی آلودگی محسوب می‌شوند گفت: «آلودگی هوا به دلیل وارونگی هوا نیست بلکه جو وارونگی در همه جا اتفاق می‌افتد و پدیده طبیعی است.»

دکتر اکبری با اشاره به اینکه بیماری‌های قلبی- عروقی، تصادفات و حوادث، سرطان‌ها، بیماریهای زمان تولد و ریوی ۵ علت شایع مرگ و میر در کشور است افزود: «با وجود اینکه مطالعه دقیقی در این خصوص وجود ندارد ولی ثابت شده که آلودگی هوا سرطان‌زا است.»

وی همچنین در خصوص دکل‌ها نیز گفت: «ثابت نشده که موج‌های الکترومغناطیسی سرطان‌زا باشند. البته این امواج اثرات مخربی از جمله سردرد و عصبی شدن را دارد ولی در کل سرطان‌زا نیستند.»

به گفته دکتر اکبری، دکل‌های فشار قوی به دلیل اینکه الکترون آزاد می‌کنند خطرناک بوده و سرطانزا هستند.

میزان شیوع سرطان در کودکان
رئیس مرکز تحقیقات سرطان با بیان اینکه فرآیند سرطان طولانی است گفت: «عامل خطر ۶۰ درصد بیماری‌های سن بلوغ به بالا در سنین نوجوانی و کودکی ایجاد می‌شود. کودکان آماده‌ترین افراد هستند که تحت تأثیر بیماری قرار می‌گیرند. در کل شیوع سرطان در کودکان همانند کشورهای غربی است ولی مرگ کودکان در ایران ۵۰ درصد و در کشورهای دنیا ۳۰ درصد است.»

هزینه مستقیم سرطان به صورت سالیانه شش میلیارد دلار است
وی هزینه مستقیم سرطان به صورت سالیانه شش میلیارد دلار به غیر از هزینه‌های جانبی دانست و گفت: «متاسفانه در سرطان به طور متوسط ۸۰ درصد هزینه‌ها از جیب پرداخت می‌شود به طور طبیعی ۴.۶ درصد افرادی که بیمار می‌شوند به زیر خط فقر می‌روند و ۱۰ درصد بیماران وارد وضعیت اقتصادی فلاکت‌بار می‌شوند که در سرطان‌ها این آمار دو برابر است.»

دکتر اکببری بر توانمند کردن مردم تاکید کرد و افزود: «هزاران طعم دهنده وجود دارد که باید کاری کنیم ترکیبات آن‌ها مفید شوند. برای رسیدن به این هدف داشتن علم عمیاتی، علم کار‌شناسی و علم ادراکی در مسئولین از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. مهم‌ترین معضل اعتقاد سیاستگذاران است که اگر آنان را متقاعد کنیم به میدان می‌آیند.»


کد مطلب: 6347

آدرس مطلب: http://titronline.ir/vdcb.ab0urhbfziupr.html?6347

تيترآنلاين
  http://titronline.ir