تيترآنلاين - سرطان پستان شايع ترين سرطان در كشور است - نسخه قابل چاپ

سرطان پستان شايع ترين سرطان در كشور است

25 خرداد 1390 ساعت 17:04

در حال حاضر آمار سرطان سينه در زنان به حدي بالا رفته است كه سبب شده بالاترين تعداد بيماران سرطان را چه در زنان و چه در مردان به خود اختصاص دهد


فوق تخصص هماتولوژي گفت: طبق جديدترين آمارهاي ارائه شده، سرطان پستان در هر دو جنس بالاترين آمار شيوع سرطان را دارا است.
به گزارش تيترآنلاين به نقل از فارس، ابوالقاسم الهياري ظهر امروز در نشست علمي خبري با حضور اعضاي هيئت علمي هماتولوژي ـ انكولوژي اظهار داشت: سابق بر اين سرطان معده شايع‌ترين و پرتعدادترين سرطان در ميان زنان و مردان بود اما در حال حاضر آمار سرطان سينه در زنان به حدي بالا رفته است كه سبب شده بالاترين تعداد بيماران سرطان را چه در زنان و چه در مردان به خود اختصاص دهد.
عضو هيئت علمي دانشگاه علوم پزشكي مشهد، افزود: با اينكه سرطان پستان بسيار شايع است اما با انجام آزمايشات مداوم و توجه به موقع به علائم آن از رسيدن اين سرطان به مرحله پيشرفته ممانعت كرده و مي‌توان آن را در مراحل اوليه تحت كنترل درآورد.
فوق تخصص هماتولوژي افزود: هر زني كه سنش از 20 سال بالا مي‌رود بايد شخصا به صورت ماهيانه معايناتي بر موضع سينه داشته باشد و در صورت مشاهده مسئله غيرعادي به پزشك متخصص مراجعه كند.
الهياري ادامه داد: زنان بايد به صورت مستمر هر 3 سال يكبار براي معاينه دقيق به متخصص زنان مراجعه كرده و اينكار را تا سن 40 سالگي ادامه دهند.

* در ايران برنامه غربالگري مدوني وجود ندارد
عضو هيئت علمي دانشگاه علوم پزشكي مشهد اظهار داشت: ميزان درمان سرطان وابستگي زيادي به برنامه‌هاي غربالگري و پيشگيري و پيگيري سرطان دارد كه در ايران برنامه غربالگري مدون دولتي در اين زمينه وجود ندارد.
الهياري افزود: هر چه اين برنامه در كشور گسترده‌تر و كاملتر انجام شود، سرطان‌ها در مراحل زودتري مشخص شده و درمان آنها كم هزينه‌تر، ساده‌تر و قطعي‌تر مي‌شود.
وي كه سرطان را تكثير غيرطبيعي و غيرلازم يك سلول تعريف كرد گفت: با توجه به پيشرفت‌هاي علمي كه در چند سال اخير بوجود آمده است، درمان‌هاي بيشتر و موثرتري براي سرطان‌ها انجام مي‌شود كه با داشتن يك برنامه غربالگري مدون نتيجه درمان‌ها مي‌تواند به درمان قطعي بيمار بيانجامد.
الهياري ادامه داد: در حال حاضر تعدادي از پزشكان به طور شخصي برنامه‌هاي غربالگري را در مطب‌هاي خود انجام مي‌دهند كه اين جاي تشكر و تقدير دارد.
فوق تخصص هماتولوژي به نقش رسانه‌ها در اين زمينه تاكيد كرد و گفت: تا زماني كه يك برنامه مدون از طرف وزارت بهداشت و آموزش پزشكي در اختيار بخش پزشكي كشور قرار نگرفته است، اين رسانه‌ها و مطبوعات هستند كه مي‌توانند اطلاع رساني خوبي در زمينه‌هاي پيشگيري از شيوع سرطان در جامعه داشته باشند.

* سرطان بيماري بسيار پرهزينه‌اي است
الهياري گفت: بيماري سرطان بيماري بسيار پرهزينه و وقت‌گيري است به همين دليل نيازمند كمك سازمان‌هاي دولتي است.
فوق تخصص هماتولوژي افزود: داروهاي مورد نياز بيماران سرطاني و همچنين دوره‌هاي شيمي درماني و راديوتراپي هزينه‌هاي بالايي دارند و گاها بيماران به خاطر مشكلات مالي و پرهزينه بودن درمان، درمان را قطع كرده و بيماري آنها پيشرفت مي‌كند.
وي افزود: با اينكه برخي از بيمه‌ها خدمات خوبي به مشمولان خود ارائه مي‌دهند اما باز هم نياز به حمايت و توجه بيشتري به بيماران سرطاني و كمك به كاهش هزينه‌هاي درماني آنها وجود دارد.
وي كه نيروهاي مسلح و تامين اجتماعي را جزو بيمه‌هاي خوبي دانست كه به بيماران سرطاني زير پوشش خود خدمات مناسبي را ارائه مي‌كنند گفت: بعضي بيمه‌هاي مكمل و بانك‌ها نيز پوشش خوبي دارند.
فوق تخصص هماتولوژي افزود: اما با اين وجود هنوز هم بيماران سرطاني با هزينه‌هاي بالاي درمان مشكل دارند كه اين مسئله بايد مورد توجه سازمان‌ها و ارگان‌هاي مختلف قرار گيرد.
الهياري اظهار داشت: بيماري سرطان نيز مي‌تواند به عنوان يك بيماري خاص جزو دسته بيماري‌هاي خاص قرار گرفته و بيمار هزينه‌هاي درماني كمتري را پرداخت كرد و تا بتواند به اين صورت طول عمر خود را بالا ببرند.


کد مطلب: 2611

آدرس مطلب: http://titronline.ir/vdcb.8b5urhb08iupr.html?2611

تيترآنلاين
  http://titronline.ir