تيترآنلاين - اصفهان از یاد گردشگران رفته است! - نسخه قابل چاپ

اصفهان از یاد گردشگران رفته است!

همشهری اقتصاد , 21 تير 1392 ساعت 19:31


 اصفهان یکی از معروف‌ترین شهرهای گردشگری ایران و جهان است که کمتر گردشگر خارجی است که دلش نخواهد به آن بیاید، اما این روزها نه تنها خارجی‌ها نصف جهان را از یاد برده‌اند بلکه هموطنان هم رونقی به‌گردشگری این شهر نمی‌دهند! 

اصفهان یکی از معروف‌ترین شهرهای گردشگری ایران و جهان است که کمتر گردشگر خارجی است که دلش نخواهد به آن بیاید، اما این روزها نه تنها خارجی‌ها نصف جهان را از یاد برده‌اند بلکه هموطنان هم رونقی به‌گردشگری این شهر نمی‌دهند!

صنعت گردشگری نصف جهان در رکود

اصفهان که نصف جهان و شهر گنبدهای فیروزه‌ای نامیده می‌شود، با وجود هزاران جاذبه تاریخی، طبیعی و فرهنگی سال‌های سال میزبان گردشگران داخلی و خارجی بوده اما نزدیک به یک دهه است که رونق دیرینه خود را در صنعت گردشگری از دست داده، این رکود دامنه دار که با خشک شدن زاینده‌رود آغاز شد و تنش‌های سیاسی و تحریم‌های جهانی آن‌را تثبیت کرد، قرار بود با جذب گردشگران مسلمان و حتی مسافران داخلی از رکود نجات یابد اما تغییر پی در پی مسئولان میراث فرهنگی اصفهان مانع از آن شد که اقدام عملی و برنامه‌ریزی شده‌ای در این بخش انجام شود.

روزهای سخت صنعت گردشگری اصفهان و بخش‌های وابسته به آن سال‌ها در سکوت سپری شد تا اینکه سرانجام اواخر شهریور ماه پارسال رئیس اتحادیه هتلداران اصفهان سکوت را شکست و اعلام کرد: درصد اقامت گردشگران خارجی در نیمه نخست امسال نزدیک به صفر بوده است.

علی اصغر رضایت از کاهش چشمگیر میزان اشغال هتل‌های اصفهان از نظر پذیرش گردشگر خارجی نسبت به سال‌های قبل خبر داد و گفت: سال گذشته هم شاهد از رونق افتادن ورود گردشگران خارجی به اصفهان و اقامت آنها در هتل‌های این استان بودیم در حالی که پیش از این از همه کشورها غیر از رژیم صهیونیستی گردشگر داشتیم اما بسیاری از مسائل از جمله تبلیغات منفی علیه ایران باعث شده تا از میزان ورود گردشگران به داخل کشور کاسته شود.

سفرهای داخلی هم رونقی ندارد

این فعال صنعت هتلداری همچنین ضریب اشغال هتل‌های استان را بین ۵۵ تا ۶۰ درصد اعلام کرد و تاکید کرد: ضریب اشغال هتل‌های اصفهان در اسکان مسافران ایرانی حدود ۵ و نیم درصد و درخصوص گردشگران خارجی ۶ و نیم درصد کاهش داشته‌است. علی اصغر رضایت فصلی شدن آب در رودخانه زاینده‌رود، افزایش هزینه‌های سفر و اقامت در کشور و گران بودن گردشگری، اجرای طرح هدفمندی یارانه‌ها، افزایش دوبرابری قیمت سرو غذا در رستوران‌ها را از مهم‌ترین دلایل کاهش مدت زمان اقامت گردشگران در اصفهان می‌داند.

از طرف دیگر امسال هم وضعیت همان گونه است و اگر گردشگر خارجی به اصفهان می‌آید،‌ شب به تهران بازمی‌گردد!

هر وزارتخانه و اداره‌ای مهمانسرا احداث می‌کند

رئیس اتحادیه هتل داران اصفهان با انتقاد از ایجاد مراکز اقامتی دولتی گفت: بخش دولتی سرنا را از سر گشادش زده‌است به این معنا که هر وزارتخانه و اداره کل به صورت جداگانه مهمانسرا احداث کرده و سرمایه‌های هنگفتی را صرف ساخت و هزینه‌کرد و اداره آن می‌کند. رضایت با اشاره به هزینه‌های هنگفتی که صرف نگهداری و مراقبت از این مراکز اقامتی می‌شود، ادامه داد: حتی در فصولی که با رکود اقامت پرسنل روبه‌رو هستند نگهداری از این مکان‌ها هزینه بر است درحالی که تمام ارگان‌های دولتی می‌توانستند به راحتی با نوشتن قرار‌دادی مبنی بر اقامت پرسنل و مهمانان خود در هتل‌ها هم جهت رونق گردشگری گام بردارند هم از صرف این هزینه‌ها جلوگیری کنند. وی با بیان اینکه تمام این موارد دست در دست یکدیگر داده‌اند و سبب کاهش سفر و گردشگری شده‌اند، اظهار داشت: «مدت زمان اقامت گردشگران در اصفهان نصف شده‌است به‌گونه‌ای که اگر در سال‌های گذشته میانگین زمان حضور گردشگران در اصفهان ۴‌روز بود امروزه به ۲ روز کاهش یافته‌ است.»

