رييس کميسيون اقتصادي مجلس:
وضع معيشتي مردم نامناسب است
20 تير 1391 ساعت 20:38
در زماني که دشمن با تشديد تحريم ها يک جنگ تن به تن اقتصادي به راه انداخته است، بايد با تدبير و مديريت صحيح بتوانيم با کمترين زيان از اين مرحله بگذريم
رييس کميسيون اقتصادي مجلس با انتقاد ازعملکرد دولت در مقابله با گراني ها گفت : اگر دولت توانايي سامان دادن به وضعيت اقتصاد کشور را ندارد ، خود را کنار بکشند ما بياييم اداره کنيم.
ارسلان فتحي پور در گفتگو با آريا اظهار داشت : وضع معيشتي مردم امروز قابل رضايت نيست و مردم از اين وضعيت راضي نيستند. وي با اشاره به اين که مقام معظم رهبري نيز بر اصلاح وضعيت معيشتي مردم تاکيد دارند گفت: به نظر مي رسد دولت سرش را زير برف کرده و از دور و برش خبر ندارد، ما نماينده مردم هستيم و مردم نسبت به اين وضع به ما اعتراض دارند و با اين شرايط قادر به زندگي نيستند.
فتحي پور با بيان اين که تحريم ها در بالا رفتن قيمت ها بي تاثير نبوده است گفت: در زماني که دشمن با تشديد تحريم ها يک جنگ تن به تن اقتصادي به راه انداخته است ، بايد با تدبير و مديريت صحيح بتوانيم با کمترين زيان از اين مرحله بگذريم.
رييس کميسيون اقتصادي مجلس در ادامه با اشاره به ضرورت چند نرخي بودن قيمت ارز در شرايط فعلي و موضع دولت در اين باره اظهار داشت : بايد بالاخره در مورد نرخ ارز تصميم جدي گرفته شود و نبايد ارز 1226 تومان را براي واردات کالاهاي لوکس و واردات خودرو هزينه کنيم و از طرف ديگر شاهد افزايش قيمت ها در کالاهاي اساسي باشيم. وي با بيان اين که آقايان در دولت با 3 نرخي شدن قيمت ارز مخالف هستند و در اين باره موضع گرفته اند اظهار داشت: اولويت در واردات کالا با ارز مرجع بايد با کالاهاي اساسي ، مواد غذايي و درماني باشد تا بتوانيم بازار را تنظيم و از بالا رفتن قيمت ها جلوگيري کنيم.
فتحي پور ادامه داد : براي واردات کالاهاي سرمايه اي نيز بايد ارز با نرخ 1500 تا 1600 تعريف شود و براي واردات کالاهاي لوکس نيز نيازي به تعيين قيمت نيست و قيمت در بازار آزاد هرچه باشد بايد همان را تخصيص دهيم.
وي با تاکيد بر اين که ما با چند نرخي بودن قيمت ارز در زمان عادي مخالف هستيم گفت: ولي امروز شرايط عادي نيست و اين راهکار براي وضعيت فعلي اقتصاد کشور مي تواند جوابگو باشد . تهيه بسته اقتصادي مجلس براي برون رفت از شرايط فعلي اقتصاد رييس کميسيون اقتصادي مجلس درادامه با اشاره به بسته اقتصادي مجلس جهت بهبود وضعيت فعلي اقتصاد کشور گفت: مجلس بسته اقتصادي را تهيه کرده است که بعد از بررسي در مجلس به دولت ابلاغ خواهد شد.
وي در اين باره توضيح داد: در اين بسته در زمينه تعيين نرخ ارز ، جمع آوري نفدينگي ونحوه پرداخت يارانه نقدي راهکارهايي در نظر گرفته شده است.
فتحي پور گفت چه لزومي دارد که هر ماه 5 هزار ميليارد تومان از بانک ها بگيريم و به حساب مردم واريز کنيم و نقدينگي را در کشور افزايش دهيم، کدام عقل و اقتصاد منطقي اين شيوه را قبول مي کند.
وي افزود : تزريق پول در شرايط فعلي به جامعه خيانت است و اين کار برابر است با تزريق گراني و تورم که به قشر پايين فشار وارد مي کند و مسئولين بايد اين مسئله را به طور جدي در نظر بگيرند.
نماينده مردم آذربايجان شرقي در خانه ملت، ارائه کارت اعتباري به جاي پول نقد را شيوه مناسب براي پرداخت يارانه ها عنوان کرد و گفت : مردم با کارت اعتبار هزينه برق ، آب و ساير حامل هاي انرژي را پرداخت مي کنند و هرچه ماند را هم مي توانند پس انداز کنند . وي در ادامه در پاسخ به اين سوال که چه تضميني وجود دارد که دولت بسته اقتصادي مجلس را قبول و آن را اجرايي کند گفت: دولت مي خواهد قبول کند ، مي خواهد نکند ، ما هم ادعا داريم که دولت خود را کنار بکشد تا ما بياييم کشور را اداره کنيم و ادعاي مي کنم ، اگر دولت نمي تواند اين بسته را اجرا کنند ، خود به شخصه ظرف 2 ماه تورم و گراني را کاهش داده وبه نرخ اول بازمي گردانم ، آن وقت ببينند مي شود يا خير ؟ مديران تخصصي ما دنبال فوتبال هستند رييس کميسيون اقتصادي مجلس همچنين به شانه خالي کردن برخي وزارتخانه ها و مسئولين در برابر گراني ها گفت: متاسفانه مديران تخصصي ما در جايگاه خود قرار ندارند و در حال حاضر مديريت ها در کشور چند مديريتي شده است و مديران تخصصي ما الان به دنبال فوتبال هستند.
به طور مثال در حالي که 30 هزار دستگاه خودرو گازسوز خوابيده و معطل کپسول هاي سي ان جي است و خط توليد ايران خودرو در اين بخش در حال تعطيلي است و هيچ مديري در اين باره پاسخگو نيست.
در اين باره مدت ها است به دنبال مدير مربوطه مي گرديم که اصلا پيدايش نمي شود و مي گويند رفته فوتباليست بياورد، رفته مربي بياورد ، من نمي دانم وزارت ورزش براي چيست ، وزارت ورزش را براي چي در اين کشور ايجاد کرديم ؟ وي ادامه داد: آقايان با ايجاد موانع ترمز صنعت و اقتصاد کشور را کشيده اند که اين اقدامات بدتر از تحريم هاي آمريکا است و تحريم هاي داخلي بيشتر از دشمن ضربه مي زند. رييس کميسيون اقتصادي مجلس در پايان از تحقيق و تفحص مجلس از ستاد تبصره 13 خبرداد.
کد مطلب: 4925
آدرس مطلب: http://titronline.ir/vdcb.5baurhb9siupr.html?4925