تيترآنلاين - کوتاهی مسئولان در تخریب آثار باستانی هيچ توجیهی ندارد - نسخه قابل چاپ

کوتاهی مسئولان در تخریب آثار باستانی هيچ توجیهی ندارد

22 آبان 1390 ساعت 16:01

آثار باستانی همچون تخت جمشید و ارگ بم چیزی نیست که به راحتی از آن گذشت و اگرچه در گذشته‌های دور شاهد تاراج و غارت آثار باستانی و نگهداری آنها در موزه‌های کشورهای اروپایی و امریکایی بودیم اما اکنون هیچ توجیهی پذیرفته نیست


رییس فراکسیون گردشگری میراث فرهنگی، در واکنش به آسیب‌دیدگی جدی تخت‌جمشید، آثار تاریخی کشور را دارای ارزش مادی و معنوی خواند و کوتاهی مسئولان در تخریب آثار باستانی را غیرقابل توجیه دانست. 

به گزارش تيترآنلاين، اسدالله عباسی در گفت‌وگو با خبرنگار خانه ملت درباره تخریب برخی قسمت‌های اثر باستانی تخت جمشید گفت: میراث فرهنگی و آثار تاریخی کشور که دارای ثبت جهانی‌اند٬ برای ما دارای ارزش مادی و معنوی هستند که باید برای حفظ آن سرمایه‌گذاری کرد و علاوه بر این٬ در مرمت و شناسایی آن به مردم کارهای لازم انجام شود.

نماینده مردم رودسر و املش در مجلس شورای اسلامی با اشاره به قابل بررسی بودن مساله تخت جمشید افزود: ما این موضوع را در دستور کار خود قرار خواهیم داد، هرچند در سالهای اخیر کارهای خوبی درباره بحث نگهداری آثار فرهنگی و ملی انجام شده اما به نظر کافی نمی‌رسد و باید سرمایه‌گذاری بیشتری به منظور حفظ آثار و بقایای تاریخی و نیز جذب توریست انجام شود.

وی با بیان اینکه بخش یگان حفاظت مهمترین رکن حفظ و نگهداری میراث فرهنگی است٬ اعلام کرد: معاونت میراث فرهنگی از نظر نیروی انسانی٬ حقوق و مزایا در مضیقه هستند که نشان دهنده آن است توجه لازم به این حوزه نمی‌شود همچنان که چند سال از خراب شدن ارگ بم می‌گذرد اما هنوز اقدام قابل توجهی برای بازسازی آن انجام نشده و در خبرها شنیده‌ایم که برخی شرکتهای خارجی درخواست همکاری داده اند که ناراحت‌کننده است.

عباسی اضافه کرد: آثار باستانی همچون تخت جمشید و ارگ بم چیزی نیست که به راحتی از آن گذشت و اگرچه در گذشته‌های دور شاهد تاراج و غارت آثار باستانی و نگهداری آنها در موزه‌های کشورهای اروپایی و امریکایی بودیم اما اکنون هیچ توجیهی پذیرفته نیست اگر مسئولان ببینند مکانی بر اساس عوامل طبیعی و یا انسانی تخریب می‌شود.

عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات با اشاره به اعلام رییس جمهور مبنی بر ایجاد دو میلیون و پانصد شغل در کشور گفت: باید دید سهم صنایع دستی در اشتغال چقدر است و مسوولان سازمان میراث فرهنگی و گردشگری چه اقدامی را در این باره انجام می‌دهند.

وی ابراز امیدواری کرد مسئولان سازمان میراث فرهنگی بتوانند ضمن حفظ آثار و بقایای گذشتگان٬ در زمینه گردشگری و صنایع دستی حرکت شتابنده‌ای انجام دهند که به نظر می‌رسد کند شده است.


کد مطلب: 3520

آدرس مطلب: http://titronline.ir/vdcb.5bfurhbsgiupr.html?3520

تيترآنلاين
  http://titronline.ir