افزایش چشمگیر ورود گردشگر در چند ماه اخیر به اصفهان

با این حال استاندار اصفهان در آخرین نشست خبری خود با اصحاب رسانه و در پاسخ به پرسش خبرنگار ما درباره رکود صنعت گردشگری اصفهان، گفت: اصفهان مانند موزه‌ای است که با توسعه گردشگری می‌توانیم آن را به همه جهان معرفی کنیم.علیرضا ذاکر اصفهانی با تاکید بر اهمیت توسعه گردشگری اصفهان همگام با ظرفیت‌های موجود گفت: به‌واسطه تلاش همه مسئولان موفق شدیم خطوط هواپیمایی ترکیه را در اصفهان به صورت مستقیم راه‌اندازی نماییم که این امر باعث افزایش چشمگیر ورود گردشگر در چند ماه اخیر به اصفهان شد. وی که معتقد است همه وظایف مربوط به حفظ آثار تاریخی و توسعه گردشگری را نمی‌توان فقط در یک سازمان خلاصه کرد، ادامه داد: همه باید تلاش کنیم تابه کمک سازمان میراث فرهنگی به توسعه پایدار در این حوزه دست یابیم.


توقف ورود گردشگران داخلی و خروج مسافران از کشور

در واکنش به این اظهارات، رئیس انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرت هوایی، جهانگردی و زیارتی استان اصفهان به خبرنگار ما گفت: متاسفانه امسال نه گردشگر خارجی داشتیم و نه مردم برای سفر به کشورهای دیگر اقبالی نشان می‌دهند. ابراهیم توکلی دلیل اصلی رکود مسافرت‌های خارجی مردم را افزایش قیمت دلار و شرایط اقتصاد کشور دانست و افزود: شاید آمارهایی که درباره رشد و رونق گردشگری اصفهان اعلام می‌شود مربوط به سفرهای داخلی مانند نوروز و تابستان است وگرنه ارتباطات وزارت امور خارجه با کشورهای دیگر باید حسنه باشد تا مسافران خارجی به ایران بیایند و از اصفهان هم دیدن کنند.


گردشگری هم تحریم است

رئیس انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرت هوایی، جهانگردی و زیارتی استان اصفهان، تبلیغات منفی از ایران را مانع ورود گردشگران خارجی عنوان کرد و ادامه داد: هدف این تبلیغات ضربه زدن به اقتصاد ماست تا نتوانیم از این بخش درآمدی داشته باشیم به عبارت دیگر در صنعت گردشگری هم با تحریم روبه‌رو هستیم و باید برای رفع موانع رونق این بخش نیز چاره اندیشی شود. وی گسترش دامنه مناقشات با برخی کشورهای خارجی را موجب توقف ورود مسافران اروپایی و آمریکایی دانست و گفت: آمار سفرهای داخلی نیز به شدت کاهش یافته و فقط مردم به‌دنبال استفاده از ظرفیت‌های فوق‌العاده‌ای هستند که شرکت‌های مسافرتی برای پرکردن تور خود ارائه می‌کنند. توکلی با ا انتقاد از اسکان مسافران تابستانی و نوروزی در مراکز اقامتی ارگان‌های دولتی به‌ویژه آموزش و پرورش، تاکید کرد: متاسفانه این شرایط فقط در اصفهان وجود دارد که باعث می‌شود مراکز اقامتی حتی در چندماه تعطیلات مدارس نیز خالی بماند.

رشد ۱۰ درصدی بازدیدکنندگان خارجی اصفهان

در برابر این سخنان، مدیر امور فرهنگی و روابط‌عمومی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری اصفهان از رشد ۱۰ درصدی آمار گردشگران اصفهان در سال‌جاری خبر داد و در پاسخ به خبرنگار ما گفت: منظور فعالان صنعت گردشگری از رکود در این بخش، فاصله آمارهای موجود از رفت و آمد گردشگران به اصفهان با وضعیت مطلوب است در حالی که نسبت به سال گذشته آمارها حکایت از رشد ورود گردشگران خارجی دارد.

شهرام امیری اقدامات مسئولان استان برای برقراری ارتباطات با کشورهای خارجی مانند ترکیه را در این رشد بی‌تاثیر ندانست و ادامه داد: البته فعالیت‌هایی همچون راه‌اندازی پرواز ترکیش ایر، یکی از عوامل موثر در پیشرفت گردشگری بوده و عوامل دیگر مانند نا امن شدن کشورهای منطقه به‌ویژه ترکیه، مصر و... نیز تاثیر قابل توجهی داشته است. وی با تاکید بر اینکه ایران کشوری امن در منطقه و مناسب برای گردشگری است، تصریح کرد: باز بودن آب رودخانه زاینده‌رود نیز در جلب توجه گردشگران تاثیرگذار است البته تصمیم‌گیری درباره بسته شدن رودخانه به عهده میراث فرهنگی نیست و نمی‌توان درباره احتمال کاهش گردشگران درصورت بسته شدن زاینده‌رود اظهارنظر کرد.


کد مطلب: 5924

آدرس مطلب: http://titronline.ir/vdcb.5bsurhb9aiupr.html?5924

تيترآنلاين
  http://titronline.ir