مقابله با جعل نام خليج فارس يکبار براي هميشه
مردمسالاري , 23 آبان 1389 ساعت 10:50
نويسنده : حميدرضا شكوهي
اکنون آن 2 ميليارد نفري که مراسم افتتاحيه بازي هاي آسيايي را ديده اند و از اعتراض آرام مسوولان ايراني و عذرخواهي پنهاني مسوولان برگزاري بازي ها هم خبر ندارند، باور کرده اند که نام جعل شده خليج فارس، واقعي است
بعضي مسايل اندک اندک براي مان تبديل به عادت مي شود و ترک عادت هم که کاري است مشکل. اما مبادا در مورد مسايلي که با حاکميت و منافع ملي ما ارتباط مستقيمي دارد شاهد ايجاد عادت باشيم. ادعاهاي اماراتي ها در مورد جزاير سه گانه ايراني يا نام بردن از نام مجعول براي خليج فارس که در تمامي کتب تاريخي هم به عنوان خليج فارس ثبت شده، اگر چه طي سالهاي اخير، بارها تکرار شده اما هيچگاه براي ايرانيان تبديل به عادت نشده و هربار که شاهد سو»استفاده اعراب از اين موضوعات بوده ايم، خيزش عظيمي از سوي ايرانيان در عرصه هاي مختلف رخ داده تا نشان دهند که ايرانيان در پاسخ به اين ادعاي دروغ، جدي و مصمم هستند.
اما نام بردن از نام مجعول براي خليج فارس درافتتاحيه بازي هاي آسيايي گوانگجو در چين، آن هم در اجتماع عظيم ورزشکاراني از تمامي کشورهاي آسيايي و در شرايطي که براساس آمار موجود، نزديک به 2 ميليارد نفر در سراسر جهان از طريق تلويزيون شاهد مراسم افتتاحيه بودند، موضوع جديدي است که يک پيام مهم براي ما دارد: اگرچه استفاده از نام مجعول براي خليج فارس براي ايرانيان هيچگاه عادت نشده- و البته تبديل به عادت هم نخواهد شد- اما متاسفانه بهره گيري از اين نام جعلي اندک اندک فراگيرتر مي شود و در ميداني فراگير و در منظر دوميليارد نفر، از اين نام جعلي استفاده مي شود. اما واکنش مسوولا ن ورزش کشور که در مراسم افتتاحيه حضور داشتند، در نوع خود عجيب و انتقادبرانگيز است.
آنها به نشانه اعتراض، مراسم را ترک مي کنند و پس از مدتي گويا با توضيح و عذرخواهي مسوولان برگزاري بازيها به محل استقرار خود باز مي گردند و بعد هم قرار مي شود اعتراض مکتوب خود را به مسوولا ن ارايه دهند و اعتراض خود را از طريق دستگاه ديپلماسي کشور هم پيگيري کنند اما آيا اين واکنش در مقابل اين جعل بزرگ، آن هم در مراسمي عظيم و پربيننده، کافيست؟
بعيد مي دانم هيچ يک از ايرانيان علا قمند به کشور و منافع ملي خود، اين واکنش را کافي بدانند. موضوع، به هيچ وجه ساده و پيش پاافتاده نيست که با يک عذرخواهي ساده رفع شود. موضوع زير سوال بردن يک نام تاريخي، و جعل عنواني است که با تاريخ، تمدن، فرهنگ و منافع ملي کشور ما پيوندي ديرينه دارد.
