مقامهای لیبی از اوضاعی که برای مصر و تونس پیش آمده است به شدت می هراسند
11 بهمن 1389 ساعت 16:29
ارتش لیبی به منظور برپایی احتمالی تظاهرات در این کشور نیروهای خود را در نزدیکی ساختمانهای دولتی به حالت آماده باش در آورد
تيترآنلاين - نیروهای امنیتی لیبی به منظور پیشگیری ازبوجود آمدن شرایط مشابه کشورهای مصر و تونس در برخی از مناطق حساس این کشور به حال آماده باش در آمده اند.
به گزارش تيترآنلاين به نقل ار پانا به نقل از پایگاه خبری النسیج، ارتش لیبی به منظور برپایی احتمالی تظاهرات در این کشور نیروهای خود را در نزدیکی ساختمانهای دولتی به حالت آماده باش در آورد.
برخی منابع خبری اعلام کردند که کشور لیبی از زمان انقلاب تونس احتمال شکل گیری تظاهرات در این کشور را داده و اکنون با اوضاعی که برای مصر بوجود آمده است به این نتیجه رسید که نیروهای خود را به منظور پیشگیری از تظاهرات احتمالی به خیابانها بفرستد.
این منابع اعلام کردند که از چند هفته پیش ارتش این کشور و نیروهای پلیس در موسسه ها و نهادهای دولتی به آموزش نیروهای خود در نحوه منع تظاهرات و متفرق کردن مردم پرداختند.
از همین رو، با توجه به وضعیت بحرانی مصر نیروهای امنیتی و پلیس این کشور از روزگذشته در چند شهر مهم کشور از جمله بنغازی، بیضاء، درنه و طبرق به حالت آماده باش در آمده اند.
به نظر می رسد که مقامهای لیبی از اوضاعی که برای مصر و تونس پیش آمده است به شدت می هراسند و احتمال می دهند که با توجه به اوضاع بد معیشتی حاکم بر جامعه و محروم بودن مردم لیبی از دمکراسی و آزادی شرایطی مشابه برای کشورشان ایجاد شود.
به گزارش تيترآنلاين خبر تحلیلگران در خاورمیانه حتی در پیش بینی هایشان درباره مکان بروز نارامی های بعدی اختلاف نظر دارند.
به گفته بریزات عضو مرکز عربی تحقیق و مطالعات سیاسی مستقر در قطر، اسیب پذیرترین کشورها جمهوری های منطقه از الجزایر تا یمن، سودان، سوریه و لیبی است که تفاوت رژیم های دیکتاتوری انها با رژیم مصر فقط در میزان سرکوب مردم شان و وفاداری یا عدم وفاداری انها به امریکاست.
پادشاهی های سنتی از قبیل مراکش(مغرب)، عربستان سعودی و اردن بواسطه ریشه های قبیله ای و روابط مذهبی موروثی شان مشروعیت کسب می کنند و در برابر درخواست ها برای تغییر رژیم مطلق اسیب پذیری کمتری دارند. اما به گفته بریزات، درخواست برای اصلاحات سیاسی که قدرت پادشاه ها را تعدیل کند و پادشاهی های مبتنی بر قانون اساسی در راستای نظام های حاکم در اروپا ایجاد کند، احتمالا تشدید خواهد شد.
امیرنشین های نفت خیزعربی که شهروندان انها از جمله بالاترین درامدهای سرانه را در جهان دارند، با چالش های موجود در تونس و مصر که جمعیت رو به رشد و بیکاری فزاینده در انجا در تضاد با انحصارگرایی فاسد و بریز و بپاش یک طبقه نخبه حاکم قرار دارد، مواجه نیستند.
عراق و لبنان با تقسیمات فرقه ای عمیق و نظام های دموکراتیک شکننده مجموعه دیگری از چالش ها را منعکس می کنند که بعید است اشوب در مصر تاثیر چشمگیری بر انها داشته باشد.
لبیب قمحاوی تحلیلگر سیاسی مستقر در امان پایتخت اردن می گوید، در حالیکه اکثرا عقیده بر این است که کل منطقه به سمتی می رود که قابل پیش بینی نیست، برای اکثر اعراب این روند مایه امیدواری است، نه نگرانی.
کد مطلب: 1810
آدرس مطلب: http://titronline.ir/vdcb.8b8urhbwgiupr.html?1810