پرسش من از مسوولا ن محترم ورزش کشور اين است: چه اتفاقي درمورد زير سوال بردن حاکميت و منافع ملي کشور ما بايد رخ د هد تا شاهد موضع گيري قاطع و برخورد شديدي از مسوولا ن کشور باشيم؟ آيا نبايد در خلا ل همين بازي ها، اعتراض ايران به جعل نام خليج فارس به گوش جهانيان برسد تا تمام مردم جهان بدانندکه نام واقعي اين خليج، خليج فارس است؟ آيا نمي شد مسوولا ن برگزاري بازيها را تهديد کرد و با کنار کشيدن کليه اعضاي تيمهاي ورزشي ايران از بازي هاي آسيايي و تحريم اين مسابقات، پيام قاطعي در مورد نام خليج فارس به همگان داد؟ مي گويند مسوولان ورزش ايران پس از عذرخواهي مسوولا ن برگزاري مسابقات حاضر شده اند ادامه مراسم افتتاحيه را از نزديک ببينند.
اما آيا کسي از جهانيان از اين عذرخواهي آگاه شده است؟ عذرخواهي بدين معناست که مقامات رسمي برگزار کننده مسابقات و ميزبان بازي ها در مقابل خبرنگاران حاضر شوند وبابت اين اشتباه بزرگ، عذرخواهي کنند، نه آنکه درپستو، حرف ما را تاييد کنند و در عيان برخلا ف آن عمل کنند.
مسوولان ورزش کشورمان که در مقابل اين خطاي بزرگ، کوتاه آمدند و بدون اقدام قاطع و تنها باپيگيري اقدامات کليشه اي رايج که تجربه نشان داده هيچگاه مثمرثمر نبوده- که اگر بود اين جعليات دوباره وچندباره تکرار نمي شد- بايد پاسخ دهند که کسب چند مدال از اين بازي ها ارزشي بيشتر از مقابله با جعل نام تاريخي خليج فارس داشت که با منافع ملي ايران پيوندي ناگسستني دارد؟ مردم ايران که براي حمايت از مردم مظلوم فلسطين که جزوسياست هاي کلان نظام است بارها از عدم رويارويي ورزشکاران ايراني با ورزشکاران رژيم صهيونيستي حمايت کرده اند، قطعا براي حفظ منافع ملي کشور در جلوگيري از جعل نام خليج فارس، حاضرند بازي هاي آسيايي را تحريم کنند تا نه تنها اعراب، بلکه ديگر کشورهايي که تبليغات دروغين اعراب و حاميانشان را در جعل نام خليج فارس باورکرده اند، يک بار براي هميشه دريابند که با اين موضوع نبايد به راحتي کنار بيايند چرا که حتي اگر مسوولان نيز اقدام قاطعانه اي انجام ندهند، مردم در مقابل اين جعل بزرگ، سکوت نخواهند کرد.
اگر امروز در مقابل اين خطا سکوت کنيم، فردا و فرداها ديگر جايي براي اعتراض باقي نمي ماند چرا که اکنون آن 2 ميليارد نفري که مراسم افتتاحيه بازي هاي آسيايي را ديده اند و از اعتراض آرام مسوولا ن ايراني و عذرخواهي پنهاني مسوولا ن برگزاري بازي ها هم خبر ندارند، باور کرده اند که نام جعل شده خليج فارس، واقعي است. تحريم بازي هاي آسيايي گوانگجو تا زمان اصلاح اين اشتباه، نخستين گام است و گام دوم، اصلا ح اين خطا در مراسم اختتاميه بازي ها است.
واقعي است. تحريم بازي هاي آسيايي گوانگجو تا زمان اصلا ح اين اشتباه، نخستين گام است و گام دوم، اصلاح اين خطا در مراسم اختتاميه بازي ها است.
تنها ديدن نام زيباي خليج فارس در زمان برگزاري مراسم اختتاميه است که اندکي، از ناراحتي ايرانيان مي کاهد; هرچند که همه به خوبي مي دانيم بينندگان مراسم اختتاميه چنين مسابقاتي، همواره کمتر از مراسم افتتاحيه است. اگر مسوولا ن، امروز کاري نکنند، فردا در پيشگاه تاريخ و امروز در مقابل ملت بايد پاسخگو باشند.
کد مطلب: 1298
آدرس مطلب: http://titronline.ir/vdcb.9b8urhb5wiupr.html?1298